Özgür-Der’den Suriyeli Muhacirlere Yardım

Özgür-Der’den Suriyeli Muhacirlere Yardım

Suriye İçin Yardım Komisyonu oluşturan Diyarbakır Özgür-Der, Suriyeli mültecilere yardım ulaştırdı.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi bünyesinde kurulan “Suriye İçin Yardım Komisyonu”, Bingöl, Batman ve Şanlıurfa’dan bazı Özgür-Der’li gönüllülerle birlikte sınırdaki Suriyelilere yardım malzemeleri götürdü.

8-9 Eylül tarihlerinde ulaştırılan yardımlar sırasında Hatay ve Reyhanlı’daki mazlumlar da ziyaret edildi.

Doktor, eczacı, sağlık görevlileri ve farklı meslek gruplarından oluşan grup, öncelikli olarak 70 koli ilaç ve tıbbı yardım malzemeleri olmak üzere giyim malzemeleriyle birlikte Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret etti.

İHH bünyesinde kurulan AID’e (Uluslararası Doktorlar Derneği) üye doktorların da olduğu grup, ilk olarak Reyhanlı’ya giderek İHH bünyesinde yardımları koordine eden yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada getirilen yardım malzemeleri teslim edildi. Daha sonra İHH’nın Suriyeli muhacirlere dönük kurduğu Darüş-Şifa hastanesine gidildi. Hastane bünyesinde çalışan tamamı Suriyeli doktor ve sağlık görevlileriyle görüşüldü. Yaralı Suriyeli mücahitlere moral ziyareti yapıldı. Suriye’deki son durum ile ilgili bilgi alındı. Ayrıca Reyhanlı Ufuk Eğitim Derneği ve UOSSM (Koordinasyon Merkezi) ziyaret edilerek yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi alındı.

Basında yansıtıldığından farklı olarak Reyhanlı Halkının Suriyeli mazlumlara dönük teveccühleri ve yardım gayretleri dikkatlerden kaçmadı.

Daha sonra Hatay’a geçilerek İHH merkezine gidildi. Yardım çalışmalarını koordine eden temsilcilerle görüşen grup, son durum ile ilgili bili paylaşımı gerçekleşti. Öncelikli tıbbi malzeme eksikliğinin çokluğuna işaret eden İHH yetkilileri, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Şanlıurfa’dan gelen bu yardımın çok değerli olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini bildirdiler. Yanı başımızda uçak ve tankların bombaları altında özgürlük mücadelesi veren mazlum bir halk için maalesef yeterli desteğin yapılmadığını söylediler. Türkiye kamuoyunda özellikle CHP ve sol grupların dezenformasyonunun etkili olduğunu, Antakya’da bile yerel halkın kışkırtılarak Suriyelilere dönük linç kampanyasına dönüştürüldüğünü, kendilerinin de çok zorlandıklarını ifade ettiler.

Özgür-Der grubu adına konuşan Hasip Yokuş da her türlü kara propagandaya rağmen Müslümanlar olarak yanı başımızdaki kardeşlerimiz için elimizden gelen gayreti göstermek zorunda olduklarını, muhacir olan kardeşlerimize ensar olmanın Müslüman şahitliğimizin gereği olduğunu ifade ederek, Suriye’ye dönük yardım çalışmalarının geliştirilmesi ve kamuoyu oluşturulması için daha fazla gayret göstermenin zaruri olduğunu ifade etti. Yokuş, bu ziyaretle Suriyeli özgürlük mücahitlerinin yanında olduklarını ve onların şanlı intifadalarını desteklediklerini söyledi.

Grup, daha sonra Yayladağı’ndan gelen Suriyeli mücahitlerle de görüştü.

suriye-multeciler-yardim-ozgurder-diyarbakir04.jpg

suriye-multeciler-yardim-ozgurder-diyarbakir01.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler