Suriye Şehidi Bahtiyar İçin Fatih’te Cenaze Namazı

Suriye Şehidi Bahtiyar İçin Fatih’te Cenaze Namazı

Özbek komutan Bahtiyar Mirzabey ve Suriye’de şehit düşen diğer kardeşlerimiz için Fatih’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

HAKSÖZ-HABER

ÖZGÜR-DER, Suriye’de şehit düşen Özbek kardeşimiz Bahtiyar Mirzabey için Fatih Camii’nde Cuma namazı sonrasında bir etkinlik düzenledi. Mirzabey ve tüm Suriye şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılınan etkinlikte Esed/Baas güçleri ve yardımcıları lanetlendi; direnişçiler için dua edildi.

İMKANDER Başkanı Murat Özer’in bir konuşma yaptığı eylem Özgür-Der yöneticisi Kenan Alpay’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Murat Özer, yaptığı konuşmada Suriye’de mücahidlerin sadece Baas güçleriyle değil aynı zamanda Rusya, İran, Çin ile Lübnan’dan gelen HizbulEsed milisleriyle de savaşmak zorunda kaldıklarını ifade etti ve ABD öncülüğünde Batılı güçlerin bugüne kadar muhaliflere uyguladığı silah ambargosuna dikkat çekti.

Özbekistan, Çeçenistan, Türkiye, Mısır, Dağıstan, Libya, Afganistan ve İslam coğrafyasının her yanından ve Batılı ülkelerden Müslümanların Suriye’deki cihada destek verdiğini belirten Özer, burada ümmetin savaştığını ifade etti.

Bahtiyar Mirzabey’i de çok iyi tanıdığını belirten Özer, Bahtiyar’ın Özbek diktatör Kerimov’a karşı mücadelesinden bahsetti. Bu mücadele sonucunda Özbekistan’dan hicret etmek zorunda kalan Bahtiyar’ın, maddi imkânlarına rağmen lüks bir hayatı değil, yine cihadı seçtiğini aktardı.

Cihadla Geçen Ömrünü Şehadetle Taçlandırdı

Özer’in aktarımlarına göre Bahtiyar Mirzabey, Afganistan’da ABD öncülüğündeki NATO işgal güçlerine karşı cihada katıldı. Bu savaşta esir düştü. Esaretten kurtulduktan sonra Türkiye’ye geldi. Büyük zorluklar içinde yaşadığı Türkiye’de Özbek diktasının baskılarından dolayı ailesinden uzakta kaldı. İslami örnek şahsiyeti ve takvasıyla dikkat çeken Bahtiyar, Türkiye’de mülteci haklarıyla ilgili çalışmalar yaptı. Son olarak Suriye’de yaşanan vahşete kayıtsız kalamadı ve Suriye cihadına katıldı. Bahtiyar, Suriye’de şehit düştüğünde 36 yaşındaydı ve yeni doğan çocuğunu hiç göremeden Rabbine hicret etti.

Özer, Bahtiyar Mirzabey’le ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı: “Onun hayatı hepimiz için imrenilecek bir hayattı. Hicret, esaret, cihadla geçen ömrünü şehadetle taçlandırdı.

Selim Atasoy’un kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Kenan Alpay’ın yaptığı dua ile eylem sona erdi: “Allah’ım Suriye’de mazlum-mustazaf duruma düşürülen kardeşlerimize yardım et. Senin dinin için çarpışan müminleri muzaffer eyle. Esed’i ve yardımcılarını kahret. Beş ağaç için ayaklanıp yüz bin insanın katline sessiz kalanlara basiret nasip et. Zalimlerin ateşine odun taşımakta ısrar edenleri kahret.

Tevhid ve Özgür Suriye bayraklarının yanı sıra Suriye’de şehit düşen ümmetin çocuklarının fotoğraflarının taşındığı eylemde “Suriye'de Şehit Düşen Özbek Komutan Bahtiyar Mirzabey Ümmetin İftiharıdır!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Katil Rusya Suriye'den Defol!”, “Esed'in Hamisi Kafkasyalı Müslümanların Katili Rusya, İslam Dünyasından Elini Çek!”, “Esed'i ve İşbirlikçilerini Lanetliyoruz!" yazılı pankartlar açıldı.

Etkinlik Özgür Özbekistan ve Muhacirler Platformu’nun Özgür-Der ve Haksöz dergisinde şehit Bahtiyar Mirzabey için taziyeleri kabul etmesiyle devam etti.

FOTO GALERİ...

20130621_fatih_camii_cenaze_namazi-01-001.jpg

20130621_fatih_camii_cenaze_namazi-02.jpg

20130621_fatih_camii_cenaze_namazi-03.jpg

20130621_fatih_camii_cenaze_namazi-04.jpg

20130621_fatih_camii_cenaze_namazi-05.jpg

FOTO GALERİ...

Önceki ve Sonraki Haberler