Diyarbakır'da Mavi Marmara Programı

Diyarbakır'da Mavi Marmara Programı

Özgür-Der Lise Gençleri, Gazze'ye insani yardım götürmek isterken İsrail'in kanlı baskınına uğrayan ve saldırı sonucu 9 kişinin şehid olduğu "Mavi Marmara Şehidlerini Anma" programı düzenledi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda saldırıda yaralanan gazilerden M.Ali Zeybek ile Çelebi Bozan'da konuşmacı olarak katıldı.

Özgür-Der Selahattin Eyyubi Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleşen programı Osman Tuğrul sundu. Cemaatle kılınan namazın ardından Hasan Özer'in okuduğu Kuranı Kerimin Bilal Gökdemir'in mealini okumasıyla başlayan program, Mavi Marmara'nın yola çıkışı ile yaşanan katliamın anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

"EY ŞEHİDLER"

Bahattin Çiçek'in kendi yazıp okuduğu 'Ey Şehidler' şiiriyle duygulanan gençler, Mavi Marmara gazilerinden Mehmet Ali Zeybek ve Çelebi Bozan'dan Mavi Marmara'nın hedefleri ve saldırı esnasında yaşadıklarını dinlediler.

"MEĞER İSRAİL KOCA BİR BALONDAN İBARETMİŞ"

Konuşmasına Mavi Marmara'ya katılım sürecini anlatarak başlayan Zeybek, "Hani ayette; 'Onlar, iyice korunmuş şehirlerde veya duvar arkasında olmaksızın sizinle toplu bir halde savaşmazlar' diyor ya yüce Allah; işte bu ayetin anlattıklarını somut haliyle yaşadık. Günümüzün kalesi teknoloji olmuştur. Ama inanın o kaleleri o kadar zayıf; İsrailliler o kadar korkak ki; bunu bizzat gördük. Dünyanın süper güçlerinden biri olan koca İsrail bir balondan ibaretmiş" diye konuştu.

Gençlere "sizin gibi bin tane imanlı genci İsrail'e bırakırsak inanın o ülke yıkılır" diyen Zeybek; yaralandığı anı da şöyle anlattı: "Annemi, babamı, eşimi, çocuklarımı severim ama o an hiçbirinin bana yardım edemeyeceğini hissettim. Dostlarım beni sever bilirim. Tüm dostlarım beni terk etmiş. Yerde yatarken her an yanımda olduğunu hissettiğim tek dost vardı O Allah'tı."

"ZALİME KARŞI TEK BİLEK OLDUK"

Çelebi Bozan da konuşmasında, İmanın getirdiği inançla saldırı esnasında hiçbir korku ve endişe hissetmediklerini belirterek, "Korku ve cesaret arasında ince bir çizgi vardır. Eğer korkuyu yenerseniz sizi engelleyecek hiçbir güç yoktur. İşte iman insanı alır ve korkusuz bir zırha bürür." dedi.

Bozan, gemide Hulful fudul'u yaşadıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Uluslar arası sivil inisiyatifler, insan hakları savunucuları ve vicdan sahibi insanların nasıl mazlumlar için bir araya geldiklerine şahid olduk." dedi. Mavi Marmara'nın kendisine çok şey kattığını kaydeden Bozan, "Gemi çok bereketli geçti. Çünkü farklı insanlarla tanıştık. Güzel kardeşliklere imza attık. Gemiye gitme kararı alan insanlar rızayı ilahi ve ölümü göze alarak için yola çıktılar. Hiçbir etnik kimlik, mezhep, camia farkı yoktu aramızda. Aramızda bir ümmet bilinci gelişmişti. Mavi Marmara bana şunu gösterdik ki, ortak bir mücadelemiz olduğu zaman hepimiz birlik olabiliyoruz. Zalime karşı tek ses, tek bilek olabiliyoruz. Yeter ki mazlumdan yana olalım, zalime karşı mazlumdan yana gerekirse bedel ödeyebilelim."

Bunu ancak mümin olanların yapabileceğini kaydeden Bozan, "Mal da onun can da. Düşünebilen insan neden bu karlı alışverişi yapmasın. Gemiye çıkmamız bir lütuftur. Aslında kaybedenler onlar oldu. Çünkü ölsek şehit olacağız, yaşasak gazi olacağız. Aslında bizim gemide öldürdüğümüz ölümün ta kendisiydi." şeklinde konuştu.

"MARMARA GAZELİ"

Çetin Aldemir'in yazdığı ve Mavi Marmara şehitlerine ithaf ettiği "Marmara Gazeli" adlı şiiri okumasının ardından sahneye çıkan "Özgür-Der Gençliği" müzik grubu, okuduğu ezgilerle duygulu anlar yaşattı. Program, Mahsum Erbay'ın okuduğu dua ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler