Çorum'da İzzet Şahin İle Dayanışma Eylemi

Çorum'da İzzet Şahin İle Dayanışma Eylemi

Çorum Filistin Dostları tarafından gerçekleştirilen protesto eylemi ile 12 gündür Siyonist İsrail zindanlarında tutsak tutulan İzzet Şahin destek verdi.

Bugün Çorum Merkez PTT önünde İsrail tarafından 12 gün önce İsrail'in güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesi ile tutuklanan ve bir daha kendisinden haber alınamayan İHH Filistin sorumlusu İzzet Şahin'in serbest bırakılması için bir Çorum Filistin Dostları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Çorum Filistin Dostları adına İlke-Der Yönetim Kurulu Üyesi / İHH İl Temsilcisi Selim ÖZKABAKÇI okudu.

Basın açıklaması tam metni:

Her zaman insanlık için burada toplanıyorduk, şimdi ise bir insan için buradayız. Bu insan, İHH İnsani yardım Vakfının Filistin temsilcisi İzzet Şahin kardeşimizdir. İzzet Şahin kardeşimiz Filistin'de 28.11.2009 tarihinden beri görevli olarak insani yardım çalışmalarına plan proje hazırlıyordu. 

İzzet Şahin bu çalışmaları yürütmekte iken en son 27.04.2010 tarihinde Beytlahim'in bir İsrail kontrol noktasında son kez görülmüş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştır. Bize ulaşan bilgilere göre İHH Filistin Sorumlusu İzzet Şahin, İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmış, Petah Tiqwa şehrine götürülerek Shabak'a ait bir sorgu merkezinde sorgulanmıştır. Gelen bilgilere göre İzzet Şahin, İsrail güvenliğini ihlali bahanesi ile tutuklanmıştır. İzzet Şahin daha sonra Askalon'da bir hapishaneye götürülmüştür.

Filistin halkına uygulanan ambargoya karşı İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'ye uluslar arası bir insani yardım filosu hazırlığı içerisindedir. Bu durum herkesçe bilinmektedir. İşte, İsrail'in hırçınlığı bundan dolayıdır.

Biz biliyoruz ki İzzet Şahin, İsrail'in güvenliğini ihlal etmek için Filistin'e gitmedi. Aksine İzzet Şahin Siyonistlerin mağdur ettiği Filistin halkını diriltmek için oradaydı. İHH'nın yardım faaliyetlerine alt yapı oluşturuyor ve üniversite eğitimi alıyordu. Hatta Haziran ayına kadar İsrail'de oturma iznine de sahipti.

Aslında İzzet Şahin'in tutuklanmasının esas hedefi Filistin'e gidecek İnsani yardım konvoyudur. Gemi konvoyunun hareket saati yaklaştıkça İsrail'i korku sarıyor. Aklınca İsrail İzzet Şahin kardeşimizi tutuklayarak konvoyu korkutacak. Ne var ki bütün bunlar bizim azmimizi arttırmaktadır. İnşallah bu konvoy Çorum halkının yardımlarını da alarak katil İsrail'e rağmen Gazze'ye gidecektir.

Biz İzzet Şahin kardeşimizin Şahadetin ne olduğunu iyi bildiğine inanıyoruz. Ancak endişemiz şudur: Katil İsrail tutuklu ve mahkûmlara işkenceler yapıyor. İzzet Şahin'in de bu işkencelere maruz kalmasından korkuyoruz. İzzet Şahin on üç gündür ve yaklaşık 300 saattir sorgudadır. İşgalci İsrail sınırları içerisinde adaletten, merhametten ve hukuktan bahsetmek mümkün değil. Tüm bunlar İzzet Şahin kardeşimizin sağlığı ve hayatı için birer endişe kaynağıdır.

Filistin halkının yaşadığı acıları ve İsrail'in hukuksuzluklarını her fırsatta dile getiren, ancak yeterli somut bir tavır alışa dönüşmeyen hükümetin çıkışları, samimiyetini büyük oranda kaybetmiş bulunmakta. Türkiye hükümeti, İzzet Şahin kardeşimiz için diplomatik girişimlerini, İsrail'e açıktan ve somut tavırlarla desteklemeli. İzzet Şahin kardeşimizin durumunun ne olduğunu derhal açığa çıkarmalıdır.

Biz İzzet Şahin kardeşimizi katil İsrail'in elinde bırakmamalıyız. Çünkü İsrail kendi halkına bile zulüm eden bir çetedir. Kendi halkını çocuk yaştan itibaren sürekli güvenlik ve savaş psikolojisi ile mahvetmektedir. Bundan da ötesi İsrail, Filistin halkına uyguladığı hukuk tanımazlığı tüm dünyaya dayatmaktadır. Bu dayatmayı asla kabul etmiyoruz.

Değerli Çorum Halkı

İsrail, binlerce kilometre öteden sizleri de tehdit ediyor. İzzet Şahin'i tutuklamaları yardımlarınızı da tutuklamak anlamına gelmektedir. Bizler bu durum karşısında sessiz kalmayalım. Herkes imkânlarını bu uğurda kullansın. İsrail yardım amaçlı tüm çalışmaları hukuksuz bir şekilde engellemektedir. Bu doğrultuda Mayıs ayının yirmisinde yola çıkacak olan İHH'nın İnsani Yardım malzemesi götürecek gemilerini batırabileceğini açıklamıştır.

İsrail'in bu tutumu, İnsani yardımların ve vicdanların alıkonulmasını temsil etmektedir.

İzzet Şahin derhal serbest bırakılmalıdır.

Hükümet, İzzet Şahin'in serbest bırakılması için somut ve görünür adımlar atmalıdır. Artık Ak Parti hükümeti, Filistin halkı ile gerçekten dayanışma içinde olup olmadığını göstermelidir. Hükümet işgalci çete karşısındaki çıkışlarını somut tavırlara dönüştürmediği sürece, hem tutarlılıktan uzak kalacak hem de duyarlı vicdanlar nezdinde samimiyetini yitirecek.

Değerli kardeşlerim İsrail çetesince hukuksuz bir şekilde alıkonan İHH Filistin sorumlusu İzzet Şahin kardeşimiz için dua ediniz.

Mazlumun duası zalime kurşundan daha etkilidir.

Rabbim dualarımızı kabul etsin.

ÇORUM FİLİSTİN DOSTLARI

ÇORUM İHH / İLKE-DER / ÖZGÜR-DER / ÇORUM EHL-İ BEYT VAKFI / İLİM YAYMA CEMİYETİ/İHSAN-DERNEĞİ/MÜŞFİK-DERNEĞİ/DERMAN-DERNEĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler