Siverek'te Şeyh Said'i Anma Programı

Siverek'te Şeyh Said'i Anma Programı

Özgür-Der Siverek Temsilciliği Özgür Çocuk Kulübü tarafından Şeyh Said'i anma programı düzenlendi.

Özgür-Der Siverek şubesinde Özgür Gençlik Kulübü tarafından Kürdistan coğrafyasının İslam şehitleri Şeyh Said ve arkadaşlarının 1925 Şubatında Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra kurulan Laik Kemalist T.C devletine kıyamının 87. yılı münasebeti ile bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik Murat Yeşildağ’ın selamlama ve giriş konuşması ile başladı. Şeyh Sait ve Dava arkadaşlarının unutulmaması için biz şeyhin torunlarının O’nun ve arkadaşlarının anlaşılması gerektiği bundan dolayı bu tür etkinliklerin düzenlediğine değinip program akışı hakkında bilgi verdi.

Yeşildağ’ın giriş konuşmasından sonra Hüseyin Aytaç Şehit Şeyh Sait’in hayatı hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Aytaç’ın konuşmasından sonra Taha Belveran Şeyh Sait’in kıyamının nasıl başladığı ve nasıl geliştiği hakkında bilgi verdi.

Belveran’ın konuşmasının ardından Mıraz Başaran Kıyamın söylenildiğinin aksine ulusal değil İslami bir kıyam olduğuna Şeyh’in sözlerinden örnekler veren bir sunum yaptı.

Başaran’ın konuşmasından sonra Yasir Bilgen şeyhin kıyamı ile ilgili bir şiir okudu. Son olarak Erkam Ay kardeşimiz kıyamın sonuçları ve Kemalist rejimin İslami kıyamı bastırması sırasında uyguladığı zulmü ve kıyam sonrası katledilen insan rakamlarına değindi.

Program Yeşildağ’ın Şeyhi ve İslami kıyamı unutturmamak temalı kısa bir konuşma ve selamlama ile son buldu.

Haksöz Haber - Murat Yeşildağ

dscf1753.jpg

dscf1759.jpg

dscf1760.jpg
 
dscf1761.jpg
 
dscf1762.jpg
 
dscf1764.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler