Şura-Der'e Özgür-Der'den Ziyaret

Şura-Der'e Özgür-Der'den Ziyaret

Özgür-Der ve Mazlum-Der Diyarbakır şubeleri saldırıya uğrayan Şura-Der’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi yönetiminden Serdar Bülent Yılmaz, Metin Demir ve Murat Koç ile Mazlum-Der Diyarbakır Şubesinden Nesip Yıldırım ve Selahaddin Çoban saldırıya uğrayan Toplumsal Dayanışma ve Şura Derneği (ŞURA-DER) Diyarbakır Şubesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Saldırı sonucu ağır hasar gören dernek binasını gezip yetkililerle görüşen Özgür-Der ve Mazlum-Der heyeti, Şura-Der camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, saldırıyı kınadılar.

Özgür-Der Şube başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz ile Mazlum-Der Şube başkanı Av. Selahaddin Çoban, Islah-Haber'e açıklamalarda bulanarak, olayın derin güçlerin işi olduğunu, Kürtleri Kürtlere kırdırtmanın yeni bir oyununun sahnelenmek istendiğini ve özellikle Şura-Der'lilerin sağduyulu davranarak bu oyunu boşa çıkarmaları gerektiğini söylediler.

Öte yandan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ise yazılı bir basın açıklamasıyla Şura-Der'e yönelik saldırıyı kınadı.

Şube başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz basın açıklamasında, benzer saldırıların daha önce de gerçekleştirildiğini, olayların PKK'lilerin saldırıymış gibi lanse edilemeye çalışıldığına işaret ederek, oynanmak istenen oyuna dikkat çekti.

PKK'nin bu türden saldırıları tasvip etmediği ve kınadığı ifade edilen açıklamada,   "Darbe planlarının ayyuka çıktığı, çocukların kanları üzerinden siyasi iktidar hesapları devşiren askeri planların deşifre edildiği, Ergenekon terörünün yargılandığı bir vasatta; geçmişte bölgede yaşanan acıların tekrarlanmasını amaçlayan bu tarz provokatif saldırılar sadece militarist tahakküme hizmet etmektedir" denildi.

Saldırıya uğrayan Ak Parti ve Şura-Der camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yılmaz, "Oligarkların ve zülüm odaklarının bölgedeki farklılıkların çatışmaya dönüşmesi için sürekli çabaladıklarını ve bu tarz planlara başvurmaya devam edeceklerini hatırlatarak, olası provokasyonlar karşısında sorumluluk sahibi herkesi uyanık olmaya, sorumlu ve sağduyulu davranmaya davet" edildi.

Şura Der ve AK Parti'ye Molotoflu Saldırı

 

Açıklamasının tam metni:

 

Provokasyonlar Bölgeye Dair Derin Hesapların İşareti, Bu Oyuna Gelinmemeli!

 

30 Kasım 09 Diyarbakır

28 Kasım günü akşam saatlerinde Diyarbakır Kayapınar İlçesinde bulunan Şura-Der ve AK Parti ilçe başkanlığına, yaklaşık 20 kişi olduğu söylenen bir grup tarafından taşlı ve molotof kokteylli saldırılar düzenlenmiştir.

Olayın görgü tanıkları, saldırıyı düzenleyen kişilerin PKK ve Öcalan lehine slogan atarak bu eylemleri düzenlediklerini ifade etmişlerdir. Bilindiği gibi daha önce de aynı kesime bağlı bazı gruplar tarafından çeşitli İslami derneklere ve işyerlerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırılar bugüne dek seyrelerek de olsa devam etti. Bu saldırı da yine aynı şekilde PKK'li grupların eylemiymiş gibi lanse edilerek yapılmıştır.

Ancak PKK'ye yakın haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Kürdistan Halk İnsiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamayla Şura-Der'e yapılan saldırılar kınanmış, bu olaylarla PKK'li grupların bir ilgisinin olmadığı belirtilmiş ve söz konusu eylemlerin tasvip edilmediği, doğru bulunmadığı yazılı olarak beyan edilmiştir.

Darbe planlarının ayyuka çıktığı, çocukların kanları üzerinden siyasi iktidar hesapları devşiren askeri planların deşifre edildiği, Ergenekon terörünün yargılandığı bir vasatta; geçmişte bölgede yaşanan acıların tekrarlanmasını amaçlayan bu tarz provokatif saldırılar sadece militarist tahakküme hizmet etmektedir. Unutulmamalıdır ki; yakın zamanda bölgede İslami STK'lara yönelik böylesi saldırıların varlığı, bu gibi provokasyonların gerçekleşmesine imkân sunmaktadır.

Bizler Özgür-Der olarak, öncelikle Şura-Der ve AK Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yapılan bu çirkin saldırıları kınıyoruz. Oligarkların ve zülüm odaklarının bölgedeki farklılıkların çatışmaya dönüşmesi için sürekli çabaladıklarını ve bu tarz planlara başvurmaya devam edeceklerini hatırlatarak, olası provokasyonlar karşısında sorumluluk sahibi herkesi uyanık olmaya, sorumlu ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

 

Av. Serdar Bülent Yılmaz

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler