Diyarbakır'dan Suriye Direnişine Destek!

Diyarbakır'dan Suriye Direnişine Destek!

Diyarbakır'da Cuma namazı sonrasında Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, yaşanan katliam lanetlendi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Zalim Suriye Diktasına Karşı Direnen Suriye Halkının Yanındayız!

Son birkaç aydır tüm Ortadoğu'da olduğu gibi Suriye'de de halk, rejimin despot zalim uygulamalarını protesto etmek amacıyla kitleler halinde sokaklara döküldü. Halkın topluca yükselttiği özgürlük taleplerine karşı Baasçı zalim Esad diktatörlüğü, bu talepleri şiddet yoluyla bastırmak için tüm yöntemlere başvurmuş durumda. Yaklaşık 5 hafta evvel Deraa'da başlayan protesto gösterileri her geçen gün artarak tüm Suriye'ye yayılmasına karşın; rejim güçleri tarafından halkın talepleri görmezden gelinip baskıyla, katliamla halk yıldırılmaya çalışılıyor. Suriye toprakları, direnişi tek yol bilen onurlu şehitlerin kanlarıyla sulanıyor.

Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet çağrılarına, Suriye'den de ses veren direnişçiler; zalim rejime karşı Cuma namazlarında saf tutarak, kefenlerini giyip her türlü bedele hazır olduklarını haykırarak ve Tekbir seslerini yükselterek başkaldırmaktadırlar. İntifada ruhunu diri tutan bu direniş gücünü, Hama'da yaptıkları gibi katliamlarla sindirmeye çalışan Suriye diktasının bu vahşi saldırıları karşısında, Müslüman Suriye halkının yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.

İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelere komplocu yaklaşımlarla yaklaşanların yaşadığı akıl tutulmasının kolaycılığına sığınmayan, vicdan ve merhamet sahibi olan herkesin Suriye halkının yanında yer alması, onların özgürlük taleplerini desteklemesi gerekir. Hama'yı 21 gün boyunca tanklarla ve bombalarla kan gölüne çeviren ve on binlerce kardeşimizi katleden Baas zorbalığının 48 yıllık tahtının sallandığı bu intifada günlerinde, onuru ve izzeti için savaşan Suriye halkının zalimleri devireceğine yürekten inanmaktayız.

Halkın taleplerine kör sağır olan, toplumunu sindirmek için bir korku imparatorluğu inşa eden Suriye devletinin en yakın müttefiki olarak kendisini tanıtıp bununla sık sık övünen Türkiye hükümetine sesleniyoruz. Ortadoğu'nun Müslüman halkları bizim kardeşlerimizdir. Menfaatleriniz ve tapındığınız "ulusal ve ekonomik çıkarlarınız", "stratejik ilişkileriniz" uğruna, mazlum Suriye halkının yanında olmayıp, zalim Esad diktatörlüğüne karşı sessiz kalma politikalarından derhal vazgeçiniz. Unutmayınız ki sessiz kamanız da sizi tarafsız kılmayacaktır, aksine zalimin suç ortağı yapacaktır.

Türkiye hükümeti Suriye ile ilişkilerini derhal kesmeli ve katliama dur demelidir. Türkiye bilmelidir ki bölgesel güç olma hesapları kan ve gözyaşı üzerinden gerçekleşmez. Gerçek güç içeride de dışarıda da adaletli olmakla mümkündür. Gerisi ancak zillettir.

Aynı zamanda bölge ülkeleri de artık halkların yükselttiği direniş bayrağını görmezden gelmekten vazgeçmeli, katliamlarla bir sonuç alamayacaklarını, zulmün ebed müddet sürmeyeceğini ve diğer diktatörler gibi tahtlarını bırakıp kaçacaklarını unutmamalıdırlar. Yemen'den Bahreyn'e Libya'dan Ürdün'e Ortadoğu'nun Müslüman halklarını ezen tüm despotların sonları inşallah yakındır. Mübarek'in Bin Ali'nin akıbeti bu diktatörlükleri de beklemektedir. Bu ülkelerin içine girdikleri girdaptan bu kez çeşitli ülkelerle kurdukları askeri ve ekonomik çıkar ilişkileri de, küresel efendileri de, kurdukları korku imparatorluğu da kurtaramayacaktır.

Bugünlerde tanklarını ve ağır silahlarını, direnişin merkezi olan Deraa'daki halka çeviren Esad diktatöryası Hama'da olduğu gibi bir katliama hazırlanıyor. Deraa'dan yükselen çığlıkları dünyanın duymasını engellemek için bu kentin dünyayla iletişimini kesmiş durumda. İkinci ve belki daha büyük bir Hama katliamının yapılması an meselesi. Bu noktada vicdan sahibi tüm duyarlı insanları, Suriye halkının katledilmesine seyirci kalmamaya, hiçbir siyasi yaklaşımı dikkate almadan, yaşanan bu insanlık dramı ve zulüm karşısında tavır almaya ve mazlum Suriye halkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Suriye halkı kazanana kadar ve Baas diktası yıkılana kadar kardeşlerimizin yanında olacağımızı, dualarımızla yakarışlarımızla onlara destek vereceğimizi hatırlatıyoruz.

YAŞASIN SURİYE DİRENİŞİMİZ!

SURİYE HALKINA, DİRENİŞE BİN SELAM!

Destekleyen Kurumlar:

1. A.GEYLANİ VAKFI

2. ANADOLU GENÇLİK DER

3. AY-DER

4. BAYINDIR-MEMUR SEN

5. BEM-BİR SEN

6. BİRLİK HABER-SEN

7. BÜRO MEMUR-SEN

8. CAMİİ DERNEĞİ

9. CAN SUYU DERNEĞİ

10. D.İNSANİ YARDIM DER.

11. DEM DERNEĞİ

12. DİCLE FIRAT GRUBU

13. DİN-BİR SEN

14. DİYANET-SEN

15. ENERJİ-BİR SEN

16. GÖNÜL KÖPRÜSÜ

17. HAYAT-DER

18. HİZMET DERNEĞİ

19. HÜR-DER

20. ISLAH HAREKETİ-DER

21. İHVAN DERNEĞİ

22. İKRA EĞİTİM DER

23. İLİM-DER

24. İMAM HATİP Y. VE D. DER.

25. İNSAN VE ERDEM

26. İRŞAD-DER

27. KÖY-DER

28. KÜLTÜR MEMUR-SEN

29. MEMUR-SEN(ilsekreteri)

30. MUSTAAZAF-DER

31. ÖĞ-DER

32. ÖZ SULTAN ŞEYHMUS D.

33. ÖZGÜR-DER

34. SAĞLIK-SEN

35. SAHABE-DER

36. SEK DERNEĞİ

37. SULTAN ŞEYHMUS DER.

38. ŞAFAK DERNEĞİ

39. ŞEFKAT DERNEĞİ

40. ŞURA-DER

41. TOÇ BİR-SEN

42. ULAŞTIRMA-MEMUR SEN

43. YENİ İHYA DER

44. YETİM DERNEĞİ

45. ÖZGÜR EĞİTİMSEN

Önceki ve Sonraki Haberler