İsrail Tiyatro Grubu Antalya'ya Davet Edildi

İsrail Tiyatro Grubu Antalya'ya Davet Edildi

Bu yıl devlet tiyatroları tarafından ikincisi tertiplenen Antalya uluslararası tiyatro festivaline İsrail’den de bir tiyatro grubu davet edildi.

Antalya uluslararası tiyatro festivaline İsrail'den Cameri Tiyatrosu da davet edildi. Mavi Marmara katliamı sonrası hükümetin ortaya koyduğu tavır ile uyuşmayan bu davet, Kültür Bakanlığı tarafından yapıldı. Hem de Mavi Marmara katliamının yıldönümünde…

Nüfusunun tamamını son 80 yılda Filistinlilerin topraklarını gasp eden göçmenlerin oluşturduğu işgal devletinin bütün yetişkin vatandaşları bu işgal suçunun ortağıdır. İsrail'in işgal ettiği bölgede yaşayan herkes Filistinlilerden çaldıkları topraklar üzerinde varlıklarını sürdürüyor; evlerini Filistinlilerin yıktıkları evleri üzerine inşa ediyorlar. Bu yönüyle tiyatro grubundaki oyuncuların da işgali desteklediği ortadadır.

Konu hakkında Özgür-Der Antalya Temsilciliği, davetin derhal geri çekilmesini ve Mavi Marmara katliamının yıldönümünde katilleri Antalya'da görmek istemediklerini belirten bir açıklama yaptı.

İşte Özgür-Der Antalya Temsilciliği'nden yapılan açıklama:

KATİLLERİ ŞEHRİMİZDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ!

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 75 yıldır Siyonist işgal altında. Rabbimizin çevresini mübarek kıldığını buyurduğu mescid, 75 yıldır Müslümanların, kardeşlerimizin kanları ile sulanıyor. Orada kardeşlerimizin kanlarını dökenler işgal yönetiminin vatandaşları. Siyonist rejimin tüm vatandaşları ister tiyatro sanatçısı, ister temizlik görevlisi olsun Siyonist ordunun birer askeri. Kırk beş yaşına kadar hepsi periyodik olarak Siyonist orduda ve onun işlediği cinayetlerde görev alıyor.

Gazze'ye Siyonist rejim tarafından uygulanan insanlık dışı ambargoyu bitirmek için yola çıkan kardeşlerimiz de Mavi Marmara'da Siyonist katillerin kurbanı olmuştu. Siyonist saldırıya hedef olan gemide 10 Antalyalı da bulunmaktaydı. Bu vahşetin yıldönümüne denk gelen bir dönemde Antalya tiyatro şenliğine Siyonist bir tiyatro grubunun davet edilmesi biz Antalyalıları çok üzdü. Davos'ta kimsesizlerin sesi olan o çıkıştan sonra AK Partili kültür bakanlığının bu davetinin bir hata sonucu yapıldığını umuyoruz ve Siyonist tiyatro grubuna yapılan davetin derhal geri çekilmesini bekliyoruz.

Siyonistler sanat kisvesi altında Siyonizm'in propagandasını yapmakta çok ustalar. Daha geçtiğimiz hafta "nakba" yani felaket gününde yurtlarına dönmek isteyen onlarca Filistinli kardeşimizi katleden Siyonist rejimin sanat maskesi takmış eli kanlı katillerini şehrimizde görmek istemiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler