Sivas'ta Mısır İntifadasına Destek!

Sivas'ta Mısır İntifadasına Destek!

Sivas Kent Meydanı’ndan Özgür-Der Sivas Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile Mısır’daki halk direnişine selam gönderildi.

Basın Açıklamasının Tam metni:

Mısır'daki Halk Direnişini Destekliyoruz!

13 gündür yeryüzünde bir şehirde milyonlarca insan nerede ise gece-gündüz meydanlarda hak arayışlarını sürdürüyor. Burası Mısır. Otuz yıldır Hüsnü Mübarek adlı diktatör tarafından yönetilen mısır halkı açlığın sefaletin her türüne maruz kalmasının ötesinde çok ciddi insan hakları sorunları ile hep baş başa kaldı bu zaman kadar. Dünyanın en gelişmiş işkence üssünün Kahire olduğunu bilmeyen yok. Amerika'nın bile konuşturamadığı zanlıları Mısır yönetimi bülbül gibi şakıttığı medyaya defalarca yansıdı. Yalnızca bunlar değil, Mübarek yönetiminin İsrail'le olan sıkı dostluğu da ortada. Hatta bu ilişki kendi ırkdaşları olan Filistinlilerin ölümü pahasına devam ediyor.

Mısır yönetimi, Gazzelilerin insani ihtiyaçlarını dahi temin etmelerine mani olup sınır kapılarını sürekli kapalı tutuyor bu nedenle yıllardan beri Gazze-Mısır irtibatı yerin üstünden değil, yerin altındaki tünellerle sağlanıyordu. Pek çok Filistinlinin bu tünellerde can vermesinin dışında Mısır'ın İsrail'in ricasıyla ördüğü dev duvar tünelleri de işlevsiz hale getirmeyi hedefliyor. İşte böyle bir zamanda mısır halkı ayaklandı ve büyük bir devrimin eşiğinde duruyor.

Tunus ve Mısır'da ki ayaklanmalar, halkını, inancına değerlerine yabancılaşa hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olmalıdır. Kendilerinin halka rağmen halkı yönetemeyeceklerini anlamalıdırlar. Batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan, mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan; devleti ve halkı kendi malı gibi gören, on yıllardır iktidara yapışan açgözlü yöneticiler, halkın kendi iktidarını kurmasına yol açmaktadır.

Amerika ve İsrail destekli Mısır yönetimi iktidarını sürdürmekte ısrarlı görünse de halkın ısrarı karşısında dayanması mümkün değildir. Mübarek ülkesinde yaptığı adaletsizliklerin, İsrail'in bombaları altında inleyen Filistinlilere karşı kapattığı kapıların hesabını çok yakında verecektir. Mübarek artık köşeye sıkışmıştır.

Buradan Hüsnü Mübarek'e sesleniyoruz! Halkın hak ve özgürlük mücadelesinde daha fazla direnme. Artık koltuğu bırakıp iktidarı halka devretmenin zamanı çoktan gelmiştir. Mısır'ı Mısır halkına rağmen yönetemeyeceksin. Bizler Mısır halkının bu onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız

Çekirge 1. Cuma sıçradı, 2. Cuma sıçradı, inşallah üçüncü Cuma yani gelecek hafta sonuna kadar Mübarek'in ve ekibinin tasfiye edilmesini umuyoruz…

Başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere bu onurlu başkaldırıya katılan tüm muhalif güçlerle dayanışmalarımızı ilan ediyoruz. Şehitlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, yaralılarımıza Rabbimizden hayırlı şifalar diliyoruz.

Ve tüm mazlumlara müjde, zalimlere tehdit olan Rabbimizin şu sözünü haykırıyoruz:

"Zulmedenler yakında nasıl bir inkılabla devrileceklerini göreceklerdir." (Şuara 227)

YAŞASIN İHVAN-I MÜSLİMİN, KAHROLSUN DİKTATÖR MÜBAREK!

YAŞASIN KÖLELİĞE KARŞI ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ!

DİKTATÖRLER YENİLECEK, EZİLENLER KAZANACAK!

<:o:p>

Önceki ve Sonraki Haberler