Siverek'te “Şehitler Gecesi” Etkinliği

Siverek'te “Şehitler Gecesi” Etkinliği

Şehit ve şahadet ayı olarak bilinen Şubat ayı dolayısıyla Özgür-Der Siverek Temsilciliği’nde “Şehitler Gecesi” düzenleyen kız öğrenciler, programda şehitlik ile şahit olmak arasındaki bağlantıya dikkat çektiler.

Siverek'te Özgür-Der Temsilciliği'nde "Şehitler Gecesi" düzenleyen Özgür-Der Gençlik Kulübü mensubu kız öğrenciler, hazırladıkları programda, "şehit olmadan önce şahit olma bilinci" temalı etkinlikler icra ettiler.

Sunuculuğunu Rümeysa Çalan'ın yaptığı program, Sümeyra ve Semra Altındağ kardeşlerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve meali ile başladı. Ardından şehitlerle ilgili bir slâyt gösterimi ile devam etti.

Slâyt gösterisinden sonra İlk kadın şehit Hz. Sümeyye'nin hayatı anlatıldı. Ardından sırası ile Musab bin Umeyr, Kürdistan coğrafyasının şehidi Şeyh Said, Mısır şehidi Seyyid Kutub, İran şehidi Ali Şeriati, Filistin şehidi Şeyh Ahmed Yasin'in hayatları ve şahadetleri anlatıldı.

Özgür-Der Gençlik Kulübü Korosu'nun söylediği şahadet ezgileri ve şiir dinletisi ile programa devam edildi. Program şahadet temalı bir dua ile son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler