Özgür Çocuk Kulübü Yaz Okulu Sona Erdi!

Özgür Çocuk Kulübü Yaz Okulu Sona Erdi!

Özgür Çocuk Kulübü Yaz Okulu’nun beş haftalık eğitim serüveni coşku dolu bir programla sona erdi. 28 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan yaz okulunun dönem programı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yozlaşan değerler dünyasına ahlaki, fikri, ameli ve sosyal ortamlarda alternatif eğitim modeli üretebilmek için Özgür Çocuk Kulübü Yaz Okulu'nda otuzu yatılı olmak üzere yüz on öğrenci eğitim gördü. Program, sunucu Serdar Taybova'nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti üzerine programda yaz okulu eğitim sürecini değerlendirmek üzere Özgür Çocuk Kulübü sorumlusu Zehra Çomaklı Türkmen bir konuşma gerçekleştirdi. Türkmen, onbir yılı geride bırakan Özgür Çocuk Kulübü'nün eğitim faaliyetlerinden bahsederek, beş haftalık eğitim sürecinde çocukların doğasına ters düşmeyecek bir hassasiyetle eğitim vermeye çalıştıklarını ifade etti. Programda ilk sahneyi önce"Gül Çocuk" ve "Müslüman Çocuk" şarkılarını seslendirmek üzere Ekinler Sınıfı ve sonra sure ezberlerini seslendirmek, dualarını yapmak üzere (5-6 yaş grubu) Arılar Sınıfı aldı.

Programda 7. ve 8 sınıflardan oluşan Gençlik tiyatrosu için Haksöz ve Özgür-Der sınıflarından bir grup öğrenci modern, popüler, faşist kimlik ile ve İslami kimliği yansıtan bir yarışma programı düzenlediler. İslami tavrı benimsemiş genç, tiyatroda sunucuya verdiği cevaplarla büyük ilgi gördü. Gençlik tiyatrosunun ardından Mavi Marmara Sınıfı sahnede yer aldı. Şehit marşları söyleyen Mavi Marmara Sınıfı, sahneye büyük bir gemi ile çıktı. Gemiye şehit fotoğraflarını asan öğrenciler, Mavi Marmara yolcularını ve şehitlerini selamladı. Ezgi ve marşların okunduğu korolarla devam eden programda, metin yazarlığını Fatma Turan ve Münevver Sofuoğlu'nun yaptığı Hicret tiyatrosu sahnelendi. Büyük beğeni toplayan tiyatroda Hicret Yılı sahnelendi.

Program, Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya'nın öğretmelere verdiği teşekkür plaketleri, Zehra Türkmen'in ise öğrencilere verdiği karne ve belge töreni ile son buldu. Ayrıca yaz okulu öğrencileri "Gazzete" ismini verdikleri iki sayfalık temsili bir gazete dağıttılar.

Esra Aydın / Haksöz Haber

Önceki ve Sonraki Haberler