İzmir'de Gazze Şehidlerini Anma Gecesi

İzmir'de Gazze Şehidlerini Anma Gecesi

Mavi Marmara gemisinde şehid düşen kardeşlerimiz için İzmir Filistin Dostları'nın organizasyonuyla bir anma programı düzenlendi. Buca Gölet Anfi Tiyatro'daki etkinliğe büyük bir katılım oldu.

Fazlı İnderin tarafından sunulan gece, Talha Çoğaş ve Zyed Can tarafından Kur'an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı. Ardından İzmir İnsanî Yardım Derneği İZYAD Genel Başkanı Rasim Çalar kürsüye gelerek selamlama konuşması yaptı. Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Çalar, Filistin sorununun ve İsrail zulmünün gündemleştirilmesi ve kırılması için bu tip etkinliklerin ve yardım organizasyonlarının önemine vurgu yaptı.

Mavi Marmara'nın İzmirli gazilerinden Yıldız Çiçekdağı, Hayrettin Aydın, Musa Çoğaş, Emin Bozkuş ile Manisalı gazi Mehmet Vural, filoya katılma nedenlerini ve anılarını izleyenlerle paylaştılar. Yaşanılanların bir mağlubiyet değil zafer olduğuna vurgu yapan gaziler, İsrail'in ekonomik ve siyasî alanda tam bir boykota tabi tutulması gerektiğinin özellikle altını çizdiler.

Konuşma aralarında şehidlerimiz Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, Fahri Yaldız, İbrahim Bilgen, Cengiz Akyüz, Ali Haydar Bengi, Çetin Topçuoğlu ve Necdet Yıldırım hakkında tanıtımlar yapıldı. İzmirli Şehid Cengiz Songür için hazırlana sinevizyon gösterisi ise duygu yüklü anlar yaşanmasına neden oldu.

Şehid Cengiz Songür'ün oğlu İsmail Songür'ün babasının son günlerinden kısaca bahsetmesinin ardından kızı Sena Songür de, yola çıkmadan önce gizlice babasının cebine koyduğu mektubu yaşlı gözlerle okudu. Şehidin amcaoğlu Kemal Songür ise, dostunun kaybetmesinin üzüntüsünü değil, şahid olarak yaşayıp şehid olan bir kardeşi olmasının sevincini yaşadığını ifade etti. Şehidlik ve şefaat gibi kavramların Kur'anî anlamlarına da dikkat çeken Kemal Songür; biri şehid olduğu zaman kimseye torpil anlamında şefaat ya da yardım edemeyeceğini; şehidin şefaatinin insanları ve ümmeti bir araya getirmeye vesile olmak olarak anlaşılabileceğine değindi.

Etkinlik için İstanbul'dan gelen Özgür-Der Genel Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Rıdvan Kaya ise yaptığı konuşmada, 28 sürecinde suç olarak lanse edilen Kudüs Günü, tevhid bayrağı, şehid posterleri gibi ümmeti diriltici etkinlik ve materyallerin bugün artık çok rahat bir biçimde düzenlenip asılabildiğine vurgu yaparak "O günkü zulüm ve baskı ortamının savunucuların ve yandaşlarının bugün artık sesleri çıkamıyor. İşte sizler de ellerinizde salladığınız tevhid bayraklarıyla arı duru bir anlayışa sahip çıkıyorsunuz. 28 Şubat cuntasının en önemli özelliklerinden biri de İsrail yandaşı olmalarıydı. Bu yüzden, İsrail'i boykot etmek sadece marketlerden İsrail menşeli ürün almamak değil; fakat aynı zamanda onlarla işbirliği içerisindeki yerel egemenlere ve yandaşlarına karşı durmaktır" diye konuştu.

Etkinlikte Hamza Akdeniz ise "Seninleyiz Gazze" adlı şiirini okudu. Katılımcılar tarafından sık sık tekbir getirildi ve "Hamas'a Selam, Direnişe Devam", "Kahrolsun İsrail", "Şehidlerin Yolunu Sürdüreceğiz", "Susma, Haykır: Direniş Haktır" gibi sloganlar atıldı.

Gecede Grup Yürüyüş ise Şehid Türküsü, Ey Şehid, Şehidler Ölmez, Çağlara, Wer Em Herin, Başeğmedik, İntifada marşlarının yanı sıra yeni besteledikleri Mavi Marmara adlı ezgiyi de seslendirdi. Parçalar esnasında çocuklar sahneye çıkarak tevhid ve Filistin bayraklarını dalgalandırdılar. Marşlar coşkuyla ve tekbirlerle dinlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler