Kulp Özgür-Der’de Gençler İftarda Buluştu

Kulp Özgür-Der’de Gençler İftarda Buluştu

Özgür-der Kulp Temsilciliği yazın başlangıcından beri yapmış olduğu Cuma sohbetlerinde bu hafta gençlerle iftar programında buluştu.

Özgür-der Kulp Temsilciliği yazın başlangıcından beri yapmış olduğu Cuma sohbetlerinde bu hafta gençlerle iftar programında buluştu

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği iftardan sonra Diyarbakır Özgür-der şube sekreteri Mehmet DENİZ ‘’Kuran’ın Anlaşılmasının Önündeki Engeller’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Deniz Kuran’ın anlaşılması önündeki engelleri maddeler halinde uzatabilmenin mümkün olduğuna değinerek temelde geleneksel anlayışın ve modernizmin etkisi üzerinde durdu. Geleneksel anlayışın (Kuran’ın sadece yüzünden okunması, Kuran’ın sadece alimler tarafından anlaşılabileceği varsayımı vs.), Kuran’ı anlamanın önündeki büyük bir engel olduğunu belirtmekle birlikte İslam’la tanışmamıza vesille olan şeyin de gelenek olduğunu belirtti. Kuran’ın apaçık ve anlaşılır bir kitap olduğunu belirten Deniz Kuran’ın temelde bir öğüt olduğunu söyledi. Deniz konuşmalarına şöyle devam etti. Modernizminde insanlara Kuran’ın sanki bir bilim kitabı olduğunu empoze ederek Kuran’da Kuran’ın ruhuna aykırı bir misyon yüklemekte olduğunu belirtti. Deniz konuşmalarına şunları söyleyerek son verdi. Kuran bir bilim kitabı değil bir hayat kitabı ve öğüt almak isteyene bir öğüttür.

Haber-Fotoğraf: İkrami Yerlikaya

20130722-kulp-2.jpg

20130722-kulp-3.jpg

20130722-kulp-4.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler