Özgür-Der Amasya Temsilciliği Pikniği

Özgür-Der Amasya Temsilciliği Pikniği

Özgür-Der Amasya temsilciliğinin geleneksel hale getirdiği piknik programı Suluova Yedikır mesire alanında gerçekleştirildi.

Sabah kahvaltısı ile başlayan pikniğe temsilciliğimizin üyeleri aileleri ile birlikte katıldılar. Piknik boyunca gençler ve çocuklar futbol ve voleybol oynarken; bayanlar ve beyler gruplar halinde sohbet ederek yapılan faaliyetleri değerlendirme fırsatı buldular. Özellikle temsilciliğimiz tarafından yapılan eğitim çalışmalarının, yardım organizasyonlarının kritiğinin yapılması; gelecek yıllarda yapılacak faaliyetlerin planlanması açısından kardeşlerimizle yapılan istişareler pikniğin en verimli yönlerindendi. Bununla birlikte İntifadalar sürecinin değerlendirilmesi özellikle Suriye’deki mevcut durumun ele alınması; ülkede yaşanan çözüm süreci ile ilgili gelişmeler, Taksim gezi parkı olaylarının siyasal ve sosyal etkileri konuşuldu. İslam kimliğimizle bizatihi Müslümanları ilgilendiren bu konularda nasıl bir tavır içeresinde olmamız gerektiği üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Amasya özelinde toplumun bu konularda özellikle bilgi kirliliğinden dolayı sağlıklı bir bilgiye sahip olmadığı bu noktada bizlere önemli sorumluluklar düştüğü ortak bir düşünce olarak ifade edildi. Gerek basın yayın yoluyla, gerekse birebir ilişkilerimizde halen kısmide olsa devam ettirilmeye çalışılan Gezi Parkı üzerinden darbe girişiminde bulunanların ve onları sermayeleriyle, ajanlarıyla, yazılarıyla destekleyenlerin ifşa edilmesinin önemli bir sorumluluk olduğu belirtildi.

Suriye’deki zalim baas rejimine karşı onurlu mücadelelerini tüm imkânsızlıklarına rağmen devam ettiren kardeşlerimiz için Ramazan ayında yeniden bir yardım kampanyası yapılacağı dile getirildi. Suriye’de yaşanan katliamın bilinçli bir şekilde unutturulmaya ve gündemden düşürülmeye çalışıldığı Müslümanlar olarak mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmanın ibadi bir sorumluluk olduğu hatırlatılarak zalimler yok oluncaya kadar Suriye halkının yanında yer alacağımız vurgulandı.

Birlikte kılınan öğle namazından sonra yenilen öğle yemeğinin ardından piknik programı saat 18.00 kadar devam ettikten sonra sona erdi.

Özgür-Der Amasya temsilciliğinin 2013-2014 alternatif eğitim faaliyetleri kapsamındaki seminer, panel, tefsir ve çocuk kulübü faaliyetlerinin devam edeceği bu konuyla ilgili bilgileri yakında hazırlayacağımız broşürlerden ve Akbank yanı Peker eczanesi üstü 4.kattaki temsilciliğimizden öğrenebilirsiniz.

amasya-1.jpg

amasya-2.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler