Özgür Üniversiteli Buluşmaları Devam Ediyor

Özgür Üniversiteli Buluşmaları Devam Ediyor

Özgür Üniversiteleri Buluşmaları'nda üçüncü ve dördüncü günler geride kaldı.

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz’ın ‘Yeni Türkiye’ konulu semineriyle Osmanlı son dönemden günümüze ve gelecek tasavvurumuza değin süreç ile ilgili bilgi alan gençler programın devamında Özgür-Der Suriyeli Muhacirlerle Dayanışma Komisyonu Başkanı Hasip Yokuş’un ‘Suriye Perspektifimiz’ konulu forumu ile çeşitli tecrübelerden haberdar oldular. Gün içerisinde Çözüm Süreci’ne destek eylemi düzenleyen gençler, cemaatle kılınan namazın ardından ‘Şiir ve Tiyatro Gecesi’ne katıldı. Ankara Özgür-Der Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker’in de katıldığı programda liseli gençlerin sergilediği ‘Benliğine Dön’ adlı tiyatro eserini izlediler. Gençler ayrıca salı günü birlikte Devegeçidi’nde pikniğe katıldılar. Pikniğin ardından Radyo Selam’da çeşitli illerden dört gencin katılımıyla Özgür Üniversiteli Buluşmaları ve üniversiteler üzerine sohbet edildi.

- Programın Özeti:

- Yeni Türkiye / Serdar Bülent Yılmaz

‘Yeni Türkiye’ adlı seminere ‘değişim’ kavramını tanımlayarak başlayan Serdar Bülent Yılmaz, Osmanlı’da Batı’ya karşı alınan hezimetlerle başlayan batılılaşmadan aldığı süreci günümüze kadar getirdi. Bu süreç içerisinde özellikle cumhuriyet sonrası döneme değinen Yılmaz, 1920 ve 1923 meclisleri ile askerin hükümete müdahaleleri üzerinde durdu. Toplumsal hassasiyetin arttığı durumlarda müdahale yaşandığını dile getiren Yılmaz halkın her seferinde tekrar cevabını verdiğini ifade etti.

90’lı yıllara da değinen Yılmaz bu dönemin Türkiye için hem en karanlık hem de entelektüel doygunluğun en yoğun yaşandığı dönem olduğunu ifade etti. Buradan sonra 28 Şubat’ı hatırlatan Yılmaz bu darbenin diğer darbeler kadar şiddetli olmadığını fakat toplumun üzerinde büyük bir yıkım oluşturduğunu belirtti. Yılmaz daha sonra AK Parti’nin açılışı ve hükümete gelişini de değerlendirerek sunumunu bitirdi.

- Suriye Perspektifimiz / Hasip Yokuş

Suriye’de intifada hareketlerinin ilk başladığı günden beri sürecin içinde olmaya çalışan Hasip Yokuş gençlerle buluştuğu forumda kişisel ve birlik halindeki tecrübelerinin üzerinde durarak Suriye perspektifimizin nasıllığı üzerine bir sunum yaptı. Tüm Ümmet’in toplumlarının hikayesinin aynı olduğunu belirten Yokuş yardım faaliyetlerinin üzerinde durduğu konuşmasında Suriye’de yaşanan olayların temel dinamiğinin İslam ve Müslümanlar olduğunu vurguladı.

Suriye’de yaşanan hadisenin bir turnusol kağıdı görevi gördüğünü söyleyen Yokuş komploculuk, mezhepçilik gibi hastalıklara da değindi. Yokuş sunumunu gençlerin soru ve katkılarıyla bitirdi.

Üniversiteli Gençlerden Barış Sürecine Destek Eylemi

Program dâhilinde Çözüm Süreci’ne destek eylemi düzenleyen Özgür-Der Üniversite Gençliği, sürecin Türkiye halkları için hayırlı olacağını ev desteklenmesi gerektiğini ifade eden bir basın açıklaması okudu. Sorunun adalet temelinde yanıt bulacağının altı çizilen eylemde kardeşlik konusunu içeren pankartlar ve dövizler kullanıldı.

Şiir ve Tiyatro Gecesi

Günün ardından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şiir ve Tiyatro Gecesi’na katılan gençler, Tuncay Yerlikaya’nın senaryosunu yazmış olduğu ‘Benliğine Dön’ adlı tiyatroyu liseli gençlerin sunumuyla izledi. Ardından Ankara Özgür-Der Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker’in Suriye, Uludere gibi konularda yazılmış şiirlerini de okuduğu gecede İbrahim Erpin, Çetin Aldemir, Yasin Ömer, Rıdvan Turhan isimli üniversite öğrencileri  de şiirlerini seslendirdiler.

- Kardeşlik Piknikte Pekiştirildi

Programın dördüncü gününde Devegeçidi’nde bulunan yeşil alana giden gençler burada birlikte yaptığı sosyal aktiviteler, cemaatle namazlar, Kur’an okumaları gibi bir çok çalışmayla samimiyetlerini ve kardeşliklerini artırdılar.

- Radyo Selam’da Üniversiteliler Konuştu

Yapılan piknik programının ardından Radyo Selam’da Özgür Üniversiteleri Buluşmaları ve illerde yapılan çalışmalar üzerine bir yayın yapılırken yayına çeşitli illerden öğrenciler katıldı.

Fotoğraf: İkrami Yerlikaya

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(2).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(6).jpg

16162-001.jpg

16163-001.jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(8).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(15).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(16).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(20).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(22).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(32).jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(41).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler