“Furkan’ın Kanı Mübarek’i Boğacak!”

“Furkan’ın Kanı Mübarek’i Boğacak!”

Özgür-Der Sakarya Şubesi Tunus ve Mısır’daki halk ayaklanmaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı: "Diktatörler devrilecek!"

Özgür-Der Sakarya Şubesi tarafından yapılan açıklamada "On yıllardır Müslüman ülkelerde iktidar konumunda olan diktatörler ve onların zulme dayalı diktatörlükleri yıkılmanın eşiğindeler." vurgusunda bulunularak Tunus ve Mısır diktatörlüklerinin konumuna dikkat çekildi.

Asıl sürecin Gazze kuşatmasına kadar dayandığı belirtilen açıklamada bundan sonra Tunus ve Mısır halklarının beklentilerinin boşa çıkartılmaması, adalet isteyen halkın taleplerinin görmezden gelinmemesi istendi.

Özgür-Der Sakarya Şubesi'nden yapılan açıklama

FURKAN'IN KANI MÜBAREK'İ BOĞACAK

On yıllardır müslüman ülkelerde iktidar konumunda olan diktatörler ve onların zulme dayalı diktatörlükleri yıkılmanın eşiğindeler. Başından beri halkı sömürme ve kendi etrafını kalkındırma temeli üzerinde hüküm süren bu zalimler halkın sokaklara inerek ortaya koydukları direniş sonucunda koltuklarını bırakmakla kalmıyor ülkelerini palas pandıras terk ediyorlar.

Müslüman halklar üzerinde kurdukları "kaderci" anlayışa dayalı idareler ile yıllar yılı kendi ülkelerinin kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çekmekten utanmayanlar kuyruklarını kıstırarak giderken yanlarında tonlarca serveti kaçırmaktan da yine utanmıyorlar.

Tunus'ta halkı adeta eze eze sindirmeye çalışan ülkesinde başörtüsünü yasaklayan sabah namazında ışık yanan evleri fişleyecek kadar acizleşen Zeynel Abidin b.Ali Arabistan'daki türlerinin yanına kaçarken onlar da onu ülkelerinde görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar. Fakat misafirlerinin başına gelenin kendi başlarına gelmeyeceğinden hiç emin olmasınlar. Adalet ve adil bölüşüm arayan ve isteyen insanların öfkesinin onları da bulması yakındır.

Mısır'da Sedat'ın cehenneme gönderilişinden sonra iktidarı devralan Mübarek ise yine otuz yıldır sürdürdüğü krallığını bırakmış durumda. Halkın öfkesini bastırmak ve halkı sindirip bastırmak için birkaç ucuz hamle yapsa da halkın fedakâr tutumu karşısında çaresizlikten tahtını bıraktı ve şu an itibariyle nerede olduğu bilinmiyor.

Gerek 2008 Gazze katliamında ve gerekse ondan sonra devam eden süreçte sürekli olarak katil İsrail'den yana tavır alan Mübarek Refah'da yaptıklarının cezasını Mavi Marmara'ya gösterdiği düşmanca tavrın karşılığını elbette görecektir. Aziz Şehidimiz Furkan'ın kanı Mübarek'in boğulmasına yetmiştir."One minute" ile başlayan süreçte gelişmeleri doğru okuyamayan ve halka vaat olarak hep süslü yalanlardan başka bir şey sunamayanların akıbetlerinin bu olmasına şaşırmamak gerek. Zalimin ve eli kanlı katillerin yanında yer almak bu düzenin ilelebet böyle gideceğini sanmak büyük bir yanılgıdır ve bu yanılgı Tunus ve Mısır'da devrime giden süreci hızlandırmıştır. Mısır'da sokaklardaki insanların "Gazze biz geliyoruz" sloganları sıradan ve basit sözler değildir. Daha öncesi de olmakla beraber bilhassa Gazze katliamından ve kuşatmasından sonra oluşan öfke bir duyarlılık olarak Zeynel Abidin Ali ve Mübarek'in sonunu hazırlamıştır.

Şimdi Tunus'ta Gannuşi ve Mısır'da Şehid El Benna'nın mirası İhvanı Müslimin ülkelerinin geleceklerinde önemli roller oynayacağa benziyorlar. Yıllardır sürgünde olan Gannuşi'nin büyük kalabalıklar tarafından kurtarıcı gibi karşılanması ve Mısır'da İhvan'ın örgütlediği halkın istikrarlı bir şekilde direnişi sürdürmesi En Nahda ve İhvanı Müslümin'in boynuna önemli yükümlülükler yüklüyor.

Umudumuz ve beklentimiz sömürünün sona ermesi ve adaletin bir an önce tesisi için bu iki ülkenin onurlu halklarına sağlam ve güvenilir bir önderliğin yapılması halkın "gelen gideni aratır" dememesi için zulme rıza gösterilmemesi ve kapalı kapılar ardında egemen güçlerin yerli işbirlikçilerine tavizler verilmemesidir. Bu aynı zamanda perde arkasında İsrail'in sonunu getirecek bir kutlu sürecin de başlangıcı olacaktır.

Direnişin onur getireceği muhakkaktır. Yeni bir yolun başında ve eşiğinde olunduğu ortadadır. Zulme sömürüye ifsada aç ve yoksul bırakılmaya kendi seçkinlerini oluşturup onları semirtmeye yönelik politikaların iflas ettiği meydandadır. Bugün Zeynelabidin B.Ali ve Mübarek yarın ise Hüseyin, Abdullah ve Buteflika.

Bugün Tunus ve Mısır; yarın ise Ürdün Suudi ve Cezayir...

Mehmet B. KIZILTEPE

Özgür-Der Sakarya Şubesi Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler