Sakarya'da 109. Başörtüsü Eylemi

Sakarya'da 109. Başörtüsü Eylemi

Sakarya Başörtüsü Platformu’nun 109. Başörtüsü Eyleminde tüm Müslümanların Ramazan Bayramı tebrik edilirken, başörtüsünün tam anlamıyla özgürlüğe kavuştuğu bayramlarda buluşabilmenin bizzat Müslümanların ortaya koyacakları mücadele ve direniş azmi ile ger

Sakarya Başörtüsü Platformu'nun 109. Başörtüsü Eyleminde tüm Müslümanların Ramazan Bayramı tebrik edilirken, başörtüsünün tam anlamıyla özgürlüğe kavuştuğu bayramlarda buluşabilmenin bizzat Müslümanların ortaya koyacakları mücadele ve direniş azmi ile gerçekleşebileceği vurgulandı.

Sakarya Başörtüsü Platformu Bulvar AKM önünde gerçekleştirdiği eylemlerde 109 haftayı geride bıraktı. Platform adına Özgür-Der Sakarya Şubesi Başkanı Kadrican Mendi tarafından okunan basın açıklamasında tüm Müslümanların Ramazan Bayramı şu sözlerle tebrik edildi: "Filistin'den Irak'a, Çeçenya'dan Afganistan'a, Keşmir'den Somali'ye, Guantanamo'dan F Tipi hücrelere işgal ve ateş altında açlık yoksulluk ve kimsesizlikle imtihanda, direnişte, kıyamda ve zulüm altında olan bütün müslüman kardeşlerimizi unutmadan ümmet olma bilincinin  coşkusu ile Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Sürekli şirin gösterilmeye çalışılan seküler dinin tüketim kültürüne aldanmadan ılımlı İslam safsatasının uydurduklarına prim vermeden geçirmeye çalıştığımız Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçlar kadar kıldığımız namazlarımız, vahye yaptığımız şahitlikler,  sadakalarımız, infaklarımız ve her hafta burada ortaya koymaya çalıştığımız direniş örnekliğimizin Rabbimizin katında kabul edilmesini dua ve niyaz ediyoruz."

Mendi, seküler sistemin, kadını sürekli tüketen ve tükettiren bir nesne olarak göstermeye çalıştığını ve tüm imkanlarını bunun üzerine yoğunlaştırdığını, bu vakıanın ışığında düşünüldüğünde ise başörtüsü mücadelesinin bir kat daha önem kazandığını şu sözlerle açıkladı: "Bunun için de temelde çok az şeye muhtaç olan insanın ihtiyaçları sürekli artırılmakta kamçılanmakta olmayan bir sürü tüketim aracı var gibi gösterilmekte ve sürekli bunlar ön plana çıkartılmaktadır. Ve böyle bir sistemde kadın sürekli tüketen ve tükettiren bir nesne olarak gösterilmektedir. Bu vahşi kapitalizm kadını en çok sömürülen kurban mesabesinde görmektedir. İşte bu yüzden de başörtüsüne özgürlük mücadelesi çok büyük önem arz etmektedir. Sadece üretim-tüketim çılgınlığı değil en büyük araç olarak kadından beslenmeye çalışan modern sisteme bir başkaldırı ve onun çarklarına çomak sokabilmenin en önemli mücadelesi durumundadır."    

Açıklama şu sözlerle son buldu: "Açıklamamıza son verirken İslam ümmetinin bayramını tekrar tebrik ederken başörtüsünün özgürlüğüne kavuştuğu bayramlarda buluşabilmemizin yine bizzat müslümanların ortaya koyacakları mücadele ve direniş azmi ile gerçekleşebileceğini vurgulamak istiyoruz."

"Zulme Karşı Direniş; Herkes İçin Adalet" ve "Tevhid Adalet Özgürlük" yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları, eylemde "Yaşasın Başörtüsü Mücadelemiz" sloganını attılar. Eylemde "Başörtümüz Kimliğimiz; Vazgeçmeyiz", "Başörtüsüne Özgürlük; Hemen Şimdi", "Yasak Sürüyor; Duyuyor Musunuz?" yazılı dövizler de taşındı. Eylem katılımcılara ve halka çikolata ikramı ile son buldu.

