Diyarbakır Özgür Çocuk Yıl Sonu Etkinliği

Diyarbakır Özgür Çocuk Yıl Sonu Etkinliği

Diyarbakır Özgür Çocuk Kulübü 2012-13 eğitim-öğretim yılını bir program ile sonlandırdı.

Diyarbakır Özgür Çocuk Kulübü öğrencileri, 2012-2013 yılık eğitimlerini düzenledikleri "Yılsonu Etkinliği" ile tamamladılar. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programda öğrenciler ve aileleri güzel dakikalar yaşadılar. Çocuk kulübü öğrencileri, yılsonu coşkusunu şiir, tiyatro ve folklor gösterileriyle yaşadılar.

Kürtçe sunuculuğunu Musa Yıldırım’ın, Türkçe sunuculuğunu ise Aleyna Kaya’nın yaptığı programda Kur’anı Kerim-i Yahya Bali okurken, Türkçe mealinin ise Zehra Ecrin Karadeniz okudu.

“HER GÜNE YALAN SÖYLETTİRİLEREK BAŞLATILAN ÇOCUKLARIMIZ”

Diyarbakır Özgür Çocuk Kulübü Koordinatörü Erdal Zengin de bir selamlama konuşması yaptı. Geleceği vaat eden çocuklarımızın, Suriye’de, Filistin’de, Burma’da ve dünyanın genelinde yaşadıkları dramlardan, kapitalizme iş gücü olarak görülmeleri gibi problemlerden nasıl bir geleceğin yansıyacağını sorgulayan Zengin, çocuklarımızın umutlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve çocukların umutlarını kaybettiği bir dünyanın her şeyini yitireceğini belirtti. Türkiye’de de çocukların iç açıcı bir durumda olmadığının altını çizen Zengin, “Kemalist düşüncenin geldiği bir eğitim sistemi, adaletten, haktan yoksun bir hukuk sistemi, en önemlisi de askeriyeye ayırdığı bütçenin yarısını bile eğitime ayırmayan militarist merkezli bir zihin yapısı. Zaten her gün 7-12 yaş arası körpe beyinlere yalan söyleterek güne başlatan bir eğitim zihniyetinden ne beklenilebilir ki?” sözleriyle tabloyu gözler önüne serdi. Zengin tüm bu olumsuz tabloya rağmen “asıl şiarı; adalet ve tevhidle hayata bakan, Kur’an-ı Kerimle yetişen, Kur’an kokan, düşüncesi İslam, yürüyüşü Kur’an olan genç nesilleri yetiştirmeyi hedefleyen Özgür Çocuk Kulübü”nün alternatif bir eğitimle çocukları yetiştirmeye çabaladığını ve çok olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Bu salonda bulunan çocuklarımızın bu çalışmaların birer meyvesi olduğunu belirten Zengin, kulüp hocaları ve çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Zengin’in konuşmasının ardından dünya çocuklarının sorunlarının ve kulüp çalışmalarının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Ardından sahneye çıkan Özgür Çocuk Kulübü öğrencileri birbirinden güzel ve anlamlı şiirler okudular.

Renklerin Kardeşliği adlı tiyatro gösterisinde, hiç kimsenin birbirinden üstün olmadığı çocukların tiyatro yetenekleriyle anlatıldı.

Program çocukların Türkçe, Kürtçe ve Arapça okudukları ezgilerle devam etti. Ardından sahneye çıkan Özgür Çocuk Kulübü Folklor ekibi keyifli anlar yaşattı. Program okunan duayla sonlanırken, Özgür Çocuk Kulübü Koordinatörleri Erdal Zengin ile Amine Bozan’ın mezun olan kulüp öğrencilerine mezuniyet belgelerini vermeleriyle dağıldı. Program çıkışında düzenlenen kermeste ikramlar yapıldı.

diyarbakir-ozgur-cocuk1.jpg

diyarbakir-ozgur-cocuk2.jpg

diyarbakir-ozgur-cocuk3.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler