Özgür-Der Beykoz Eğitim Faaliyetleri Başladı

Özgür-Der Beykoz Eğitim Faaliyetleri Başladı

Özgür-Der Beykoz şubesinde, yeni dönem eğitim çalışmaları 25 Eylül Cumartesi akşamı, Fevzi Zülaloğlu’nun sunduğu tefsir dersiyle start aldı.

Altı senedir devam etmekte olup, yedinci seneye girmiş bulunan tefsir derslerinde, Bakara Suresine gelinmiş bulunuluyor. İzzet Derveze'nin "Nüzul Sırasına Göre Kur'an Tefsiri" adlı 7 ciltlik tefsir kitabı merkeze alınarak, (diğer tefsirlerden de faydalanılarak) yapılan dersler oldukça yararlı oluyor.

Bundan sonra da her cumartesi saat 19.30 da başlayacak olan tefsir derslerinin sunumunu Fevzi Zülaloğlu'nun yanı sıra Akif Bilgir yapacaktır. İlk günden bu yana, yani altı senedir yapılan çalışmalarla, Derveze Tefsir'inin 5.cildine gelinmiştir. Dönem sonunda da Bakara Suresi 274.ayete kadar gelinmesi hedeflenmektedir.

Yine Beykoz Özgür-Der'de bahsettiğimiz tefsir derslerinin dışında, ayrıca haftalık ve aylık dersler de sürdürülecektir.

Haftalık periyotta: Cuma günleri; saat 14.00 de hanımlar için,  yine aynı gün saat 19.00 da genç erkekler(ilköğretim 7-8 ve lise) için çalışmalar yapılacaktır. Cumartesi günleri de; saat 17.00 de genç kızlar (ilköğretim 7,8 ve lise) ve saat 19.00 da üniversiteli bayanlar için  Beykoz'daki dernek binasında dersler olacaktır.

Hanımlar için haftalık "Kur'an-i Kavramlar" çalışmaları şu iki kitap takip edilerek gerçekleştirilecektir: "Yolumuzu Aydınlatan Kur'ani Kavramlar" (Ekin Yay.) ve Hüseyin K. Ece'nin "Kur'an-i Kavramlar"ı. Cuma gününün diğer programı olan genç erkekler çalışması ise: Ersen Akyıldız ve Akif Bilgir sorumluluğunda; meal, siyer ve kitap okuma ile birlikte gündem değerlendirmeleri, belirlenmiş bir konuyu münazara etme vb. şekillerde yapılacaktır.

Cumartesileri gerçekleştirilmesi düşünülen genç bayanlar çalışmalarında ise sorumlular; Kevser Çakır, Kevser Nur Baytürk, Seda Kayagil, Büşra Üney ve Emine Nur Çakır olarak belirlenmiştir. Bu çalışmaların ilkinde "Kitap ve Kavram" , ikincisinde  "Modern Düzenler ve Kavramlar" ele alınacaktır.

Özgür-Der Beykoz şubesinin aylık programları da "Akaid Dersleri" üst başlığı ile, her ayın son Çarşamba'sında dernek binasında saat 19.30 da sunulacaktır. Bayanlara yönelik olarak planlanan "Modern Siyasi Kavramlar"ın ele alınacağı aylık çalışmalar da, her ayın ilk Çarşamba'sı saat 14.00 de olacaktır.

Uzun bir zamandır pek çok kardeşimizin katkılarıyla, istikrarlı bir şekilde sürdürülen çalışmaların, bu yıl daha verimli ve daha geniş katılımlı olması yanında, herkese hayırlar getirmesini de rabbimizden diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler