AİD Diyarbakır'da Bir Araya Geldi

AİD Diyarbakır'da Bir Araya Geldi

AİD (Uluslararası Doktorlar Birliği Derneği) Diyarbakır Özgür-Der ev sahipliğinde bir araya geldi.

14 Nisan tarihinde, kısa adı AID (ALLIANCE OF INTERNATIONAL DOCTORS) olan Uluslararası Doktorlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven, AID Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Elevli, Genel Sekreter Vedat Çolakoğlu, AID Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gümüştaş, Dr. Mahmut Coşkun ve Dr. Ümit Doğan’dan oluşan bir heyet, Diyarbakır’da dernek tanımı ve tanışma toplantısında bölge gönüllüleriyle bir araya geldiler.

Diyarbakır Özgür-Der ev sahipliğinde sabah Hasanpaşa Hanında yapılan kahvaltı ve şehir gezisinden sonra İHH Diyarbakır şubesi toplantı salonunda bir araya gelindi.

AID gönüllüsü olan Diyarbakır Özgür-Der üyelerinin tertip ettiği organizasyon çerçevesinde Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği üyesi doktor ve sağlık çalışanları, Batman, Urfa ve Mardin’den gelen doktor ve diğer sağlık çalışanları gönüllülerle AID Derneğinin misyonu, vizyonu, yürüttüğü ve yürütmeyi planladığı projelerin tanıtılması imkânı elde edildi ve birlikte yapılabilecekler konuşuldu.

Geniş bir katılımın sağlandığı toplantı Dernek Başkanı Mevlit Yurtseven’in konuşmasıyla başladı ve AID’in bugüne kadar yaptığı faaliyetler, Kenya Daadab mülteci kampında yürütülen hizmetler tanıtıldı. Srilanka’da ve Yemen’de açılan sağlık merkezleri hakkında bilgi verildi. Bununla birlikte olağandışı durumlarda Acil Yardım’ın nasıl planlanacağı, kriz durumlarında mevcut imkanlarla nelerin öncelenmesi gerektiği hakkında Dr. Mevlit Yurtseven tarafından ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Lübnan’a sığınan yaralı mültecilere yönelik yapılabilecekleri yerinde tespit etmek için yakın zamanda Lübnan’a giden Şanlıurfa AID sorumlusu Dr. Eyup Hazar ve İstanbul AID gönüllülerinden Dr. Ümit Doğan yapılabilecek projeler hakkında birer sunum yaptılar. Bu kapsamda Suriye sınırına yakın bir kasaba olan Arsel’de planlanan hastane projesi tanıtıldı ve çalışmalara birlikte sahip çıkılması gerektiği vurgusu yapıldı.

Haksöz-Haber

aid_diyarbakir-(7).jpg

aid_diyarbakir-(5).jpg

aid_diyarbakir-(4).jpg

aid_diyarbakir-(3).jpg

aid_diyarbakir-(2).jpg

aid_diyarbakir.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler