“Müminin Kardeşini Nefsine Tercih Etmesi” Semineri

“Müminin Kardeşini Nefsine Tercih Etmesi” Semineri

Siverek Özgür-Der’de alternatif eğitim seminerleri Nurettin Yargıcı’nın sunumunu yaptığı “Müminin Kardeşini Nefsine Tercih Etmesi” başlığı ile devam etti.

Sunumuna dua ile başlayan Nurettin YARGICI; kardeşlik ve iman kavramlarının Kuranda ki kullanımlarına değinerek bu iki kavramın ayrılmaz bir bütünlük içerisinde olduğuna değindi.

Nesep bağının önemine değinen Yargıcı; İslam'ın nesebi inkâr etmediğini ama kardeşlik tesisinde bu bağın yerine iman kardeşliğini aldığını, peygamberlerin getirdiği öğretilerden örnekler vererek açıkladı.

İslam kardeşliğinin salt teorik düzlemde kalmaması gerektiğine vurgu yapan Yargıcı, ayetlere ruh büründürmek gerekliliğine değinip bunu sosyal yaşamımızda birbirimize her açıdan yardım etmemiz gerektiğini salt sıkıntı anında değil ferah anında da ya da sadece ferah anlar da değil sıkıntı anlarında da kardeşlik tesisi için çalışılmasına değindi. Peygamberin Mekke'de tesis ettiği kardeşliğin Medine'ye geçerken zirve yaptığını Ensar-Muhacir kardeşliğinin örnek bir nesi teşkil ettiğine değinen Yargıcı,  bu dönemki kardeşliğin aynısını oluşturamasak ta buna yakın bir kardeşliğin tesisi için çalışmamız gerektiğini Allahın inayeti ile bunun mutlaka gerçekleşeceğine değindi.

Uzak ve yakın sorunlara duyarlılıkta yakın olan soruna pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğine değinip sunumunu Kuran'dan ayet ve Peygamberin siretinden örnekler vererek son verdi.

Adnan Yeşildağ / Haksözhaber

Önceki ve Sonraki Haberler