Özgür-Der Gençlik Kampı Sona Erdi…

Özgür-Der Gençlik Kampı Sona Erdi…

Özgür-Der’in düzenlediği liseli kızlara yönelik 10 günlük Gençlik Kampı sona erdi. Kampa Van, Zonguldak, Sakarya, İzmir ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden katılım olmuştu.

Ramazan ayının bereketiyle daha bir anlam kazanan yaz kampında öğrenciler günlük dersler dışında birlikte teravih kılıp sahur öncesi Kuran okudular. On iki kişilik eğitmen kadrosuyla işlenen kamp derslerine zaman zaman misafir konuşmacılarda eşlik ettiler.

Beyazıt, Süleymaniye, Sultanahmet'e geziye giden öğrenciler İHH'yı da ziyaret ettiler. Ayrıca Gazze'den Türkiye'ye misafir olarak gelen çocuklarla birlikte iftar edip ardından güzel bir sohbet gerçekleştirildi. Kampın en güzel yanlarından birisi de örtünme kararı alan öğrenciler için yapılan programlar oldu.

Kamp süresince öğrenciler işledikleri derslerin yanı sıra Ömer Muhtar, Malcomx, Guantanama Yolu, Milyoner, Akıl Oyunları gibi filmleri izleyerek ve çeşitli tiyatrolar sergileyerek vakitlerini geçirdiler.

 

Kampa katılan bazı genç kardeşlerimizin görüşleri:

Sena İpek: Her ne kadar yorucu olsa da dolu olu ve çok zevkli bir kamptı. Allah daim kılsın inşallah…

Şeyda Nur Başaran: Bu kamp benim için çok verimli geçti. Arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle (ablalarımla) tanışmak, vakit geçirmek güzeldi. Bu kampı unutmayacağım.

Mehlika Yıldırım: Bu sene ki kampta çok gezdik. Ve çok güzel yerlere gittik. Yemekler çok çeşitli ve çok güzeldi.  Derslerimiz oldukça verimli geçti. Ablalarımız çok güzel ve anlayacağımız şekilde anlattılar.  Gazze'den misafir olarak çocukların gelmesi bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Beyza Kartal: Bu sene geçen seneye göre daha rahattım. Çünkü daha önce kampa gelen arkadaşlarımda buradaydı. Bu kampın faaliyetleri çok güzeldi. Özellikle Gazzeli kardeşlerimiz gelince çok sevindik. Dersler benim için çok verimli geçti. Filimler çok anlamlıydı. Arkadaşlıklar çok samimiydi. Odalarımızın klimalı olması çok iyiydi. Yemekler çok beğendim. Son gece yapılan program muhteşemdi.  Oda sorunumuz yoktu yerimiz çok güzeldi. Yani genel olarak kamp güzeldi. Eve gittiğim için hem üzülüyorum hem de seviniyorum.

Şahika Malkoç: Geçen sene olduğu gibi bu senede harika geçti. Çok verimli sıcak ve eğlenceliydi.  Ablalarımız bize çok iyi ve çok kibar davrandılar. Eğer nasip olursa seneye de buradayım.

Şüheda Aytunç: Bu kampa geçen senede gelmiştim. Bu nedenle birçok kişiyi tanıyorum. Eğlendik, gezdik dolaştık. Öğretmenlerimizi çok seviyorum çok tatlılar. Bizim için çok uğraştılar.

Nevra Değer: Ben bu kampa ilk defa geldim. İlk defa gelmeme rağmen çok arkadaşım oldu. Burayı çok sevdim. Buradaki kızlar çok iyiler. Burada yapılan dersler bence çok iyiydi. Kampta kitap okudum, gezdim,  ve ben burada Allah'ın niğmetini paylaşmayı öğrendim.  Filimler izledik çok güzeldi. Kamptaki ablalarımı çok sevdim. Çok iyi insanlar. Kısacası kamptaki her şeyi beğendim. Seneye yine Van'dan geleceğim inşallah.

Meryem Eker: Ben bu kampta çok güzel şeyler öğrendim. Kitap okudum. Kendimi geliştirdim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Dolu dolu geçti. Ablalarımızın hepsini çok sevdim. Seneye inşaallah yine gelmeyi düşünüyorum.

Zeynep İslamoğlu: Bu kampa ilk defa gelmiştim. Geldiğim ilk günden itibaren hiç tanımadığım insanlarla tanıştım.  İlk defa kalabalık ortamda yaşadım. Kalabalık ortamda yaşanan ufak tefek sorunlar olsa da ablalarımızın sayesinde hemen bu sorunlarımızı hallettik.  Vaktimiz güzel geçti. Eğlendik. Sonuçta hepimiz tek bir amaç için buradaydık.  Bir şeyler öğrenmek ve birlikte güzel vakit geçirmek. Açıkçası bu kampta bir şeyler öğrenmekten daha çok zihnimizin kötü düşüncelerden, kötü bilgilerden arındığını burada fark ettim. Bu benim için çok önemli bir şey. Sizi çok seviyorum arkadaşlarım.

Meryem Demir: Benim bu kampa ilk gelişim. Burada farklı kültürlere sahip insanlarla  bir arada bulunmak çok güzeldi. Bu mübarek ramazan ayında bu insanlarla iftar sofrasının sevincini sahur sofrasının bereketini paylaşmak insana bir başka huzur veriyor. Kamp boyunca dolu dolu 10 gün geçirdim. Her şeyiyle… Her gün farklı başlıklar altında bir mümine olma yolunda adım atmanın yollarını öğrendim. Derslerden sonra film, gezi gibi etkinlikler düzenlendi. Her gün biz biraz daha iyi olalım diye çalışıp çabalayan,  derdimizi kendine dert edinen,  sevincimize ortak olan gün geldiğinde beraber ağladığımız gün geldiğinde beraber güldüğümüz saygı değer hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim nasip ederse seneye tekrar gelmek istiyorum.  Kampta bulunan o manevi atmosferi yeniden solumak için…

 

Önceki ve Sonraki Haberler