Antalya'da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Antalya'da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Suriye’de yaşanan olaylar ve Humus kentinde gerçekleştirilen katliamlar Antalya'da protesto edildi.

Suriye’de yaşanan olaylar ve Humus kentinde gerçekleştirilen katliamlar Özgür-Der Antalya Temsilciliği, İlke-Der, Asır-Der ve Isparta İlkder tarafından kapalıyol havuz yanında protesto edildi.

Basın Açıklaması Barış Hoyraz tarafından okundu. Basın açıklamasında Baas rejiminin Suriye halkına yönelik yaptığı saldırılara değinilerek, saldırılar lanetlendi.

Basın açıklamasında “Uyan, Diren, Özgürleş!”, “Katil Esad Suriye’den Defol!”, "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", “Antalya’dan Humus’a Direnişe Bin Selam!”, vb sloganlar atıldı. Basın açıklaması tekbirlerle sona erdi.

antalya-20120205-2.jpg

antalya-20120205-3.jpg

antalya-20120205-4.jpg

antalya-20120205-5.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

KATİL BAAS DİKTATÖRLÜĞÜNÜN KARŞISINDA MAZLUM SURİYE HALKININ YANINDAYIZ!

40 yılı aşkın bir süredir Suriye’de baskı, işkence ve zulümle iktidarını korumaya çalışan Baas cuntası Suriye halkına yönelik katliam ve sindirme politikalarına hız vermiş durumda. Ortadoğu’da yükselen adalet ve özgürlük taleplerinin Suriye’de de yankılanması karşısında paniğe kapılan Esad diktatörlüğü Suriye halkını tanklarla, roketlerle bastırmaya çalışıyor.

Suriye’nin muhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri geliyor. Bilhassa Cuma ve cenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri kanlı bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Sivil, barışçıl eylemlere karşı rejim güçlerince gerçekleştirilen vahşice saldırılarda her defasında onlarca insan hayatını kaybediyor. Hiçbir hukuk prosedürü işletilmeksizin yürütülen kitlesel tutuklama ve işkence kampanyalarıyla halk sindirilmek isteniyor.

Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün yükselmekte. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası önceki gece Humus’ta icra edilen kitlesel kıyımla yeni bir evreye girmiş bulunuyor. İki gün önce Beşşar Esad'a bağlı güçler Suriye'nin Humus kentinde gerçekleştirdiği tank ve top saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 337 mazlum ve mustazaf insanı acımasızca katlettiler.

Dün ise yine toplu bir katliam yapılarak85 kişi daha öldürüldü. Yaralıların sayısı ise binlerle ifade edilmektedir.

Silah ve tanklara karşı korunaksız bu insanların tek suçları, yaklaşık yarım asırdır bil-fiil devam eden zulme karşı "artık yeter" demeleriydi. Hemen yanı başımızda, Nil nehrinin ötesinde bile olmayan bir yerde, insanlar, seküler ve ulusçu bir diktatörlük rejimini istemedikleri için vahşice katledilmektedirler. Her geçen gün öldürülen insanların sayıları artmaktadır. 10 ay içerisinde ölen insanların toplam sayısı ON BİN kişiyi aşmış durumdadır.

Baas’ın elleri kurusun ve kahrolsun.
İktidarı kendine bir yarar sağlamadı.
Şiddetli bir ateşe atılacak.
Destekçileri de odun hamalı olarak
Boyunlarındaki halatlarla.

Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan tam otuz yıl önce Hama’da on binlerce Müslümanı katleden babası Hafız Esad’ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor.

Dün Hama katliamına gözlerini yuman dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesini seyretmekte. Katil Baas rejimi katliam zincirine her gün yenilerini eklerken Suriye halkının feryadı uluslar arası diplomasi koridorlarında boğulmakta. İçeriksiz kınama mesajları, göstermelik girişimler ve uluslar arası siyasi çıkar hesaplarıyla etkisizleştirilen kararlardan öte bir şey yok.

Suriye başta olmak üzere diğer Ortadoğu intifadalarının gerçekleştirmek istedikleri ana hedefler arasında; diktatörlerin alaşağı edilmesi, yerel ve küresel vesayetin geriletebilmesi gelmektedir. Hedefler bağlamında dile getirilenler sadece müslüman halkların maslahatını gözeten istekler değil, bilakis insan hayatının devamı için vücuda getirilmesi elzem olan ihtiyaçlar sadedindedir.

Özgür Der Antalya Temsilciliği olarak başta Suriye olmak üzere ve diğer ülkelerde başlayan tüm özgürlük hareketlerini önemsiyor ve canları pahasına göstermekten geri durmadıkları direnişlerinin hiç bir ucuz hesaba kurban edilemeyecek kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Kardeşlerimizin öldürülmeleri bizleri derinden yaralamaktadır. Kadın, çocuk, yaşlı demeden toplu imha yapan zalimleri lanetliyoruz. İnşallah bu olayların zalim diktatörlerin sonunun habercisi olduğu gibi İslam coğrafyasınında uyanışının bir alameti olurlar.

Bugün bu meydanda bulunma nedenimiz hiç kuşkusuz İslami kimliğimizin bir gereğidir. Rabbimiz olan Allah'ın bize yüklediği sorumluluk ve duyarlılıktan kaçınmadığımızın bir ifadesi olarak yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmayacağımızı, gücümüzün yettiğince kardeşlerimizin yanlarında olacağımızı bildirmek için toplandık. Zulme ve küfre karşı en değerli varlığı olan canını, adaletin ikamesi için veren insanların yolunu tutmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyecek ve Rabbimizin inayeti ile her zaman yanlarında olacağız.

Suriye’de yaşanan vahşete tüm dünya seyirci kalıyor. Zalimler durmadan masum insanların kanını akıtıyor. Rabbimiz zalimler ordusuna karşı Suriye’deki kardeşlerimize yardım etsin. Mısır, Libya, Tunus direnişleri sonucu diktatörleri yıkılmış kazananlar direnenler olmuştu. Direniş ve sabırla zafer yakındır. Esad ve yandaşları döktükleri kanda boğulacaklardır.

Açıklamamızı Enbiya suresininin53 ve 54. ayetleriyle bitireceğiz:

Dediler ki; Biz, babalarımızı bunlara tapar kimseler bulduk.
Doğrusu, siz de, babalarınız da açık bir sapıklık içindesiniz.

Direniş ve onurun yeni sembolü olan Humus'a Antalya'dan bin selam…

Özgür-Der Antalya Temsilciliği

İlke-Der, Asır-Der ve Isparta İlkder 

Önceki ve Sonraki Haberler