Yalova'da Hama-Tireymse Katliamı Telin Edildi

Yalova'da Hama-Tireymse Katliamı Telin Edildi

15 Temmuz Pazar günü Özgür-Der Yalova Temsilciliğinin de dahil olduğu platform hama katliamını protesto etti.

Yalova’da öğle namazı ardından toplanan gönüllüler Katil Beşşar Esed’in Suriye’de işlediği katliamları protesto ettiler.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Mart 2011 tarihinden bu yana içinde kadın ve çocukların da olduğu 20.000'den fazla insan, Esed rejimine bağlı güçlerin Suriye halkına zalimane saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Suriye intifadası dün Hama kentinin Tireymse köyünde korkunç bir vahşetle karşı karşıya kalarak büyük bir kayıp verdi. Başladığından bu yana Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet mücadelesinde, Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye oldu.

Dünyanın gözü önünde devlet terörü ile katledilen Suriye halkı, Uluslararası camianın ikiyüzlülüğünün ve İslam dünyasının duyarsızlığının kurbanı olmaktadır.

Esed yönetimindeki Suriye ordusunun Hama'daki Tireymse köyünü tanklarla kuşatıp ardından kadın, çocuk ve yaşlı demeden bombardımana tutması ve 300'ü aşkın Suriyeliyi katletmesi ve 350'den fazla kişinin yaralanmasına neden olması kabul edilemez. Bu zulüm "stratejik hesaplar"la gölgelenemez, karartılamaz ve görmezden gelinemez.

Kardeşlerimizin tank ve bombalarla hunharca katledilişlerine seyirci kalınmasının hiçbir makul, meşru ve insani nedeni OLAMAZ. Bizler, "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden kurtar, bize sahip çık." diye feryat edenlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bizler; Sırplar daha dün BM kontrolünde Bosnalı Müslümanları katlettiği gibi, bugün de Kofi Annan gözetiminde Esed katliamına seyirci kalmak istemiyoruz. Gerek batılı ülkelerin gerek Rusya ve Çin'in gerekse de İran'ın stratejik hesaplarla mazlumların akan kanlarına duyarsızlığını kınıyoruz ve kan akamaya devam ederken bu ülkelerin tavırlarını RED EDİYORUZ.

Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeşler kılındığımız bilinciyle, Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyoruz.

Suriye'den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak bu cinayetleri onaylamaktır. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığın bitiş noktasıdır. Olanlar karşısında sessiz kalmak istemeyen onurlu insanları, sorumluluk sahibi kuruluşları Hama'da yapılan katliamı lanetlemeye ve kanlı Esed-Baas rejimine karşı direnen Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle Hama'da şehit olan kardeşlerimize Rabbimizden mağfiret diliyoruz. Soyu ve kendi Zalim olan Esed'e karşı direnmeye devam eden kardeşlerimize selam ediyor, sabırla ve sebatla direnişlerine devam etmelerini temenni ediyoruz. Bir kez daha onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Yalova'dan Zalim Esed'e şunu haykırmak istiyoruz: Zulüm ile abat olunmaz; Firavunları, Karunları ve Nemrutları kendine rehber alan Zalim Esed senin de sonun, Firavun olsun, Kaddafi olsun, Mübarek olsun.

YALOVA GÖNÜLLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

yalova-20120715-01.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler