Özgür-Der Gençlik Kampı Başladı!

Özgür-Der Gençlik Kampı Başladı!

Özgür-Der Gençlik Kampı 15 Ağustos günü Fatih/Özgür Çocuk Kulübü’nde başladı. On gün sürmesi planlanan kampa kırk kız öğrenci katıldı. Kampa Van, Zonguldak, Sakarya, İzmir ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden de katılım oldu.

Kamp geleneğinde on bir yılı geride bırakan Özgür-Der, bu yıl beş hafta süren yaz okulunun ardından liseli gençler için on günlük bir kamp tertipledi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte başlayan kampın eğitim müfredatına Alâk, Lokman, Hücurat, Meryem, Hümeze, Mücadele, Mü'minun ve Yusuf surelerinin tefsirlerinin yapılmasına mukabil okuma kültürü, tüketim kültürü, sosyal sorumluluk, zamanı doğru kullanma, tesettür, internet kullanımı, ulusçuluk, Kürt sorunu ve Mavi Marmara Katliamı'na ilişkin değerlendirmelerin yer alacağı dersler konuldu.

Ayrıca iftar sonrası geziye çıkan gençler, teravih namazlarını cemaat halinde kılıyorlar. Günlük okuma saatlerinde çeşitli kitap, dergi ve gazete okuyup, sahur öncesi Kur'an-ı Kerim okuyan gençler kamp sürecinden oldukça memnun gözüküyor. On iki kişilik eğitmen kadrosuyla işlenen kamp derslerinin yanı sıra film ve belgesel de izleyerek vakitlerini geçiyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler