Yalova’da Gençlerden Suriye Gecesi

Yalova’da Gençlerden Suriye Gecesi

Özgür-Der Üniversite Gençliği ve İHH’nın ortaklaşa Suriye Halkı ile Dayanışma Gecesi düzenledi.

Yalova'da Özgür-Der Üniversite Gençliği ve İHH ortaklaşa Suriye Halkı ile Dayanışma Gecesi düzenledi. Adem Özköse'nin konuşmacı olduğu programa Grup Yürüyüş ezgileriyle destek verirken Bünyamin Doğruer'in şiirlerini seslendirdi.

Program üniversiteli gençlerin Kuran tilaveti ve meali ile başladı. Hemen ardından sinevizyon gösterisi ile katılımcılara Suriye’nin şimdiye kadar geldiği tarihi süreç yansıtıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından Adem Özköse Suriye’de 2 yılı aşkın süredir devam eden mücadelede gelinen aşamayı katılımcılara aktardı.

Konuşmadan satır başları:

Şimdiye kadar yapılan programlarda hep orda yaşadığımız süreci anlattık bugün ise son süreci paylaşacağız. Yüz yıldır İslam Coğrafyası diktatörlüklerin zulmü altında rahat nefes alamıyordu. Şimdi ise daha yeni bu korku duvarı aşılıyor ve Müslümanlar rahat nefes almaya başladılar. Mısır’dan ve Libya’dan farklı olarak Suriye’deki katliama tüm dünya seyirci kalıyor. Bunun en büyük sebebi Amerikan emperyalizminin ve işbirlikçilerinin Suriye’deki İslami dalgaya karşı duydukları korku ve Esed’den sonra yönetime onlarla işbirliği yapacak kişilerin gelmesinden umut kesmeleridir. Suriye mücahidler, oradaki halka yapılan zulmü durdurmak isteyen Müslüman insanlar ile dolu. Amerika bundan ciddi bir şekilde korkuyor. Amerika Nusret cephesini terör listesine aldıktan sonra Suriye halkı meydanlara inerek ‘hepimiz Nusret cephesiyiz’ diye slogan attı ve sahip çıktılar. Bu halk Amerikancı olabilir mi? Tabi ki olamaz. Şunu hatırlatmak isterim; mücadelenin bir yerinden tutalım mutlaka eğer Müslümansak bunu yapmalıyız. Suriye için gözyaşı dökmeliyiz, üzülmeliyiz ne destek gerekiyorsa vermeliyiz bu bizim sorumluluğumuz çünkü. Banyas’ta ve diğer şehirlerde katledilen insanlar bizim kardeşimiz, oradaki çocuklar bizim çocuklarımız, onların feryatlarını yüreğimizde hissetmeliyiz. Bunu yapabilirsek ancak Allah katında belki sunacağımız bir mazeretimiz olur. Suriye’de şu anda mücadele eden Müslüman insanlar çok zor şartlarda mücadele ediyorlar. Çok ahlaklı Müslümanlar ve eğer bu insanlar yönetime gelip iktidar olurlarsa bu tüm bölgedeki dengeleri değiştirecektir. Tüm dünya bunun farkında ve bu mücadeleyi karalamak için ellerinden geleni yapıyorlar ve ittifak halindeler. Suriye Devrimi olduğunda İslam ümmeti büyük bir iftihara kavuşacaktır. Suriye’deki çocukların ölmesini engelleyemiyoruz bu çok üzücü ve hayat anlamsız hale geliyor bir anda. Dünyanın her yerinde Müslümanlar öldürülüyor bu tesadüf değil, nedir ümmetin çektiği, bunun en büyük sebebi birlik olamamamız, eğer birbirimizi seversek ve birlik olursak tüm sorunların üstesinden gelebiliriz ümmetçe. Kudüs’e Müslümanlar birlik olduğunda yürümüştür. Suriye için hiçbir şey yapamıyorsak Yalova’da olduğu gibi birlik olmalıyız, Suriye’yi hatırlamalıyız sürekli. Suriye rejimi aldığı tüm dış desteğe rağmen köşeye sıkıştı ve bitmek üzere. Suriye halkı bu savaşı kazandı, Esed de düşecek Allah’ın izniyle. Güzel günlerin bizi beklediğini bilmeliyiz. Sonu gelen her rejim gibi Esed de son günlerinde katliamları arttırıyor. Suriye halkı imtihanını veriyor. Suriye hepimiz için bir imtihan, inşallah bu imtihanı en güzel şekilde geçebilenlerden oluruz.”

Program Grup Yürüyüş konseri ile sona erdi.. Yeni albümü Hurriyya’dan da eserler seslendiren Grup Yürüyüş’e Şair Bünyamin Doğruer de şiirlerini okuyarak eşlik etti.

yalova-(7).jpg

yalova-(6).jpg

yalova-(3).jpg

yalova-(2).jpg

yalova_.jpg

yalova-(5).jpg

yalova_-(3).jpg

 

yalova.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler