Antalya Özgür-Der’den Tireymse Katliamına Tepki

Antalya Özgür-Der’den Tireymse Katliamına Tepki

Özgür-Der Antalya Temsilciliği bir açıklama yaparak, Beşşar Esed’in Hama’da gerçekleştirdiği katliamı telin etti.

Özgür-Der Antalya Temsilciliği Katil Suriye ordusunun Hama'nın Tireymse köyünde 250’den fazla kişiyi vahşice katletmesine tepki gösterdi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GÜN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR!

SURİYE’DE Kİ VAHŞETE SESSİZ KALMAK CİNAYETİR!

14 Temmuz 2012

Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün yükselmekte. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası Hama’nın Tireymse köyünde gerçekleştirilen kitlesel kıyımla yeni bir evreye girmiş bulunuyor.

Son açıklanan bilgilere göre Tireymse katlimanında hayatını kaybedenlerin sayısı 300’ü geçti! Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi eli kanlı Baas diktatörlüğünün katil ordusu ve paramiliter Şebbiha’lar tarafından acımasızca katledildi! Tireymse de 3 ailenin tüm bireyleri boğazları kesilerek öldürüldü! Onlarca kişi yakılarak, kurşunlanarak katledildi! Çocukların minnacık bedenlerinden kan sızarken Dünya’nın vicdanı sağır, kör ve dilsiz!

Dün Srebrenica’da BM gözetiminde katliam yaşanırken bugün de aynı şekilde Suriye’nin tüm şehirlerinde BM gözetiminde katil Esed katliamlarına devam etmektedir! Dün Bosna katliamına gözlerini yuman dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesini seyretmektedir. Katil Baas rejimi katliam zincirine her gün yenilerini eklerken Suriye halkının feryadı uluslararası diplomasi koridorlarında boğulmakta. İçeriksiz kınama mesajları, göstermelik girişimler ve uluslararası siyasi çıkar hesaplarıyla etkisizleştirilen kararlardan öte bir şey yok. BM temsilcisi Kofi Annan’ın girişimleri katil Esed’e yeni katliamlar yapmak için fırsat vermekten ve despot rejimin ömrünü uzatmaktan başka bir işe de yaramamaktadır! Çok açıktır ki bu katliamda katil Baas kadar Baas diktatörlüğüne destek verenler de sorumludur!

“Allahu Ekber” feryadıyla katil çetenin tanklarının, bombalarının, tüfeklerinin üzerine yürüyen bu halk hiç tartışmasız kendini özgürleştirmiş bir halktır. Kendi kaderini eline almış ve tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Tutsaklık zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgür Suriye halkının sistematik katliamlarla yok edilmesine seyirci kalmayacağız!

Biliyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, maruz kaldıkları bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir.

Kahrolsun Esed-Baas Despotizmi!

Yaşasın Suriye Direnişimiz!

 

ÖZGÜR-DER Antalya Temsilciliği  

Önceki ve Sonraki Haberler