 

SAKARYA BAŞÖRTÜSÜ PLATFORMU 109.BASIN AÇIKLAMASI

 

Direniş Bayramı Devam Ediyor

Bu haftaki açıklamamıza  müslüman halkımız ile birlikte bütün ümmetin Ramazan Bayramını tebrik ederek başlamak istiyoruz. Filistin'den Irak'a, Çeçenya'dan Afganistan'a, Keşmir'den Somali'ye, Guantanamo'dan F Tipi hücrelere işgal ve ateş altında açlık yoksulluk ve kimsesizlikle imtihanda, direnişte, kıyamda ve zulüm altında olan bütün müslüman kardeşlerimizi unutmadan ümmet olma bilincinin  coşkusu ile Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Sürekli şirin gösterilmeye çalışılan seküler dinin tüketim kültürüne aldanmadan ılımlı İslam safsatasının uydurduklarına prim vermeden geçirmeye çalıştığımız Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçlar kadar kıldığımız namazlarımız, vahye yaptığımız şahitlikler,  sadakalarımız, infaklarımız ve her hafta burada ortaya koymaya çalıştığımız direniş örnekliğimizin Rabbimizin katında kabul edilmesini dua ve niyaz ediyoruz.

Evet ! Bizler burada 109 haftadır başörtüsü ve başörtülüler üzerinden İslam'a ve müslümanlara karşı yapılan saldırı ve hakaretlere boyun eğmediğimizin örnekliğini göstermeye çalışıyoruz. Yasakçıların başörtüsüne karşı yürüttükleri bu saldırı ve yasaklama kampanyası manaya karşı maddenin, masumiyete İslami değer ve örflere karşı şehvetin ta kendisidir. Onların dünya görüşü kültür ve medeniyetin kurduğu modern sistem sürekli tüketim zemininde yürütülmektedir. Bunun için de temelde çok az şeye muhtaç olan insanın ihtiyaçları sürekli artırılmakta kamçılanmakta olmayan bir sürü tüketim aracı var gibi gösterilmekte ve sürekli bunlar ön plana çıkartılmaktadır. Ve böyle bir sistemde kadın sürekli tüketen ve tükettiren bir nesne olarak gösterilmektedir. Bu vahşi kapitalizm kadını en çok sömürülen kurban mesabesinde görmektedir. İşte bu yüzden de başörtüsüne özgürlük mücadelesi çok büyük önem arz etmektedir. Sadece üretim-tüketim çılgınlığı değil en büyük araç olarak kadından beslenmeye çalışan modern sisteme bir başkaldırı ve onun çarklarına çomak sokabilmenin en önemli mücadelesi durumundadır.

Bizler, sokaklardan ve caddelerden uzaklaştırılıp kutsal mekanlara sıkıştırılmaya çalışılan ve  vicdanlara hapsedilerek sosyal hayattan tecrit edilmeye uğraşılan yüce dinimizin emir ve yasaklarını hatırlatıp insanları Sıratı Müstakime çağıran ve gerçekten ben müslümanlardanım diyenlere  selam ediyoruz. Küresel zulüm çarkı ve bunun yerli yağlayıcıları tarafından her geçen gün biraz daha dünyevileştirilen, fıtratı unutturulmaya çalışılan müslüman halkımızın oynanan bu oyunu görmelerini ve dinlerine, Kitap'larına, Peygamberlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz. Mübarek Ramazan  ayı nasıl ki bir tüketim çılgınlığı ayı değil ise Ramazan bayramı da aynı şekilde bir oyun ve eğlence zamanı değildir. Bayramlar hak edilmiş zamanlardır. Bir ay boyunca Rablerinin emir ve yasaklarına boyun eğerek heva ve heveslerini terbiye eden, nefislerinin istek ve arzularına aldanmayanlar için bir mükafattır. Rabbimiz işte bu şekilde kendi yolunda olanları ödüllendirir ve Rabbimizin bağışlaması çok geniştir. O kendi yolunda olanların yollarını açar ve bereketlendirir.

Açıklamamıza son verirken İslam ümmetinin bayramını tekrar tebrik ederken başörtüsünün özgürlüğüne kavuştuğu bayramlarda buluşabilmemizin yine bizzat müslümanların ortaya koyacakları mücadele ve direniş azmi ile gerçekleşebileceğini vurgulamak istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler