Bursa'dan Mısır İntifadasına Selam!

Bursa'dan Mısır İntifadasına Selam!

Mısır Halkının firavun yönetimine karşı başlattığı onurlu isyana Bursa’dan da destek geldi. Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile Özgür-Der şubesinin birlikte organize ettiği 'Mısır İntifadasını’ destek eylemi Ulucami meydanında gerçekleştirildi.

Gönüllü kuruluşlar adına Hüseyin Kaptan tarafından okunan bildiride; Mısır halkının başlattığı haklı isyanının meşruluğuna dikkat çekilerek, mutlak surette destek verilmesi gerektiği belirtildi. Emperyalist güçlerin bölge halkı üzerindeki kirli emelleri ve onların taşıyıcısı olan tufeyli güruhunun devrilmesinin yetmediği, aynı zamanda hak ve özgürlüklerin adalet ile tesis edilmesi vurgusu yapıldı. Mısırda meydana gelecek bir değişimin tüm bölgenin kaderini değiştireceği vurgusu yapılırken, ABD ve İsrail politikalarını da temelden sarsacağı dile getirildi. Filistin sorununun nihai çözümünün de bu devrim ile bağlantılı olacağı belirtilerek destek verilmesi ve bunun için gerekli kamuoyunun oluşturulması istendi.

Bildiri, aralarında: Firavun Mübarek hesap verecek / Bursa'dan Mısıra direnişe bin selam / Hain mübarek sonun gelecek/Tunus'ta Mısırda intifada her yerde / Şehitlerin kanı mübareği boğacak / Mısır diktası İsrail'in kuklası / Mübarek diktası Amerikan kuklası... sloganları atıldı.

Basın açıklaması tam metni;

İslam dünyasında Tunus ile başlayan ve Mısır ile gelişen, ardından toplu halk ayaklanmasına dönüşen özgürlük hareketleri, halkı zulüm altında inleyen diktatörlere karşı hızla yayılmaktadır. Bugün Mısır'daki kardeşlerimizin diktatör Mübarek'e karşı hak ve mücadelelerine destek vermek için buradayız.

Tunus ve Mısır'da ki ayaklanmalar, halkını, inancına değerlerine yabancılaşa hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olmalıdır. Kendilerinin halka rağmen halkı yönetemeyeceklerini anlamalıdırlar. Batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan, mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan; devleti ve halkı kendi malı gibi gören, onyıllardır iktidara yapışan açgözlü yöneticiler, halkın kendi iktidarını kurmasına yol açmaktadır.

Yıllarca batılı emperyalist sömürgecilerin Mısır, Tunus vd ülkelerin yeraltı ve yer üstü zenginliklerinin kukla diktatörler üzerinden emperyalistlerin sömürüsüne "YETER".Bu topraklar bizim, artık zengin topraklarımız üzerinde aç ve esir yaşamak istemiyoruz" diyerek sokaklara dökülen halkın başlattığı isyan karşısında, emperyalist güçlerin telaşa düştüğünü; kaçan ve iktidarın sallanan despotların yerine bu isyan ateşini düşürmek için 'uysal diktatörler' bulma gayretinde olduklarının bilincinde olunmalıdır.

Çünkü, işgalci ve sömürgeci güçler için önemli olan dostluk ve vefa değil, menfaat ve tek taraflı çıkarlarıdır. İşgalci ve sömürgeci güçlerin menfaatlerini kendi halklarının hak ve ihtiyaçlarının üzerinde gören despot, zalim ve köhne düzmecelerine karşı kıyam eden kardeşlerimizin haklı davalarını ve zulme karşı isyanlarını destekliyoruz. Mısır halkının sırtındaki bu firavunun son firavun olmasını diliyoruz.

Mübarek yönetimi ne yaparsa yapsın, Mısır halkı bu haklı mücadelesinde mutlaka galip gelecektir. Hiçbir zulüm ilelebet devam etmeyecektir. İslam dünyasının en önemli ülkelerinden Mısır'da 30 yıldan bu yana devam eden Mübarek zulmünden artık kurtulma gereğini anlayan kardeşlerimiz, bu mücadelelerini muvaffak olana kadar sürdürmelidirler.

Amerika ve İsrail destekli Mısır yönetimi iktidarını sürdürmekte ısrarlı görünse de halkın ısrarı karşısında dayanması mümkün değildir. Mübarek ülkesinde yaptığı adaletsizliklerin, İsrail'in bombaları altında inleyen Filistinlilere karşı kapattığı kapların hesabını çok yakında verecektir. Mübarek artık köşeye sıkışmıştır.

Buradan Hüsnü Mübarek'e sesleniyoruz! Halkın hak ve özgürlük mücadelesinde daha fazla direnme. Artık koltuğu bırakıp iktidarı halka devretmenin zamanı çoktan gelmiştir. Mısır'ı Mısır halkına rağmen yönetemeyeceksin. Biz Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, Mısır halkının bu onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız.

Önceki ve Sonraki Haberler