Özgür-Der’den Suriye’ye Un, İlaç ve Gıda Yardımı

Özgür-Der’den Suriye’ye Un, İlaç ve Gıda Yardımı

Suriyeli kardeşlerimiz için Özgür-Der tarafından "Un Kampanyası" çerçevesinde toplanan yardımlar Suriye'ye götürüldü.

Özgür-Der’in başlattığı “Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Her Aileden Bir Torba Un” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar kardeşlerimize ulaştırıldı.

Abdurrahman Çeliker'in haberi:

Özgür-Der şubelerinin başlattığı “Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Her Aileden Bir Torba Un” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar 8-9 Aralık tarihlerinde teslim edildi.

Kışın kendisini ağır hissettirmeye başladığı bir dönemde yapılan yardımlar Suriyeli muhacirler için büyük anlam ifade etti. Yardım organizasyonu içerisinde bulunan ve yardımların yerine ulaştırılmasında bizzat yer alan Diyarbakır Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu Başkanı Hasip Yokuş, yardım çalışmaları hakkında Islah Haber’e açıklamalarda bulundu.

TOPLADIĞIMIZ YARDIMLARI KENDİ ELLERİMİZLE TESLİM ETTİK

Hasip Yokuş şunları kaydetti: “Özgür-Der camiası olarak yaklaşık 3 haftadır devam eden Suriyeli kardeşlerimiz için her aileden bir torba un kampanyamız vardı. Bu kampanya çerçevesinde Suriyeli kardeşlerimize 40 ton un ile yaklaşık 20 ton ilaç, kuru gıda, battaniye ve giyim malzemesi teslim ettik. Bir kamyonu Kilis Öncüpınar sınır kapısından geçirerek Es-Selame Kapısında Halep’te dağıtılmak üzere Cemiyetu Liğaset-ul Melhuf’a teslim ettik. Diğer kamyonumuzu ise Yayladağı üzerinden Xırbet-ul Cevz, Ayn-ul Beyda ve Bi Dana bölgelerinde dağıtılmak üzere Suriye’nin sahil bölgelerindeki yardım faaliyetlerini organize etmek amacıyla oluşturulan Sahil Bölgesi Yardım Licnesi’ne teslim ettik. İlaveten bu hafta içerisinde 40 ton unu daha inşallah yine Halep’te dağıtılmak üzere göndereceğiz. Ayrıca Özgür-Der Sivas Şubesinin Suriyeli Muhacirler yararına düzenlediği kampanyalar çerçevesinde topladığı ilaç, battaniye, kuru gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yaklaşık 20 ton malzemeyi ise Atma, Kah, Sarmada ve İdlib’te dağıtılmak üzere İHH yetkililerine teslim ettik.

MÜCAHİTLERE BOT

Ankara’dan hayır sahibi kardeşlerimizin Esed güçlerine karşı mücadele veren cephedeki kardeşlerimiz için satın aldıkları botlar ise Rasulayn’dan gelen komutan kardeşlerimize teslim edildi.

10 MİLYON İNSAN AÇLIK VE SALGIN TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Suriye’de halkın içinde bulunduğu durum ile ilgili de bilgi veren Yokuş, toplanan yardımları dağıtmak üzere Ankara, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Muş illerindeki Özgür-Der üyesi kardeşlerimizle birlikte Kilis ve Reyhanlı’da Suriyeli Muhacirlerin durumlarıyla alakalı Suriye içerisinde insani yardım faaliyeti yürüten yetkililerden bilgi aldıktan sonra Bükülmez köyü üzerinden Atma, Kah ve Bab-ül Hava bölgelerine gittiklerini belirterek şöyle devam etti: “Suriye içerisinde yaklaşık 10 milyon kişi muhacir durumuna düşmüş. Bu insanların bir kısmı köylerde veya daha iç kesimlerde akrabalarının yanına sığınmışlar. Bir kısmı çadırlarda veya naylonlarla oluşturduğu muhafazalıklarda yaşıyor. Bir kısmı ise hangar, okul, yurt gibi yerlerde topluca yaşamakta... Muhaliflerin ellerindeki bölgelerin tamamına yakın yerlerde un yok, elektrik yok, su yok ve yakacak yok. Kışa girdiğimiz şu günlerde insanların barındığı yerlerin çoğunda hiçbir ısıtıcı yok. Özellikle fırınlar ve ısıtıcılar elektrik veya mazot ile çalıştığı için bu insanlar hem açlıkla hem de soğukla boğuşuyor. Bazı insanlar bulabildikleri yemekleri pişirebilmek için zeytin çekirdeğini ve yapraklarını yakacak olarak kullanıyor. Başta Halep ve İdlib olmak üzere birçok merkezde aylardır çöp toplanmıyor. Bu durum büyük bir salgın riskini de beraberinde getiriyor. Özetle: Suriye’de 10 milyon insan açlık ve salgın tehlikesiyle karşı karşıya.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Bundan sonraki çalışmaları hakkında da bilgi veren Yokuş, “Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor, buna hiçbir şekilde lakayt kalamayız. Suni sınırlarla birbirimizden ayrılmış olsak ta bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Sorunlar geçici fakat Allahın izniyle kardeşliğimiz kıyamete kadar devam edecek. Bu kardeşlerimizin zor zamanlarında yanlarında olmak boynumuzun borcudur. Dolayısıyla bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Geçen hafta içerisinde Suriyeli kardeşlerimize yardım amacıyla 150 İslami STK’nın iştirakiyle oluşturulan platform geç kalmış ancak son derece olumlu ve gerekli bir platformdur. Halep bölgesi başta olmak üzere açlık, soğuk ve salgın tehlikesi had safhadadır. Ellerimizi biraz çabuk tutmalıyız. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir.” dedi.

Fotofraflar: Hakan Akelma

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim01.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim02.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim03.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim04.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim05.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim06.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim07.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim08.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim09.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim10.jpg

ozgurder-suriye_un-kampanyasi_yardim11.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler