Özgür-Der, Suriyelilere Yardıma Devam Ediyor

Özgür-Der, Suriyelilere Yardıma Devam Ediyor

Özgür-Der’in Suriyeli muhacirlere yönelik yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kurulduğu günden beri un, battaniye, ilaç ve giyim başta olmak topladığı yardımlarla Suriyeli muhacirlerin yaralarına merhem olan “Özgür-Der Suriye Muhacirlere Yardım Komisyonu”, son olarak İhvan-Der ile birlikte Suriyeli muhacirlere yardım ulaştırdı. Gıda, ilaç ve battaniyeden oluşan yardım kolileri ihtiyacı olan ailelere dağıtıldı.

Konuyla ilgili Islah Habere açıklamada bulunan “Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu” sorumlusu Hasip Yokuş: “Yaklaşık 8 aydır kurulduğu günden itibaren komisyonumuz yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu güne kadar başta un, battaniye, ilaç ve giyim olmak üzere 20 tır malzeme gönderdik.” dedi.

En son gönderilen yardım malzemeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yokuş: “Diyarbakır İhvan-Der ile birlikte organize ettiğimiz bu yardımlar 20 bin adet ton balığı, tavuk, barbunya pilaki, sebzeli kebap ve helva gibi mücahitlerin kumanya ihtiyacını karşılamaya dönük hazır konserve yiyecekler ile 500 adet battaniye, 10 koli ilaç ve muhtelif giyim eşyalarından oluşuyordu.” diye konuştu.

GELİŞMELER ÇOK İYİ

Suriye’deki son gelişmelerle ilgili olarak bilgi de veren Yokuş: “Ahrarü'ş Şam lojistik sorumlusu Ebu Habip ve Ebu Ali, Selahaddini Eyyubi Cemiyeti siyasi danışmanı Muhammed Ferid ve Dar’ül Müslimin askeri kanat sorumlularından Ebu Vail ile görüştük. Moralleri yerinde. Her geçen gün zafere bir adım daha yaklaşmış olmanın güven ve mutluluğu tüm konuşmalarına yansıyor. Geçtiğimiz hafta Suriye’nin doğusunda Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları ŞEDDADE ile stratejik açıdan oldukça önemli olan TELHAMİS bölgesini Esat güçlerinden temizlemişler. Bu iki mıntıkanın özgürleşmesi Haseke ve Kamışlı’nın da özgürleşmesinin kapısının aralandığı anlamına geliyor. PYD ve diğer ulusalcı Kürt guruplarla da iyi bir diyalog ve işbirliği imkânını yakaladıklarını, hangi düşüncede olursa olsun aklı başında hiç kimsenin Esat ile birlikte hareket etmemesi gerektiğini ifade ettiler. Daha evvel PYD ile yaşadıkları bazı sorunları ise İran ve Esat komplosu olarak değerlendiriyorlar. Bu tarz komploların boşa çıkarılması için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok dikkatli olmaları gerektiğinin farkındalar. Sivil halkı ağır silahlara ve özellikle hava saldırılarına karşı koruyamamanın üzüntüsünü dile getirdiler.” dedi.

İHTİYAÇ ÇOK FAZLA

Acil ihtiyaçlarının neler olduğu şeklindeki sorumuza ise Yokuş şu şekilde cevap verdi: “İHH ve Özgür-Der başından itibaren en zor anlarımızda yanımızda oldu. Bu halk bu iyilikleri hiçbir zaman unutmayacak. Biz biliyoruz ki bu kardeşlerimiz ihtiyaçlarımızı karşılamak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Dolayısıyla şu ihtiyaçlarımız var demeye gerek yok’ diye cevapladılar. Ancak biz biliyoruz ki bu kardeşlerin ihtiyaçları çok fazla. Özellikle temel gıda maddeleri başta olmak üzere ilaç, çocuk maması ve temizlik malzemelerine çok ihtiyaç var. Bunların tedarik edilmesi için gayretlerimiz devam edecek inşallah.”

1-003.jpg

2-002.jpg

3-002.jpg

4-002.jpg

5-002.jpg

6-002.jpg

7-002.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler