Lozan’dan Uludere’ye Değişmeyen Şey; Katliam

Lozan’dan Uludere’ye Değişmeyen Şey; Katliam

Özgür-Der Sakarya Şubesi yaptığı basın açıklaması ile Uludere katliamını protesto etti.

Özgür-Der Sakarya Şubesi’nin Uludere katliamı ile ilgili yaptığı basın açıklamamsı

Lozan’dan Uludere’ye değişmeyen şey; katliam

Tüm imkânlarını silahlarını ordularını insansız hava araçlarını paralarını gazetelerini televizyonlarını parlamentosunu artistlerini yaşlılarını gençlerini bir halkın üzerine insafsızca salan Kemalist rejim en son Uludere’de geçimlerini temin için karda kışda yola çıkmış 27’si 12 ile 20 yaş aralığında olmak üzere 35 insanı katletti.

Adaletten uzak halkı sömürme ve yok sayma mantığı üzerine kurulu sistemi idare edenler hala yarım ağızla özür diliyorlar. Katliamın sebebi olarak onlarca senaryo konuşuluyor onlarca saçmalıkla katliam manipüle dilerek politize edilmeye çalışılıyor.

Hükümet neye uğradığını şaşırmış bir halde halkın acısını dindireceği özür dileyeceği yerde operasyon kazası istihbarat zaafı gibi özrü kabahatinden büyük sözler sarf ediyor.

Daha bir hafta önce iki numarasının ağzından “Kürtlere bütün hakları iade edilecek” türünden iddialı laflar edenler bu katliam karşısında nedense Kürt halkından acısı yüreklerini dağlayanlardan özür dileyemiyorlar.

Bu katliamdan sonra o cenazelerin katırların sırtlarında taşındığı sahneler insanlık tarihine kapkara bir leke olarak kazınacak elbette.

Ancak asıl önemli olan leke ve yüzsüzlük katliamda sorumluluğu bulunanların yerlerinde durması hiçbir şey olmamış gibi bakanlıklarını ve komutanlıklarını sürdürmeleridir.

Daha önce birçok olayda gördüğümüz gibi herkes topu birbirine atıyor sorumluluk alınmıyor 35 tane cenazenin çığlıkları da duyulmuyor.

Daha terörün tanımında çelişkiler yaşayan İçişleri Bakanından tutun özrü saatler sonra aklına getiren Genelkurmayına kadar herkes suçluyu etrafında arıyor.

Kandırma yok sayma katletme köy yakma sürgün etme köy boşaltma asit kuyularına atma tehcir dilini yasaklama ve buraya yazamadığımız daha birçok yolla Kürt halkına uygulanan vahşi bir zulme tanıklık ediyor bu coğrafya ve bu coğrafyanın insanları.

Yanı başımızda çocuklar öldürülüyor. Seyrediyoruz…

Yanı başımızda jetlerle insan avlanıyor. Susuyoruz…

Yanı başımızda küçücük Ceylan’lara kıyıyorlar.Kahrolmuyoruz….

Sahip olduğu tüm imkânlarını insanları ifsad etme ve halkı sömürme mantığı üzerine kuran Kemalist sistemin; yaşadığı tıkanıklığı, baskılarla, zorbalıklarla darbe girişimleri, cinayet ve katliamlarla aşmaya çalıştığı bir ortamda bize düşen zulme karşı adaleti haykırmaktır. Bu vesileyle Uludere’de katledilerek ve Rablerine kavuşan 35 müslümana Rabbimizden bir kez daha rahmet dilerken acıları yüreklerini dağlayan ailelerine de azizlik sabır ve metanetler diliyoruz.

ÖZGÜRDER SAKARYA ŞUBESİ  

Önceki ve Sonraki Haberler