Bursa’da Mısır Hükümetine Protesto

Bursa’da Mısır Hükümetine Protesto

Özgür-Der bursa şubesinin de aralarında bulunduğu ‘Filistin Gönüllüleri Platformu’; Mısırın Filistin’e uyguladığı sınır ambargosunu protesto etmek için Orhangazi Parkında bir araya geldi.

Filistin Gönüllüleri Platformu adına basın açıklamasını İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin KAPTAN okudu. KAPTAN; Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı bağrında taşıyan Filistin'in işgali İslami kimliği taşıyan her Müslüman için kapanmayan bir yara olduğunu ifade etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının yıldönümünde vahşetin gözler önünde olduğunu belirtirken; Gazze'ye yönelik ilaç ve gıda yardımına karşı uygulanan ambargonun maş müsebbibinin Mısır Hükümeti olduğunu ifade etti. İngiltere'den başlayıp insani yardım amacıyla 26 ülkeden Gazze'ye giden "Filistin Özgürlük Konvoyu" adı altındaki uluslararası organizasyonun Mısır'ın El-Ariş limanında bekletilmesi, bu konvoya Mısır polisi ve askerlerince saldırıda bulunulması; Mübarek hükümetinin İsrail ve küresel emperyalizmle olan işbirliğinin en büyük göstergesi olduğunu belirtti..

"Mübarek Rejimi Hesap Verecek!","Konvoya Selam Direnişe Devam!", "Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!", "Yaşasın Filistin Direnişimiz!", "Kahrolsun Hüsnü!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Mısır'a Dikta İsrail'e Kukla!","Hamas'a cihad'a Hizbullah'a Bin Selam","Müslümanlar Kardeştir, Diktatörler Kalleştir!" "Zulme karşı omuz omuza"gibi sloganlar eşliğinde sürdürülen eylem edilen duanın ardından Tekbirler eşliğinde son buldu.

Haber: Cihad İZCİ

Önceki ve Sonraki Haberler