Siverek'te “Yaşam Kaynağımız Kur’an” Konferansı

Siverek'te “Yaşam Kaynağımız Kur’an” Konferansı

Siverek Özgür-Der Temsilciliği tarafından “Yaşam Kaynağımız Kur’an” konulu konferans düzenlendi. Konferansı yazar Ramazan Kayan verdi.

Siverek Özgür-Der Temsilciliği tarafından özel bir düğün salonunda "Yaşam Kaynağımız Kur'an" isimli konferans düzenlendi. Program sunucu Mustafa Karahanlı'nın yaptığı Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlama konuşmasıyla başladı. Daha sonra okunan Kur'an-ı kerim ve meali ile devam etti.

Ardından söz alan Siverek Özgür-Der Temsilcisi Cemil Yeşildağ, Kur'an insanlığı şirk ve küfür bataklığından alarak tevhit inancına yükseltmeyi hedefleyen temel kaynak olduğunu Sosyal ve siyasal yaşamda hakkın sınırlarının çiğnendiği, adalet terazisinin bozulduğu, zulmün, ayrımcılığın, şiddet ve nefretin her tarafı kapladığı, küresel ve yerel sömürünün ayyuka çıktığı, kayırmacılığın marifet sayıldığı bu çağda Kuran'ın evrensel mesajlarını yeniden açıp üzerinde düşünülmesini istedikleri için Yaşam Kaynağımız Kur'an adlı konuyu seçtiklerine değinerek dernek çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Siverek Özgür Çocuk Kulübü tarafından söylenen başörtüsü marşı okundu. Erkek çocukların Kur'an ayetlerini Zazaca ve Kürtçe okumasından sonra kız çocukları türkçe dua ettiler. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, Kur'an'ın bir çalışma veya ders kitabı olmadığını, Kur'an'ın insanı çepeçevre saran bir hayat nizamı kitabı olduğunu söyledi. İnsanların anlayışına ya da anlamalarına göre üç çeşit Kur'an olduğunu bunların 1- Kur'an-ı Samit (Suskun Kur'an) 2- Kur'an-ı Natık (Konuşan Kur'an) ve 3- Kur'an-ı Mücessem (Yaşayan Kur'an) olduğunu Allahın bizden istediği Kur'an'ın Kur'an-ı Mücessem olduğunu vurguladı. Yaşam Kaynağımız Kur'an'ın 5 ayet merkezli kurulacağına değinerek ayetleri şöyle sıraladı.

1- Hac Süresi 74. ayet: "Onlar Allah'ı layıkı ile taktir edemediler."

2- Ali-İmran 102. ayet: "Ey iman edenler Allahtan nasıl korkmanız gerekiyorsa öyle korkun ve hakkı ile takva sahibi olun."

3- Hac Süresi 78. ayet: "Allah yolunda hakkıyla cihat ediniz."

4- Bakara Süresi 121. ayet: "Kendilerine kitap verdiklerimiz hakkıyla tilavet ediniz."

5- Hadid Süresi 27. ayet: Hakkıyla riayet ediniz" Bu ayetleri örneklerle açıklayan Ramazan Kayan daha sonra konuşmasını dua ile bitirdi.

Murat YEŞİLDAĞ / Haksöz Haber

Önceki ve Sonraki Haberler