"Fahrettin Konuralp’ın Şehadeti Onurumuzdur"

"Fahrettin Konuralp’ın Şehadeti Onurumuzdur"

Özgür-Der Ankara şubesi, Fahrettin Konuralp’ın Suriye’de Şehadet şerbeti içmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı:

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Suriye’de Katil Esed’e Karşı Direnenler ve Şehidlerimiz Onurumuzdur!

Suriyeli Müslümanlar herkese ve her şeye rağmen; ABD ve müttefikleri, Rusya ve müttefikleri, sözde antiemperyalistler ve sözde strateji uzmanlarına rağmen direniyor. 15 Mart 2011 tarihinde Dera kentinde duvarlara yazı yazan çocukların Suriye rejimince gözaltına alınmasıyla başlayan Suriye İntifadası birbuçuk yılını doldurdu. Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün yükselmekte. Dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası her gün artarak devam ediyor.

Baas diktatörlüğü Suriye’de özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkan halka karşı acımasız bir soykırım siyaseti icra ediyor. Rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar onbinlerce insanın can verdiği Suriye’de kayıp ya da işkence hanelerde tutulan insanların sayısı ise tahmin bile edilemiyor. 100.000’den fazla insan ise işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmiş durumda. Ürdün, Lübnan ve Türkiye sınırına kaçabilen bu sığınmacılar buralarda türlü zorluklarla hayatlarını sürdürmeye çabalıyorlar. Suriye’de yaşanan insanlık dramını tüm dünya boş gözlerle seyrederken, Baas çetesi her geçen gün katliamın boyutunu artırıyor. Şehirler tanklarla, füzelerle, ağır silahlarla bombalanırken, savunmasız siviller vahşice katlediliyor. Genç erkeklerin boğazları kesiliyor, kadınlar tecavüz edildikten sonra öldürülüyor. Baas çetelerince katledilen Suriye halkı ödediği büyük bedele rağmen zulme ve zillete boyun eğmedi. Bu direnişinde sadece Allah’a dayandığını meydanlarda ve kısıtlı imkanlara rağmen cephelerde en gür bir biçimde haykırmaya da devam ediyor.

Yaşanan bunca zulme, katliama ve işkenceye rağmen hala ikircikli davranarak mazlumların ölümlerini siyasi istikballerine malzeme yapanlara karşın Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereği düşüncesiyle hareket eden kardeşlerimizden Fahrettin Konuralp’te Müslüman kardeşlerinin yanında zalimlere karşı direnmek için gittiği Suriye’de zalim Esad güçlerince şehid edildi.

Uzun zamandır arkadaşlarına, “Suriye’de kardeşlerimize yönelik işlenen zulüm ve katliamlar nedeniyle çok rahatsız oluyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bir Müslüman Suriye’de yaşanan bu zulümler karşısında nasıl olur da sessiz kalır?" diyen Fahreddin kardeşimizin şehadetini kutluyoruz. Rabbimizden, kardeşimizin şehadetini, Suriye halkının zalimlere karşı direnişinin başarıya ulaşmasına vesile kılmasını diliyoruz.

“Zalimler, nasıl bir inkılapla devrileceklerini yakında öğrenecekler.”

ÖZGÜR-DER ANKARA ŞUBESİ 

Önceki ve Sonraki Haberler