Yargı İdeolojik Kararlar Almaktan Vazgeç!

Yargı İdeolojik Kararlar Almaktan Vazgeç!

Özgür-Der Antalya Temsilciliği Kurban Bayramının 3. günü 14:00’da kapalı yol havuz yanında Danıştay’ın kararını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Özgür-Der adına yapılan basın açıklaması Burhan Uçak tarafından okundu. Basın açıklaması İstanbul Barosu'nun başvurusuyla YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı eşitsizliğini kaldıran düzenlemesinin yürürlüğünü durduran Danıştay 8. Dairesi'nin kararı ve Diyarbakır'da başörtüsü taktığı için okulundan sürgün edilen Ece Nur Özel'i konu alıyordu.

Basın açıklamasında yargının tarafsız davranması gerektiği ile ilgili olarak "Yargı aldığı tüm karar ve tutumları ile bu ülkede hep cunta düzeninin en büyük destekçisi oldu. Toplumsal sorunlarda hep baskıcı yasakçı cephenin hamiliğini yapan yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığından söz açmak anlamını tamamen yitirdi." ifadelerine yer verildi.

Hükümete çağrıda bulunularak en kısa zamanda adaletsizliklerin kaldırılabilmesi için hükümetin zulme karşı tavır alması gerektiği; hükümetin bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya, ayrıca duyarlı olan insanları da yapılan adaletsizliklere karşı tavır göstermeye çağırıyoruz denildi.

Özgür-Der Antalya Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Diyarbakır'da yaşayan 12 yaşındaki Ece Nur Özel'in başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürgün edilmesine de değinilerek şu ifadelere yer verildi:

"Artık başörtüsü zulmü ve tüm haksızlıklar bitsin insanlar dini inançları yüzünden okuldan uzaklaştırılmasın, eğitim ve çalışma hakkı engellenmesin. Haydi kızlar okula, kardelenler vb. kampanyalar yerine özgürlüklerin asker ve bürokrasi tarafından kısıtlanmadığı; yolsuzlukların, darbelerin ve darbecilerin olmadığı, halkın taleplerinin değil Cuntacıların yargılandığı bir ülke de yaşamak istiyoruz."

Basın açıklamasına katılanların "Kurban vermeyeceğiz", "Mahkeme geleceğimizi belirleyemez", "Danıştay adaleti kafesledi", "Darbeci baronun dediği oldu", "Danıştay darbesine HAYIR!", "Uyuma Öğrencine/haklarına sahip çık", "Başörtülülere ve meslek liselilere özgürlük", "Katsayı zulmü ve başörtüsü yasağı kalkmadıkça üniversite sınavı adil olamaz!" yazılı dövizleri taşımaları dikkat çekti.

Basın açıklamasında "Danıştay Zulmüne Hayır!", "Cuntaya Hayır Eğitime Özgürlük!", "Zulme karşı direneceğiz!" sloganları atıldı. Özgür-Der Antalya Temsilcisi 6 Aralık 2009 tarihinde 13:30'da kapalı yol havuz yanında toplanarak olağan aylık basın açıklamalarını yapacaklarını belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler