Sakarya'da 119. Başörtüsü Eylemi

Sakarya'da 119. Başörtüsü Eylemi

Sakarya Başörtüsü Platformu’nun 119. Başörtüsü Eyleminde tüm Müslümanların Kurban Bayramı tebrik edildi.

Sakarya Başörtüsü Platformu'nun 119. Başörtüsü Eyleminde tüm Müslümanların Kurban Bayramı tebrik edildi. Başörtüsü yasağı ile birlikte önceki gün Siyonistlerin Filistin'e yönelik olarak gerçekleştirdikleri vahşi saldırılar protesto edilirken, sınır ötesi harekat ve DTP Başkanı'nın tutuklanması değerlendirildi.

Sakarya Başörtüsü Platformu adına Özgür-Der Sakarya Şubesi Başkanı Kadrican MENDİ tarafından okunan 119.basın açıklamasında; Siyasi iradenin Susurluk ve Şemdinli'nin "iyi çocuklarına" karşı gösteremediği iradenin, seçilmişlere gelince gösterilmekten çekinilmeyişinin adil bir davranış olmadığı ifade edilirken adalet ve özgürlüğün herkes için vazgeçilemez bir hak olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca önceki gün Filistin'de Siyonist katillerin saldırısında canlarını veren İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin şehidleri rahmetle anıldı.

Siyasi iradenin Susurluktan sonra Şemdinli'de de sınıfta kaldığının ifade edildiği açıklamada, militarist oligarşik yapının "iyi çocuklar" ının her zaman seçilmişlerden güçlü olduklarının bir kere daha ispatlanmış olduğunun altı çizildi. Bu duruma sessiz kalan siyasi irade şu sözlerle protesto edildi: "Tüm endişelerini koltuk hesapları üzerinden veya yüzdelik dilimler üzerinden yapanların uğrayacakları akibetin öncekilerden farklı olacağını kim garanti edebilir? Adaleti ve kalkınmayı önceleyen bir hükümetin Şemdinli'de de adil davrandığını iddia edemeyiz. Resmi ideolojinin istediği kadar şeffaflık, onun istediği kadar adalet ve özgürlük ve onun bahşettiği kadar lütuf ve ihsan! Tabi lütfu ve ihsanı onların yanında arayanlar için..."

Açıklamada adalet ve özgürlüğün herkes için istenildiği şu ifadelerle vurgulandı: "Ne olursa olsun ilkelerimizi yani tevhidi ve adaleti elden bırakmadan devam ettirdiğimiz bu yürüyüşte özgürlüğü herkes için ve ötekinin özgürlüğüne müdahale etmeden ona haksızlık yapmadan  bizim için gerekli olanın başkalarının da hakkı olduğunu bilerek adım atmaya çalışıyoruz. Herhangi bir kavim değil en başta insanın yaşatılması, insanca yaşam şartlarının oluşturulması ve sağlanması, anadilde eğitim hakkından tutun, Başbakan'ın eşinin başörtüsüne (!) kadar tüm hak ve taleplerin temin edilmesini istiyoruz."

Eylem "Kurban Bayramı' nın Sakarya'nın duyarlı halkı ile birlikte diğer tüm Müslüman halklara da hayırlara vesile olmasını Yüce rabbimizden diliyoruz."  duası ve çikolata ikramıyla son buldu.

 "Tevhid Adalet Özgürlük" yazılı pankart taşıyan platform mensupları, eylem boyunca "Tevhid Adalet Özgürlük"  ve "Yaşasın Küresel İntifada" sloganlarını attılar. Eylemde "Yasak Sürüyor (D)uyuyor musunuz", "Tevhid Adalet Özgürlük", "Başörtümüz Kimliğimiz Vazgeçmeyiz" yazılı dövizler de taşındı.

Sakarya Başörtüsü Platformu 119. Basın Açıklaması Tam Metni:

Başörtüsüne sahip çıkamayanların Kürt'leri görmeleri mümkün müdür?

