Adana'da Özgür-Der Temsilciliği Açıldı!

Adana'da Özgür-Der Temsilciliği Açıldı!

Adana’da Özgür-Der Temsilciliği 31 Aralık Cumartesi günü “Değişen Dünya ve Islah” konulu panelle birlikte açıldı.

31 Aralık Cumartesi saat 15:00’de Adana’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Adana Özgür-der Şubesinin açılışı yapıldı. Açılış programı Hakan Yalınız’ın imtihan ve sorumluluklarımızı hatırlatan selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Hanefi Şola’nın tevhid, şahitlik ve sorumluluklarımız vurgulu duasıyla devam etti.

Hanefi Şola duasında, bizleri tevhid ve adaletin şahitleri kılmasını, yeryüzünde namazın ikame edildiği, adaletin yaygınlaştırıldığı ve ahidlerini yerine getiren, müminlere karşı şefkatli, kafirlere karşı sert bir ahlak sahibi olunması gerekliliğini, mücadelemizin coğrafyamızı ve tüm İslam beldelerinin özgürleşmesi dileğini vurguladı.

Duanın ardından misafirlerin tanışma faslı gerçekleşti. Sonrasında ise panelin yapılacağı Seyhan Kültür Merkezi’ne gidildi.

Sunuculuğunu Canan Kancı’nın yaptığı programda ilk olarak Kuran-ı Kerim’den Maide 7-9. ayet ve mealleri okunarak başlandı. Adana Özgür-Der Temsilciliği adına Recai Aguş’un İslam’ın müminlere yaşadıkları ortamı ıslah etme ve bozgunculuğa karşı çıkma görevi yüklediğini hatırlatan bir selamlama konuşmasının ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın değişen dünya düzeninde oluşan sorunlar ve Müslümanlar olarak ümmet kimliğini geliştirme ve Müslümanlarla birlikteliğimizi çoğaltma ve yapılan her çalışmanın Müslümanların genel kazanımı çerçevesinde olduğunu belirten konuşmasıyla devam etti.

Özgür-Der’in tanıtıldığı sinevizyon gösteriminin ardından oturum başkanlığını Hakan Yalınız’ın yaptığı Şefik Sevim, Abdulhakim Beyazyüz ve Hamza Türkmen’in konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Panelde ilk konuşmacı Şefik Sevim, mozaiği çok güçlü olan bir ülkede yaşadığımızı, tarihsel dinamiklerimizle bize yönelen her türlü güçlü hesaplara karşı kardeşliği ve çabaları anlamlı kılarak, ıslah çabalarına bu doğrultuda devam edilmesi gerektiğini ifade etti. Müslümanların ıslah noktasında üzerlerindeki ataleti atmaları gerektiğini vurgulayarak, vahdet çağrısında bulunan Şefik Sevim, Müslümanların eleştiri ve özeleştiri kültürünü oluşturması gerektiğini dile getirdi. Ve konuşmasını üç temel ıslahtan söz ederek tamamladı. Bunları öncelikle bireysel ıslah, Müslümanların birbirlerini ıslahı ve toplumsal ıslah olarak sıraladı.

İkinci konuşmacı Abülhakim Beyazyüz, öncelikle içinde yaşadığımız dünyanın vahiyden beslenmenin önünü kestiğinden dolayı karanlıkta olduğumuza değindi. Zalimlerin insanları dünya cennetine çağırıp kendi dönemlerini ‘aydınlanma çağı’ olarak nitelendirdikten sonra zihinleri nihilizme, hazcılığa ve bencilliğe yönlendiren postmodernizmin etkisinden bahsederek İslam’ın dışında insanları felaha yönlendirecek herhangi bir sistemin bulunmadığını dile getirdi. İnsanları Allah’ın ipine sarılamaya davet etti.

Son konuşmacı Hamza Türkmen ise sömürgeci sistemin saltanat yapısı altında çözülen Müslümanları işgallerle ulusal sistemlere böldüğünü ifade etti. Ortadoğu intifadasını değerlendiren Türkmen, sözlerine “İslam, Biz olarak yaşanan bir dindir.” vurgusunu yaparak devam etti. İslam’da dirilmenin, aceleci ve entelektüel gevezelik yapmadan, temel kitaba bakıp bunu Rasûlün ‘Siret Sünneti’ ile güçlendirerek gerçekleşeceğini dile getirdi. Kemalist ideolojinin ulusçu olmamızı telkin ettiğini söyleyerek “Bizler Türk, Kürt, Arap ulusçusu olamayız. Bunlar Batılılaşma projesinin ürünüdür.” dedi.

Panel, Oturum Başkanı Hakan Yalınız’ın paneli değerlendirmesi ve konukların soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

KARDEŞLİK MESAJLARI:

Açılış programı dolayısıyla farklı illerdeki Özgür-Der şubeleri Adana Temsilciliğine tebrik mesajları ilettikleri belirtilirken, bunları temsilen Özgür-Der Bursa şubesi adına Aziz Avar’ın tebrik mesajı okundu.

ÖZGÜR-DER BURSA ŞUBESİ ADINA AZİZ AVAR

“Adana şubemizin açılışını Bursa’da ki kardeşleriniz adına tebrik eder emri bil maruf neyhi anil münker şiarını Adana’da hayata geçirme yolunda çabalarınıza Allahtan başarılar dileriz Bu vesileyle gerek kuruluşta emeği geçenleri, gerek mensupları gerekse katılımcıları en derin muhabbetlerimizle selamlarız.”

ISPARTA İLK-DER

“Attığımız her adımın yeryüzünde Allah’ın dininin şahitleri olma misyonumuzu kuvvetlendirmesi duasıyla… Açılışınız hayırlı, adımlarınız bereketli olsun. Isparta’dan Adana’daki kardeşlerimize binlerce selam olsun.”

Program, “De ki; şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, yaşamım ve ölümüm âlemlerin rabbi olan Allah içindir.” (En’am Suresi 6/162) ayeti okunarak sona erdi.

Ertesi sabah misafirlerle birlikte Özgür-der binasında sabah kahvaltısı tertip edildi. Akabinde misafirler memleketlerine uğurlandı.

Adres:

Özgür-Der Adana Temsilciliği

Ulucami Mah. Ramazanoğlu İş Merkezi.

Kat: 1 Daire: 3

Seyhan / Adana

İrt Tel: 0 505 305 75 86

HABER: CANAN KANCI

adana_20111231-0.jpg

adana_20111231-1.jpg

adana_20111231-2.jpg

adana_20111231-3.jpg

adana_20111231-4.jpg

adana_20111231-5.jpg

adana_20111231-6.jpg

adana_20111231-7.jpg

adana_20111231-8.jpg

adana_20111231-9.jpg

adana_20111231-10.jpg

FOTOĞRAFLAR: HANEFİ ŞOLA  

Önceki ve Sonraki Haberler