Trabzon’da Suriye İntifadasıyla Dayanışma Gecesi

Trabzon’da Suriye İntifadasıyla Dayanışma Gecesi

Özgür-Der Eynesil Temsilciliği 3. yılına giren Suriye İntifadasıyla Dayanışma Gecesi düzenledi.

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Eynesil Temsilciliğinin düzenlediği Trabzon'da Suriye İntifadasıyla Dayanışma gecesinin sunumunu Serkan Kaplan yaptı.

Suriye'den konuşmacıların ve Grup Yürüyüş'ün katıldığı programda sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi yapıldı. Suriye'deki vahşeti ortaya koyan resim sergisi açılarak gelirleri Suriyeli kardeşlerimize verilmek üzere kermes düzenlendi.

Program Recep Bodur hocamızın Ali İmran Suresi 102.-108.ayetleri okumasıyla başladı. Suriye İntifadasını dünü ve bugününü anlatan sinevizyon gösteriminden sonra selamlama konuşmasını yapmak üzere Özgür-Der Eynesil Temsilciliği Başkanı Şükrü Uzun kürsüye davet edildi. Uzun konuşmasında 'Suriye'de yaşanan direnişin batı tarafından Arap Baharı olarak adlandırılmasının yanlışlığına vurgu yaparak genel anlamda intifada vurgusu üzerine değindi. İki yıllık zaman diliminde Baas katliamlarının devam ettiğini ama destansı bir direnişinde olduğunu söyleyerek Suriye'de ki direnişi karalamaya çalışan hasta ruhlu komplocuların Tunus'ta yanıldığını, Mısır'da yanıldığını, Libya'da yanıldığını inşallah yakın zamanda Suriye'de de yanılacağını söyleyerek' sözlerini tamamladı.

Suriyeli misafirlerin programa katılmasında emeği geçen Gaziantep İHH Yetim Birimi sorumlusu Muhammed Said Gökdere 'Haftada 4 gün Suriye'ye yardım ulaştırmak için giriş yaptığını ve şahit olduğu zulüm karşısında hala duyarsız kalınmasını garipsediğini söyledi. Suriye'de İslami bir direnişin olduğunu ifade eden Gökdere,Şehid olan Ebu Tayyip amcayla son görüşmesinden anekdotlar anlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Mart 2011 Suriye İntifadasından önce Müslüman Kardeşler üyesi olmaktan dolayı 24 Yıl hapis cezası yatan Şeyh Muhammed Avat hocamız Suriye halkının neden ayaklandığının sebeplerini anlattı. Yarım asra yakın bir diktatörlük düzeninin Suriye halkını boyunduruk altına aldığını söyleyen Avat, insanca, özgürce ve İslami kimliğimizle yaşamak için kıyam ettiklerini söyledi. İntifada başladığında şahit olduğu olayları soğukkanlılıkla anlatan Avat, Sesimizi duyurmak için Suriye'den kalkıp geldiklerini sesimize ses olan kardeşlerden Allah razı olsun 'dedi.

Halep'e yakın Tedif bölgesinde Şüheda Birliği Komutanı Muhammed Said Abdan ise kendisinin hatip olmadığı şuan cepheden Suriye'de ki cihadı sizlere anlatmak için geldiğini ve açıkça Suriyeli kardeşleri için isteklerini şöyle sıraladı;

1-Mücahidler için silah yardımı

2-Yaralılarımız için acil ilaç yardımı

3-Halkımızı ihtiyaçları için insani yardım malzemeleri

Sahneye çıkan Grup Yürüyüş, Suriye meydanlarında söylenen şarkıların yanı sıra yakında çıkacak olan yeni albümünden eserler de seslendirdi. 'Allahuekber', 'Şuheda', 'Özgür Suriye', 'İntifada', 'Yalla İrhal Ya Beşşar', 'Unadikum', 'Milyonlarız' ve 'Ey Şehit' gibi birbirinden güzel marşlara katılımcılar da tekbilrlerle eşlik etti.

Program Suriyeli Şeyh Muhammed Avat'ın Suriye İntifadasının zaferi için yürekten ettiği dua ile sona erdi.

trabzon-20130330-1.jpg

 

trabzon-20130330-3.jpg

trabzon-20130330-4.jpg

trabzon-20130330-5.jpg

trabzon-20130330-6.jpg

trabzon-20130330-7.jpg

trabzon-20130330-8.jpg

trabzon-20130330-9.jpg

trabzon-20130330-10.jpg

trabzon-20130330-11.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler