Özgür-Der: Kemalist Eğitim Sonlandırılmalıdır!

Özgür-Der: Kemalist Eğitim Sonlandırılmalıdır!

Akhisar Özgür Eğitim-Sen ve Akhisar Özgür-Der yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Özgür-Der dernek salonunda bir basın açıklaması yaptılar.

Akhisar Özgür Eğitim-Sen ve Akhisar Özgür-Der yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Özgür-Der dernek salonunda bir basın açıklaması yaptılar. Akhisar Özgür-Der üyesi öğretmen Halil Füzün tarafından okunan basın açıklamasında Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması, eğitim müfredatına Kur'an-ı Kerim, Siyer gibi derslerin eklenmesinden duyulan memnuniyet belirtildi. Yeni öğretim yılında yapılan değişikliklerin yol açtığı sorunlar ideolojik eğitimden vazgeçilmemiş olması, başörtüsü sorununun devam etmesi ve andımız uygulamasının kaldırılmaması eleştirildi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Halk İçin Halka Rağmen

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlangıcında Akhisar Özgür-Der olarak, ders kitaplarındaki Atatürkçülük şartını kaldıran, öğrenci ve öğretmenlerin fişlenmesinden başka hiçbir işe yaramayan Milli Güvenlik dersinin müfredattan kaldırılmasından ve Kur’an-ı Kerim Siyer, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak müfredata eklenmesinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığını destekliyor ve kutluyoruz.

Her ne kadar Atatürkçülük yönetmeliklerden kaldırılmış olsa da, kitaplar ve müfredat hala laik-Kemalist bir ideolojiye dayanmaktadır. Eğitim bu ideolojik yapısından en kısa sürede kurtulmalıdır. Hala öğrencilere bir şey öğretmemek için yapılan bu eğitim, asker kafalı sivil vatandaşlar yetiştirmektedir. Bu eğitim sisteminin ürünlerini çevremizde ve medyada kötü bir sürü örnekle görüyoruz. Bu anlamda eğitim sisteminde köklü değişimlere gitmek kaçınılmazdır.

Ancak değişim yapmış olmak adına otoriter bir zihniyetle, kimseye sormadan ve hiçbir ön hazırlık yapmadan, “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket edilmesi hiçte olumlu karşılanacak bir durum değildir. Çocuklarımızın 66 aylık iken “devşirme” sistemi gibi elimizden alınmasını, bize rağmen devletin istediği gibi çocuklarımızı eğitmesini, Ak Partili taraftarlar “Padişahım çok yaşa!” naralarıyla desteklerken, diğer muhalefet gruplarının ise “onlar yaptıysa yanlıştır” mantığıyla bakmaları iki taraf adına da anlamlı değildir. Bunların hepsi “Halk için halka rağmen” mantığının hortlamasından dolayı oluyor. Eğitim sistemi yapboz tahtası olamaz ve çocuklarımız da kimsenin oyuncağı değildir. Unutulmamalıdır ki filler oyun oynarken çimenlere yazık olur. Veli ikna olmamışsa 66 ayını dolduran çocuğu zorla okullaştırmaya çalışmak yanlıştır. Bu şekilde tepeden inmeci ve dayatmacı tavrın başarı getirmeyeceğini biliyoruz, Milli Eğitim Bakanlığına aldığı bu kararları tekrar değerlendirmesini tavsiye ediyoruz.

Yine 4+4+4 sisteminin kesintisiz olmasından dolayı bu sistem, Kuran kurslarının öğrenci bulmasına büyük bir darbe vuracaktır. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerekir. Din eğitiminde Kuran kursları önemini korumaya devam ediyor, hiçbir şekilde bu eğitim hakkı engellenemez ve önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır. Çünkü Allahın hesaba katılmadan yapıldığı her türlü plan başarısızlığa uğramaya mahkûmdur.

Son olarak, başörtüsü sorunu Mili Eğitim Bakanlığının her kademesinde devam etmektedir, insanlık onuru ve din hürriyeti gereği başörtüsü tüm kamu ve özel alanlarda derhal serbest bırakılmalıdır. Yine öğrencilere her sabah inanmadıkları bir yemin ettirilmekte, totemist ve ırkçı bir nesil yetiştirmek için okullar alet edilmektedir. Andımız denilen bu ırkçı ve ideolojik metnin okunmasına derhal son verilmelidir.

Akhisar Özgür-Der, Akhisar Özgür Eğitim-Sen 

Önceki ve Sonraki Haberler