Çorum’da NATO Füze Kalkanı Protesto Edildi

Çorum’da NATO Füze Kalkanı Protesto Edildi

Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der ve Çorum Ehl-i Beyt Vakfı NATO’nun Türkiye’ye kurulmasını istediği Füze Kalkan Projesini Çorum Merkez PTT önünden bir basın açıklaması ile protesto ettiler.

Özgür-Der Çorum Şb. Üyesi Serdar Efe'nin okuduğu basın açıklamasın da Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılacak olan NATO zirvesini hatırlatarak, bu zirvede küresel sömürgecilerin kendilerine engel ya da tehdit olarak gördükleri tüm unsurları etkisiz hale getirebilmek için planladıkları senaryonun yürürlüğe konulacağını belirtti.

Bu proje ile İslami unsurlar tasfiye edilirken, Ortadoğu'da yeni bir sömürü ve inşa süreci de başlatılacağına değinen Efe, aynı zamanda NATO'nun himaye etmekten onur duyduğu İsrail çetesi de "Füze Kalkanı Projesi" sayesinde "muhafaza" edilebileceğini söyledi.

Emperyalist NATO'nun kendi emellerini uygulayabileceği işbirlikçi kadrolar ve uygun bir coğrafya aradığını vurgulayan Efe, hükümeti de uyararak "hükümetin bu projeye onay verilmesi halinde tüm Ortadoğu halkları ve masum insanlar gözünde işbirlikçi konumuna geçeceğini" belirtti.

"NATO'nun Füze Kalkanı, İslam Ümmetine Açılmış Savaştır!" pankartı açan Müslümanlar, basın açıklaması süresince " Emperyalist Nato'ya da, Katil Füzelerine de Hayır", " Türkiye Nato'nun Saldırı Rampası Olmasın"," İran'a Saldırı, İsrail'e Kalkan " dövizleri taşıdılar ve " Kahrolsun Emperyalist Zalimler" sloganı attılar…

Basın Açıklamasının Tam Metni

NATO'NUN FÜZE KALKANI PROJESİNE ONAY VERMEK, TÜRKİYE'Yİ ORTADOĞU'DA BİR SALDIRI RAMPASINA DÖNÜŞTÜRMEKTİR!

19-20 Kasım tarihlerinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılacak NATO zirvesinde Ortadoğu'yu ve hatta tüm İslam coğrafyasını doğrudan ilgilendirecek bir karara imza atılacak. Bu karar, küresel sömürgecilerin kendilerine engel ya da tehdit olarak gördükleri tüm unsurları etkisiz hale getirebilmek için planladıkları senaryonun da bir parçası. NATO'nun Türkiye'ye kurulmasını istediği "Füze Kalkan Projesi" doğrudan İslam coğrafyasını ve bizlerin geleceğini tehdit etmektedir. İsrail gibi çetelerin de kullanabileceği savunma kalkanı projesi ifşa edilmeli. Gözlerimizin önünde oynanan bu oyuna Müslümanlar halk sessiz kalmamalıdır.

Sömürgecilerin savunma konsepti adı altında, son yıllarda komşu ülkeler ile sıfır sorun politikası güden Türkiye'yi, kardeşlerine karşı Füze Rampası olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz! Emperyalist NATO kendi emellerini uygulayabileceği işbirlikçi kadrolar ve uygun bir coğrafya aramaktadır. Türkiye'ye Füze Kalkanı inşa edilmesini amaçlayan bu projeyle; Filistin, Afganistan ve Irak gibi kan ve gözyaşına boğulan coğrafyalardan sonra İran da işgal ve sömürü haritasına katılmak istenmektedir. Bu proje ile İslami unsurlar tasfiye edilirken, Ortadoğu'da yeni bir sömürü ve inşa süreci de başlatılacak. Aynı zamanda NATO'nun himaye etmekten onur duyduğu İsrail çetesi de "Füze Kalkanı Projesi" sayesinde "muhafaza" edilebilecek.

Başlangıçta tamamen ABD projesi olan Füze Kalkanı programının, sırf Türkiye'yi zorlayabilmek için NATO şemsiyesi altına sokulmuş olduğunu görmeliyiz. Anlaşılan o ki dün dünyayı kendi aralarında paylaşmış olan emperyalist güçler bugün de sömürülerini rahatlıkla sürdürebilmek için işbirliği yapmaktadırlar. Onlar kendi aralarında işbirliği yaparken Türkiye'nin kardeş ülkelerle yakınlaşmasını da kendileri için tehlike olarak görmektedirler. "Komşuları ile sıfır sorun" merkezli bir politika, emperyalistlerin planları açısından engel teşkil etmekte. Füze Kalkanı projesi ile ABD ve NATO bir taşla iki kuş vurmak istiyorlar: Hem İran'ı ve Suriye'yi tehdit unsuru olmaktan çıkarmak, hem de projenin uygulanması sonucunda Türkiye'nin komşuları ile sıfır sorun politikasını devre dışı bırakmak. Kendisine karşı kullanılmak üzere füze rampası yerleştiren komşu bir ülke ile hangi ülkenin ilişkileri sorunsuz olabilir ki?

Hükümet öncelikle Müslüman halkları ve tüm muhalif hareketleri hedef alabilecek böylesi bir projeye ne şartlı ne de şartsız alet olmalıdır. Haçlı ruhunun modern bir yansıması sayılabilecek tüm bu girişimlere ve kirli kampanyalara karşı bedeli ne olursa olsun adil bir duruş sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yaşadığımız ülkenin sömürgeci saldırganlık tarafından bir cephe ülkesi haline getirilmesine de topraklarımızın, hava sahamızın, denizlerimizin kardeş halklarımız için bir tehdit zemini haline getirilmesine de asla razı değiliz, olmayacağız. Hiçbir gerekçe, mazeret ya da kılıf İran ve diğer halklara karşı ülkemizin bir savaş rampası haline getirilmesini meşrulaştırmaya yetmez!

Bu kaygılar ve duyarlılıkla diyoruz ki, NATO'nun füzelerine Türkiye'nin ev sahipliği yapması gibi kardeş halklar nezdinde halkımızın başını öne eğecek bir sonuç doğuracağı kesin olan ve tarih önünde sorumlularını sizleri vebal altına sokacak bir karara Hükümet olur vermemelidir! Hükümet bu projeye onay verirse, tüm Ortadoğu halkları ve masum insanlar gözünde işbirlikçi olarak geçeceklerdir!

Özgür-Der Çorum Şubesi / İlke-Der / Çorum Ehli-Beyt Vakfı

Önceki ve Sonraki Haberler