Genç Nabız Dergisi İkinci Sayısı Çıktı

Genç Nabız Dergisi İkinci Sayısı Çıktı

Kalemle öğreten Rabbin adıyla Bursa’da bir grup genç müslümanla yayın hayatına başlayan üç aylık gençlik, kültür ve edebiyat dergisi Genç Nabız Dergisinin 2. sayısı çıktı.

Kalemle öğreten Rabbin adıyla Bursa'da bir grup genç müslümanla yayın hayatına başlayan üç aylık gençlik, kültür ve edebiyat dergisi Genç Nabız Dergisinin 2. sayısı çıktı.

Genç Nabız, bu sayısında "GENÇLİK" ana başlığı altında gençliğin sorunlarını, imkânlarını ve sorumluluklarını ele alıyor. Genç kalemleriyle de şahitlik etme mücadelesinde olan bu genç dergi bir nebze de olsa hayatların ihyasına katkıda bulunmak için kelimeleri, kıvırmayan devrik cümleleri ve tüm edebiyle edebiyatı Allah'ın rızasına adamaya gayret ediyor.

Bir yandan akletmeye zincir vuran geleneğin, diğer yandan ahlaki değerlerin tümünü tahrif eden modernizmin çok boyutlu saldırılarıyla mücadele edemeyip çift kişilikli hale gelen hayatların yeniden inşası için öncelikle sorunlarının ele alınması gerekliydi. Sorunları ele alınan gençliğe alternatif bir hayat sunulamayacaksa sorunları konuşmanın bir anlamı da olmayacaktı. Öyleyse Yaradan ile insanlar ve doğa ile olan ilişkilerine vahiy merkezli bir düzen getirmek kaydıyla kimliği netleştirecek; ilkelerinden ve kendisinden emin, insanlığa alternatif bir hayat sunma mevcudiyeti taşıyan gençliği de inşa edecek bir düzenden bahsedilmeliydi.

Bu amaçla Serdar Taybova'nın "Kur'an'ın Işığında İnşa Olabilmek" hayatımızın gayesi olmalı ve bizi yalnızca Allah'ın vahyi inşa etmeli söylemiyle başlıyor dergi. Genç kalemlerin ağabeyi Kamuran Işıklar özgün bir kimliğin oluşabilmesi için "Akletme Üzerine Sesli Düşünmeler"e davet ederek akleden kalb tanımlamasına gidiyor. Böylelikle "Olgunluğa Geçişin Köprüsü; Gençlik" dosya çalışmasına mukaddime bitiyor. Sara Işıklar, "Gençlik Ve Aile"yi gencin kimliğinin sahih bir zeminde oluşabilmesi için karşılıklı sorumluluklar almaya çağırıyor. Cankat Kaplan toplumda gençliğin genel bir "Manzara"sını çizerek var olan vahim durumdan kurulmak için müstekbirlerin belirlediği gündemlerle nesne olmaktan kurtulup Allah'ın belirlediği gündeme dönüşün zorunluluğunu ifade ediyor. Meltem'Bora ise "Kaç Yaşında Ölelim" diye soruyor nereye gittiğini düşünmesi gereken gençlere.

Genç, vasat ümmetin ayılmaz ve dinamik bir parçasıdır. El yordamıyla tanımaya çalıştığı hayatta büyüklerinin elerinden tutmasını ister tabii olarak. Ancak; bu el uzatma kimliğin tamamen büyükler tarafından belirlenmesi değildir. Sadece kimliğin belirlenmesinde birikimden ve tecrübeden faydalanmaktır. Bu sebeple soruşturma çerçevesinde değerli cevaplarından ötürü "Gençlik ve Kur'an" ilişkisini açıklayan Kur'an Nesli Dergisinden Esra Saraç'a, "Gençlik ve Eğitim"de farklı bir perspektif sunan Nedim Mescioğlu'na, genci kuşatacak bir " Aile" tanımlamasından ötürü Nida Dergisinden Ferda Kılınç'a ve gençliğin tüketim bataklığından kurtulması için alternatif çözümler getiren Özgür-der Bursa Şubesi başkanı Aziz Avar'a ayrıca "Derin Siyah"ı ile sokak çocuklarını ve gençlerini hikaye eden Yıldız Ramazanoğlu'na saygıyla yoğrulmuş teşekkürlerini sunuyor. Tüm edebiyle edebiyatı Allah'a adayan Havva Küçük, "Benden" ve Muhammed Yusuf  "Katloldum Fermanımla" diyor şiirin nazenin diliyle. Ayrıca özgüvenini oluşturmuş mümin bireyin inşası için zindanların aşılması gerektiğini düşünerek Ali Şeriati'nin "İnsanın Dört Zindanı"nı tavsiye ediyor Genç Nabız. Ve Kardeşlik zemininde tüm genç müminleri tanışmaya ve mücadele etmeye davet ediyor.

İrtibat

Genç Nabız Dergisi

E-mail: gencnabiz_ozgurder@hotmail.com

 

Adres: Haşim İşcan cad. Burçin 1 işhanı

Kat:3 no 8/342 Osmangazi/BURSA

Tel: 0224 220 11 05

Özgür-Der Bursa Şubesi

Önceki ve Sonraki Haberler