Sabah Namazı Katliamı Fatih’te Protesto Edildi!

Sabah Namazı Katliamı Fatih’te Protesto Edildi!

Darbeci Mısır ordusunun bugün sabah namazı esnasında gerçekleştirdiği katliam Türkiye’nin birçok noktasında protesto edildi.

HAKSÖZ-HABER

İstanbul’da ikindi namazı sonrasında Fatih Camii’nde toplanan Müslümanlar, Mısır ordusunun katlettiği Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Genelkurmay Başkanı Sisi’yi ve darbeye destek veren uluslararası güçleri protesto eden Müslümanlar, Adeviye Meydanında direnen Müslüman Kardeşleri selamladılar.

“Darbeye Sessiz Kalanlar Bu Katliamın Suç Ortaklarıdır!” “Mısır’da Darbecilerin Karşısında; Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!” yazılı pankartların açıldığı eylemde Mursi posterleri ve tevhid bayrakları taşındı. Gıyabi cenaze namazının ardından yapılan konuşmalarla devam eden gösteri dua ile sona erdi.

FOTO GALERİ

Haksöz Dergisi yazarı ve Özgür-Der yöneticilerinden Hamza Türkmen, Medeniyet Derneğinden Beşir Eryarsoy, İnsan ve Medeniyet Hareketinden İdris Şekerci, AKV’den Şemsettin Özdemir, İHH’dan Gülden Sönmez, Anadolu PlatformundanRamazan Kayan’ın söz aldığı eylemde konuşmacılar özellikle İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketinin kökenine dikkat çekerek; Hasan el-Benna, Seyyid Kutub çizgisinin tevhidi, adaleti, özgürlüğü getirecek yol olduğuna vurgu yaptılar. Mısır’daki darbeye darbe diyemeyen Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerin ikiyüzlülüklerine işaret eden konuşmacılar; uluslararası istikbar ve yerli tağutların karşısında hakkın ve adaletin yanında durmanın öneminin altını çizdiler. İran politikasını da eleştiren konuşmacılar yaşanan günlerin “furkan” günleri olduğunu; takiyyecilerin, tedbircilerin, sahtekârların, içimizdeki beyinsizlerin bu süreçte açığa çıktıklarını ifade ettiler. Konuşmacılar ayrıca darbeye direnen, bedenlerini tanklara siper eden ve bu uğurda şehadet şerbeti içmekten çekinmeyen Müslüman Kardeşlerin büyük bir örneklik sergilediklerini ve bu duruşlarıyla onuru, şerefi, ümmetin teveccühünü kazandıklarını belirttiler. Müslümanların bütün varlıklarıyla bu kardeşleri desteklemekle mükellef olduklarını belirttiler.

“Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!” “İslami Hareket Engellenemez!” “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz” “Suriye’den Mısır’a Direnişe Bin Selam!” “Birruh Biddem Nefdike Ya İslam!” “Tevhid Adalet Özgürlük!” “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!” “Seyyid Kutub el-Benna Selam Olsun İhvan’a” “Katil Amerika Ortadoğu’dan Defol!” vb sloganların atıldığı gösteride sık sık tekbir getirildi.

Eylem Ramazan Kayan’ın yaptığı dua son buldu. Bugün teravih namazı sonrasında da yine Fatih Camii’nde Mısırlı Müslüman kardeşlerimiz için dua edilecek.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

20130708-misir-katliam-fatih-camii_02.jpg

20130708-misir-katliam-fatih-camii_06.jpg

20130708-misir-katliam-fatih-camii_07.jpg

Foto: Afgani Türkmen / Haksöz-Haber

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Önceki ve Sonraki Haberler