Özgür-Der Bölge İstişaresi Yapıldı

Özgür-Der Bölge İstişaresi Yapıldı

Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz Temsilcilikleri I.İstişare Toplantısı Çorum'da gerçekleştirildi.

Özgür-Der Çorum Şubesi bünyesinde bölge temsilciliklerinin katıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Özgür-Der Ankara, Amasya, Bartın, Sivas, Eynesil, Çorum Temsilcilik ve Şubeleri ile ve Ereğli’de faaliyet yürüten Feda-Der katıldı. Yirmi dört kişilik istişare toplantısı sabah kahvaltısı ile başladı. Kahvaltı esnasında Şuayb Mekeç, Sinan Ceran ve Abdurrahman Çeliker Libya izlenimlerini paylaştılar. Ardından Serdal Benli kardeşimiz, Suriye’nin Rakka şehrine ulaştırdığı yardım malzemeleri ile bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgiler aktardı.

I. İstişare toplantısı Ömer Kılıç ve Bülent Gökgöz yönetiminde gerçekleştirilirken; ilk oturumda dernek bünyesindeki faaliyetler hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca yaşanan sorunlar ile ilgili tecrübî birikimler de gündem edildi. Dernek mekânlarının seçimi ve görünümü, siyasal konuların gündemleştirilmesi, yerel medyanın etkin kullanılması, gençlere yönelik etkinlikler ve müfredat eksenli çalışmaların önemine değinildi.

Namaz ve yemek için verilen aranın ardından ikinci oturumda; Suriye intifadasının gündemleştirilmesi ve yardım faaliyetlerinin devam ettirilmesi, platform çalışmaları ve yaşanan sorunlar ile yakın çevredeki şahıs veya öbeklerle irtibat imkânları konu edildi. Bölge istişaresinin altı ayda bir yapılmasına ve bir sonraki toplantının Amasya’da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Kısa şehir turunun ardından toplantı sona erdi.

Haksöz-Haber

ozgur-der_corum_istisare.jpg

ozgur-der_corum_istisare-(2).jpg

ozgur-der_corum_istisare-(3).jpg

ozgur-der_corum_istisare-(4).jpg

ozgur-der_corum_istisare-(5).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler