Sakarya'da 116. Başörtüsü Eylemi

Sakarya'da 116. Başörtüsü Eylemi

Sakarya Başörtüsü Platformu 116.Başörtüsü Eylemini gerçekleştirdi.

Sakarya Başörtüsü Platformu 116.Başörtüsü Eylemini gerçekleştirdi. Başörtüsü yasağının devam ettiği vurgulanan açıklamada bunun en son örneği olarak da hafta içinde Adana ilinin Kozan ilçesinde yaşananlar dile getirildi. ABD'de düzenlenen Ortadoğu Konferansının eleştirildiği açıklama, İslami hak ve taleplerin önündeki engellerin kaldırılması çağrısı ile sona erdi.

Açıklama, Sakarya Başörtüsü Platformu adına SABED Başkanı KEMAL ALPAY tarafından okundu. Halkın oyları ile iktidar olanların halkın isteklerine cevap vermiyor olmaları açık bir dille eleştirildi. "Rejim sahiplerinin" ve onların "resmi söylemlerinin" İslam'a ve Müslümanlara olan tavırlarını, uygulanan başörtüsü yasağı üzerinden devam ettirdikleri vurgulandı. Adana'nın Kozan ilçesinde yasağın bir kez daha yüzünü gösterdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sırf başörtülü olduğu için böyle bir muameleye maruz bırakılan Tevhide Kütük, gözyaşları içerisinde salondan çıkartıldı. Tevhide'nin salondan çıkarken hıçkırarak söylediği ve tüm Türkiye'nin duyduğu;"Hocam bunlar Allah'ın adaletine karşı geliyorlar" sözleri yasakçıların aslında neye karşı olduklarını vurgulayan sözler olarak tarihe geçti. Sakarya Başörtüsü Platformu olarak 116 haftadır söylediğimiz adalet isteğimizi dile getiren Tevhide Kütük'e buradan binlerce selam gönderiyoruz."

ABD'nin Annapolis kentinde düzenlenen Ortadoğu Konferansını Filistin üzerinde yapılan "iğrenç pazarlık" olarak nitelendiren ALPAY, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "ABD ve İsrail'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu toplantıya iştirak eden tüm işbirlikçileri nefretle kınıyoruz. Annapolis toplantısını protesto ediyoruz." Müslüman halkın hak ve taleplerine biran önce cevap verilmesinin gerektiği belirtilen açıklama; "İsteğimiz, Müslümanca yaşayabilmemizin önündeki engellerin derhal ve hiçbir şart ileri sürülmeden kaldırılmasıdır. 116 haftadır bunu söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz." cümleleri ile sona erdi.

"Başörtüsü İslam'ın Emri; Müslüman Kadının Kimliğidir" ve "Tevhid Adalet Özgürlük" yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları, eylem boyunca "Zulme Karşı Direneceğiz", "Hukuksuz Devlet, İktidarsız Hükümet" ve "Tevhid, Adalet, Özgürlük" sloganlarını attılar. Eylemde "Yasak Sürüyor (D)uyuyor musunuz", "Tevhid Adalet Özgürlük" ve "Başörtüne Sahip Çık" yazılı dövizler de taşındı.

Sakarya Başörtüsü Platformu 116. Basın Açıklaması Tam Metni:

 Kozan'da ZULÜM, Annapolis'te İHANET! İşte REJİM

Başörtüsü yasağı tüm yakıcılığı ile devam ederken uzunca bir zamandır beklemeye alınan yeni anayasa çalışmaları tekrar gündeme alınıyor. Alınıyor alınmasına fakat eskisi ile arasında pek bir fark görünmüyor. Halktan oy ile destek alarak hükümet olanlar halka verdikleri sözleri unutuyorlar. Halkın haklarını ve taleplerini görmezden geliyorlar. Başörtüsü namusumuzdur diyerek politika yapanlar, Dolmabahçe protokollerinde halka rağmen ve halkın karşısında olan politikalara boyun eğiyorlar. Hem yapmayacaklarını yapamayacaklarını bilerek söz veriyorlar,  hem de verdikleri sözleri tutmamak gibi bir acizliği içlerine sindirmekte bir sakınca görmüyorlar. ABD'nin, İsrail'in, Askeri vesayetin ve bürokrasinin bir dediğini iki etmeyenler sıra Müslüman halkın isteklerine gelince, sıra başörtüsüne gelince sus pus kesiliyorlar. Egemenlere boyun eğerek kendilerini iktidara getirenlere ihanet ediyorlar. Meşruiyet sorunu yaşayan rejimin sahiplerine koltuk değneği olarak aldıkları vebali büyüttükçe büyütüyorlar.

En başından beri İslam'la ve Müslümanlarla sorunlu olan ve bu sorun üzerinde yaşayarak bugüne kadar gelen resmi söylem başörtüsü yasağı üzerinden bu tavrını sürdürüyor. On yıllardır yapmak isteyip de yapamadıklarını uygulamaya koyuyor. En son Adana'nın Kozan ilçesinde Tevhide KÜTÜK adlı başörtülü öğrenciye reva görülen de bunun en somut örneklerinden.

Yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren Tevhide, ödülü almak için sahneye çıktığında protokolde oturan Garnizon Komutanının ve Kaymakamın müdahalesi ile daha ödülünü bile alamadan apar topar sahneden indirildi. Sırf başörtülü olduğu için böyle bir muameleye maruz bırakılan Tevhide Kütük, gözyaşları içerisinde salondan çıkartıldı. Tevhide'nin salondan çıkarken hıçkırarak söylediği ve tüm Türkiye'nin duyduğu;"Hocam bunlar Allah'ın adaletine karşı geliyorlar" sözleri yasakçıların aslında neye karşı olduklarını vurgulayan sözler olarak tarihe geçti. Sakarya Başörtüsü Platformu olarak 116 haftadır söylediğimiz adalet isteğimizi dile getiren Tevhide Kütük'e buradan binlerce selam gönderiyoruz. Bizler onun haykırışını duyuyoruz ve Tevhide'lerin özgürlüğüne kavuşması için direnişimizi sürdürüyoruz. Hepimiz Başörtülüyüz. Hepimiz Tevhide'yiz.

Olaydan sonra Başbakan Erdoğan'ın teselli etmek için Tevhide Kütük ve ailesini arayarak annesine ve babasına somut hiçbir şey söylememiş olmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Erdoğan'ın Başbakan olduğu halde kendi eşinin başörtüsüne sahip çıkamazken Tevhide'nin ve diğer tüm Tevhide'lerin başörtüsüne sahip çıkmasını beklemek çok uzak bir hayalden başka bir şey değildir. Başbakan'ın başörtüsüne sahip çıktığının tek ve en somut göstergesi, bu saçma sapan yasağı kaldırmasından başka bir şey olamaz. Başbakan kimi kime şikayet ediyor anlamak zor. Hem Başbakan, hem de yasaktan şikayetçi!...

Bu haftanın bir başka önemli gündemi ise ABD'nin Annapolis kentinde gerçekleştirilen ve Filistin üzerinde iğrenç pazarlıkların ve tezgahların konuşulup kurgulandığı Ortadoğu Konferansıdır. ABD ve İsrail'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu toplantıya iştirak eden tüm işbirlikçileri nefretle kınıyoruz. Annapolis toplantısını protesto ediyoruz.

Bu haftanın bir başka gündemi ise Aksiyon Dergisinin, halkın TSK'ya bakışı hakkında yapmış olduğu araştırmaydı. Halkın TSK'ya karşı olan sevgisinin her geçen gün azaldığını tespit eden Aksiyon Dergisi, TSK'ya duyulan sevginin azalmasının önüne geçmek için yeni teorik bakış diye bir teklif dile getiriyor ve bunun Cumhuriyet'i, laikliği, Atatürk'ü ve etrafındaki değerleri geçersizleştirmek değil, bilakis doğru değerlendirerek onlara itibar kazandırmaya hizmet edecek ve ordunun topluma bakışındaki optik kaymaları düzelteceğini iddia ediyor. Aksiyon Dergisinin bu hassasiyetinden dolayı tebrik beklemesi gayet normal olmalı.

Biz Sakarya Başörtüsü Platformu olarak Aksiyon Dergisi kadar hassas olamasak da Başörtüsü yasağının derhal kaldırılmasını, Müslüman halkın özgürlük hak ve taleplerine cevap verilmesini bir kez daha vurguluyoruz. Ne Başbakanız ne de kimseye şikayette bulunuyoruz. İsteğimiz Müslüman'ca yaşayabilmemizin önündeki engellerin derhal ve hiçbir şart ileri sürülmeden kaldırılmasıdır. 116 haftadır bunu söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler