Çorum’da İsrail Protesto Edildi

Çorum’da İsrail Protesto Edildi

Özgür-Der, İlke-Der, İHH ve Çorum Akıncıları’na mensup Müslümanlar Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

HAKSÖZ-HABER

Çorum merkezde bulunan Ulu Camii’nde işgalci çete İsrail’in son Gazze saldırıları protesto edildi. Eylemde şehit olan İzzeddin el Kassam Tugayları komutanı Ahmed el Ca’beri ve tüm Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Namazın ardından Selim Özkabakçı kısa bir açıklamada bulundu. Özkabakçı, tüm bu saldırıların Müslümanların imtihanı olduğunu ancak Müslümanların da çoğunluğunun bu durumu sadece izlemekle yetindiklerini, oysa Nisa Suresinin 75. Ayetinde açıkça sorumluluklar yüklendiğini hatırlattı.

Gazze ve Suriye’de yaşanan ateşin sessizliğe boğulanları kuşatacağını belirten Özkabakçı, devamında hükümetin de bir an önce Siyonist çete ile olan ilişkilerin bitirilmesini, yaşanan vahşetin kınama ile geçiştirilemeyeceğinin altını çizdi.

Gıyabi cenaze namazı Mustafa Akbaba’nın yaptırdığı dua ile sona erdi.

Eylem sırasında ‘Siyonist Elçilik Kapatılsın’, ‘Hamas’a Selam Direnişe Devam’, ‘Katil İsrail Filistin’den Defol’ sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

corum_15-11-2012-02selimozkabakci-bulentgokgoz.jpg

corum_15-11-2012-03.jpg

corum_15-11-2012-01.jpg

corum_15-11-2012-04.jpg

corum_15-11-2012-05.jpg

Özgür-Der, İlke-Der, İHH ve Çorum Akıncıları adına hazırlanan ve eylemde okunana basın bildirisinin tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim!

Değerli Müslümanlar,

Siyonist katiller tarafından katledilen ve tarihten silinmek istenen Kudüs’ün bekçileri, Filistinli kardeşlerimize destek olmak için burada toplandık. Bunların birer imtihan olduğunu, sınandığımızı biliyoruz. Şu an Gazze yanıyor Siyonist uçaklar Filistin’i bombalıyor, mazlumlar birer birer yere düşüyor, çocuklar parçalanıyor. Biz, seyrediyoruz, dünya seyrediyor.

Rabbimiz buyuruyor!

(Ey Müslümanlar!) Size ne oluyor da: “Ey Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize katından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı lütfet” diyen, ezilen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz. (Nisa Suresi 75)

Bu ayetten tüm Müslümanlar sorumludur. Gazze’ye düşen bombalar karşısındaki tavrımızda aynı zamanda bizim imtihanımızdır. Unutmayalım “Müslümanlar Ancak Kardeştir”.

Şunu bilelim, Allah vardır ve Gazze’ye yardım eder, biz ancak kendimize yardım ederiz.

Sessizliğe bürünenler, Gazze’nin, Suriye’nin çığlıkları elbet sizi de cehennemde boğacaktır. Uzaktan seyredenler, Siyonistlere, diktatörlere köpeklik yapanlar bu ateş sizi de yakacak elbet.

Büyük şeytan Amerika bu katliamı İsrail’in kendisini koruması olarak yorumluyor. Türkiye hükümeti bu işin kınamayla bitmeyeceğini bilmelidir. Hükümet reel politiği bırakıp İsrail’e karşı tavrını sertleştirmeli ve durumu idare etmekten vazgeçip ne yapacaksa bir an önce yapmalıdır.

Perde arkasında duran kibirli alçak İngiltere başta olmak üzere Büyük şeytan Amerika ve Çocuk Katili İsrail’i kınıyoruz. Bu katliamlara ses çıkarmayarak zulme ortak olanları da kınıyoruz.

Zalimlerin kibirleri Kahhar ve Muntakim olan Allah’ın gazabı ile yere çalınsın.

Allah’a eş koşanların dünyası yıkılsın… 

Önceki ve Sonraki Haberler