Sivas'ta “Direnişin 500 Günü” Konferansı

Sivas'ta “Direnişin 500 Günü” Konferansı

Prof. Şihabuddin Ahmed Farfur, Özgür-Der Sivas Temsilciliğinde Suriye’deki Direnişin 500 gününü anlattı

1966 Şam doğumlu olan, Ortadoğu’nun değişik ülkelerinde hem öğrenci hem de akademisyen olarak bulunmuş olan Prof. Şihabuddin Ahmed Farfur, Özgür-Der Sivas Temsilciliği’nin yeni dönem seminer çalışmalarının ilk konuğuydu. Her ayın il cumartesi günü gerçekleştirilecek programlardan ilkine “Suriye’de Direnişin 500 Günü” konulu bir seminer veren Farfur’un konuşmasını dernek üyelerinden Zeynep Ceran Türkçe’ye çevirdi.

Konuşmasını genellikle soru-cevap üzerine kuran Farfur, Suriye’nin Esed ailesi öncesi dönemini anlatıp Esed’ler sonrası süreci farklarıyla birlikte katılımcılara anlatmaya çalıştı. Said Havva’da Vehbe Zuhayli’ye kadar pek çok âlim yetiştiren Suriye’de şu an Esed taraftarı pek çok alimve akademisyen olduğunu, tarih boyunca zalim iktidardan yana olma hastalığını aşamayan ulemanın acı ama gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Farfur,

Özgür Suriye Ordusu’nun “Tevhid ordusu” olarak niteleyen Farfur, NATO’ya kesinlikle karşı olduklarını ama Türkiye’ni ya tek başına ya da Mursi’nin belirttiği gibi Mısır, Suudi Arabistan ve Katar’la oluşturacağı işbirliği ile müdahale edilmesini istediklerini belirtti. Türkiye’ye müteşekkir olduklarını belirten Prof. Farfur, eğer Türkiye NATO ile birlikte bir şey yapmaya kalkışacak olursa buna da karşı olacaklarını sözlerine ekledi.

Genellikle iyimser bir tablo çizen Farfur, Esed’in kendi ülke insanının canına kıydığı gibi Halep Çarşısı gibi yerleri yok ederek tarihini neden dinamitlediği soruları üzerine bu tip saldırıları İranlı pilotların gerçekleştirdiğini iddia etmesi oldukça dikkat çekti. Pek çok Hizbullah ve Devrim Muhafızı’nın operasyonlara katıldığını Rusların ise daha geriden destek verdiğini söyleyen Farfur, devrim sonrası Suriye’nin Afganistan’a ve Irak’a benzemeyeceğini belirterek, Suriye halkının kültürel gelişmişliğinin altını çizdi.

Program sonunda kendi bestesi olan Hürriyet kasideleri söyleyen Prof. Şihabuddin Ahmed Farfur, izleyicilerden gelen sorulara gecenin ilerleyen saatlerine kadar büyük bir incelikle yanıtlar verdi.

sivas-20121009-02.jpg

sivas-20121009-03.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler