Özgür Üniversiteli Gençler Programa Devam Ediyor

Özgür Üniversiteli Gençler Programa Devam Ediyor

Özgür Üniversiteli Buluşmaları'nda beşinci gün geride kaldı.

HAKSÖZ-HABER

Birçok ilden gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen Özgür Üniversiteli Buluşmaları sona yaklaşırken programlar sürüyor.

Dicle Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan ve Akil Adamlar listesine giren Vahap Coşkun ile ‘Barış Süreci – Riskler Kazanımlar’ konusunu konuşan gençler ardından kendi seçtiği konularda atölye çalışmalarına katıldılar. Çalışmaların ardından sonuçlar okunurken program sonrası gençler birlikte çiğ köfte yediler. Program Murat Koç’un ‘Davet ve Tebliğ Sorumluluğumuz’ konulu semineri ile sona erdi.

- Programın Özeti:

- Barış Süreci – Riskler Kazanımlar / Vahap Coşkun

Akil Adamlar listesinde olması hasebiyle barış süreci ve halkın bu sürece olan inancını anlatmak üzere gençlerle buluşan Vahap Coşkun gittiği yerlerden örnek ile sunumunu yaptı. Çeşitli coğrafyalarda bazen çok memnun kaldığını bazen insanların çok rahatsız edici tavırlar takındığını ifade etti.

Coşkun sürecin halkın talep ve beklentileri ışığında şekilleneceğini yansıtırken tarihsel gerçeklikten de bahsetti. İsyan hareketlerinin de yanlış okunduğunu belirten Coşkun silah bırakmayla ilgili soruları da yanıtladı.

Vahap Coşkun sürece, devamına ve beklentilere dair eşitli açıklamalarda bulunurken gençler de konuya dair soru ve katkılarıyla destek vermeyi unutmadı.

- Davet ve Tebliğ Sorumluluğumuz / Murat Koç

Özgür Üniversiteli Buluşmalarının son seminerini yapmak üzere davet edilen Murat Koç gençlerle davet ve tebliğ konularını inceledi. Her gencin birkaç kişiyle irtibatlı olması gerektiğini ve bu insanlara sürekli tebliğde bulunması gerektiğini ifade eden Koç hobilerimizden arta kalan zamanlarda Müslümanlık yapıyoruz tespitinde bulundu.

“Zaten seküler bir hayat yaşıyor ve bu şekilde idare ediliyoruz.” Diyen Koç  işyerlerimizde, okullarımızda vs ortamlarda durumumuzun yönetim tarafından belirlendiğinin, orada iş ya da okul arkadaşlığı kavramlarının işlediğini ve bu arkadaşlarla kurulan ilişkide Müslüman şahsiyet imajını çizmenin öneminin üzerinde durdu.

Fotoğraf: İkrami Yerlikaya

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(1)-001.jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(3)-002.jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(4)-002.jpg

ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(11)-001.jpg
 
ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(12).jpg
 
ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(13).jpg
 
ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(17).jpg
 
ozgur_universiteli_bulusmalari_suruyor-(18).jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler