Ashab-ı Kehf ve Tevhidi Duruş

Ashab-ı Kehf ve Tevhidi Duruş

Özgür-Der Sakarya Şubesi aylık seminerlerinde Ashab-ı Kehf Suresi ve Tevhidi Duruş konulu seminer bilhassa Kur’an ile ilgili özgün çalışmaları ve katkıları ile tanıdığımız Araştırmacı-Yazar Rıdvan ÇELİKÖZ tarafından verildi.

Geleneksel kültür yanında klasik tefsirlerde de kısaca "yedi uyuyanlar" diye de bilinen Kehf Ashabı kıssasına da yine "ezber bozan" bir özgünlükle yaklaşan ÇELİKÖZ konuya bazı sorular sorarak başladı.

İlk defa Kuran'ın tevhidi mücadele içerisinde olan ve putperestliğe boyun eğmeyen yiğit gençler mücadelenin ortasında Allah tarafından neden uyutulsunlar ki? Onların mücadeleleri aktif mi idi yoksa pasif mi? Fail mi idi yoksa Mef'ul mü? Kaim mi idi yoksa naim mi?

Dolayısıyla putperestliğe ve dayatmalara ve aynı zamanda işgale karşı tavır alarak kendilerine Rabbe kulluğa adayan bu gençlerin ortaya koydukları bu dikkat çekici mücadele çarpıtılarak onların üç asır boyunca uyutuldukları üzerinden kıssa okunduğunda bunun kimin işine yarayacağını soran Rıdvan ÇELİKÖZ'ün sunumunu düşünce platformu bölümünden okuyabilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler