Özgür Çocuk Kulubü Öğrencileri Gezide

Özgür Çocuk Kulubü Öğrencileri Gezide

Özgür Çocuk Anaokulu öğrencileri Aralık ayı programı içerisinde üç ayrı mekana geziye gittiler. Minikler Halk Ekmek Fabrikası, Santral Elektirik Müzesi ve Mavi Marmara Gemisini gezdiler.

Minikler ilk olarak İstanbul Edirne Kapı'da bulunan Halk Ekmek Fabrikasını gezdiler. Yedikleri ekmeğin hangi ortamda ve nasıl yapıldığını büyük bir şaşkınlıkla izleyen çocuklar daha sonra mutfağa girerek kurabiyeler pişirdiler.

Eğlenceli bir gün geçiren minikler Halk Ekmek Fabrikası çıkışında kendilerine verilen hediyelerle daha da mutlu oldular.

Özgür Çocuk Anaokulunun ikinci gezisi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde bulunan Santral Elektrik müzesi oldu.

Müzede çocuklara üniversite de görevli bulunan eğitmen arkadaşlar yardımcı oldular. Gruplara ayrılan öğrenciler kömürün nasıl yapıldığını kendilerine anlatılan masal ile dinlediler. Elektriğin nasıl bulunduğu, elektrik olmazsa hayatımızda ne gibi aksaklıkların yaşanacağını öğrenen çocuklar daha sonra müzenin içini gezdiler. Minikler özellikle hareketli makinelerin olduğu bölümde oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Gezi sonunda kendilerine verilen güzel hediyeleri alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Özgür Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Mavi Marmara'ya Ziyaret!

Özgür Çocuk Kulübü 01.01.2011 tarihinde Çanakkale'den Sarayburnu'na gelen ve ziyarete açılan Mavi Marmara Gemisine geziye gitti. Gezi boyunca çocuklar geminin Gazze yolunda yaşadıklarını düşündüler ve gördükleriyle hafızalarını tazelediler. Gazzeli çocuklar için gönderilen oyuncaklara kan lekelerinin bulaştığını ve geminin birçok yerinde kurşun izlerini gören çocuklar Cevdet Kılıçlar ağabeyimizin şehit olduğu yerde toplu resim çektirdikten sonra Kulübe geri döndüler.

<:o:p>

Nisa Nur Ayar/Haksöz Haber

Önceki ve Sonraki Haberler