Tezkereydi ,sınır ötesiydi , önce Bush'a bir soralım , anında istihbarat alacağız falan derken TSK  ; bu hafta 4 saat süren bir harekat ile Kandil Dağı üzerine hava saldırısı gerçekleştirdi.Resmi açıklamalarda ve kartel medyasından yapılan yayınlarda saldırının canlı görüntüleri yayınlandı daha sonra."İyi çocuklar"ın hamisi de yaptığı açıklama ile  "Terör kampları bizim için BBG evi gibi" diyerek harekatı duyurmuş oldu.

Susurluktan sonra Şemdinli'de de sınıfta kalan siyasi irade "iyi çocuklar"ın seçilmişlerden her zaman güçlü olduklarını ispatlamış oldu. Tüm endişelerini koltuk hesapları üzerinden veya yüzdelik dilimler üzerinden yapanların uğrayacakları akibetin öncekilerden farklı olacağını kim garanti edebilir? Adaleti ve kalkınmayı önceleyen bir hükümetin Şemdinli'de de adil davrandığını iddia edemeyiz. Resmi ideolojinin istediği kadar şeffaflık, onun istediği kadar adalet ve özgürlük ve onun bahşettiği kadar lütuf ve ihsan! Tabi lütfu ve ihsanı onların yanında arayanlar için...

Ne olursa olsun ilkelerimizi yani tevhidi ve adaleti elden bırakmadan devam ettirdiğimiz bu yürüyüşte özgürlüğü herkes için ve ötekinin özgürlüğüne müdahale etmeden ona haksızlık yapmadan bizim için gerekli olanın başkalarının da hakkı olduğunu bilerek adım atmaya çalışıyoruz. Herhangi bir kavim değil en başta insanın yaşatılması, insanca yaşam şartlarının oluşturulması ve sağlanması, anadilde eğitim hakkından tutun, Başbakan'ın eşinin başörtüsüne (!) kadar tüm hak ve taleplerin temin edilmesini istiyoruz.

Sağcılığın her türlüsünden ve ulusalcı kirlerden arınarak bilgiye inanca ve eyleme dönük şahitliğimizde bugün 3.kurban bayramımızı idrak ediyoruz. Diğer ikisi gibi bu üçüncü kurban bayramımızda da mahsunuz. Yüce dinimizin bize bahşettiği başörtümüz hala yasak, başörtüsü hala tutsak ve başörtülülerin başları önde. En ufağından en büyüğüne en yaşlısından en gencine en zengininden en fakirine en günahkarından en takvalısına tüm müslümanlar, inandıklarını yaşayamıyorlar. Çarpıtılan gerçekler, kartel medyasının yapmış olduğu aleyhteki propagandalar, korkutmalar, caydırma hesapları, psikolojik harekat taktikleri birbirini izliyor. Bizler müslüman halklar üzerinde oynanmaya çalışılan bu kirli oyunu biliyoruz ve tanıyoruz. Arefesi saldırı, yasak, korkutma, caydırma ve sindirme olanların bayramından ne beklenir ki?

Evet bugün bayram. Kurban Bayramı. Bu vesileyle önceki gün Filistin'de Siyonist katillerin saldırısında canlarını veren İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin güzide şehidlerini rahmetle anarak 119.basın açıklamamızı bitirmek istiyoruz. Onlar arkalarında binlerce başak bırakan ekinler misali yeryüzünden gelip geçtiler. Onlar kutlu fecrlerde buluşmaya and içmişler olarak sözlerinde durdular. Onlar şahitliklerindeki zirveden selam ederek kanatlanan ufku kaplamışlar olarak aramızdan ayrıldılar. Onlar kurbanda kurban olmuşlar olarak arkalarından gelenlere yepyeni çığırlar açmışlar olarak gittiler.Onlar dualarını yaşamlarıyla ispatlamışlar olarak arşın en mutena yerine inciler gibi dizildiler.

Son olarak Mübarek Kurban Bayramımızın Sakarya'nın duyarlı halkı ile birlikte diğer tüm müslüman halklara da hayırlara vesile olmasını Yüce rabbimizden diliyoruz.  

Önceki ve Sonraki Haberler