Salih Amel ve Suriye İzlenimleri Semineri

Salih Amel ve Suriye İzlenimleri Semineri

Turanköy'de gerçekleşen iftarlı seminerde Alaattin Gül "Sabır ve Salih Amel ilişkisi"ni ele alırken İbrahim Taşan "Suriye İzlenimleri" hakkında gözlemlerini paylaştı.

Bursa Özgür-Der Turanköy dernek binasında gerçekleşen iftarlı seminerde Alaattin Gül "Sabır ve Salih Amel ilişkisi"ni ele alırken İbrahim Taşan "Suriye İzlenimleri" hakkında gözlemlerini paylaştı.

Özetle Alaattin GÜL tarafından "Sabır ve Salih amel" ilişkisi üç bölüm altında ele alınarak Salih, amel ve Sabır Salih Amel ilişkisine değinildi.

Salih kelimesinin salah kökünden geldiğini amel ise insanların bilinçli bir şekilde meydana getirdikleri eylemler olduğunu vurgulamıştır. Salih Amel bir bütün olarak ele alındığında "Islah Edici İyilikler" manasına geldiği ve "Hasenat" kişiye dönük iyilikler iken (namaz kılmak, Oruş tutmak, Hacca Gitmek) Salih Amel (salihat) ise başkalarına ( üçüncü kişilere) dönük iyilikler olduğu ve Hasenatın toplumsallaştırılması halinde Salih Amele dönüştürülebileceği vurgulanmıştır. 

Sabır ise toplumda katlanmak, razı olmak gibi anlaşılmasının aksine sabrın Hakka gösterilen saygının, Hakkı her şeye tercih etmenin bir bedeli olarak karşılaşılan sıkıntılara karşı direnme, direniş olduğu vurgulanmıştır.

Kur’an’daki kullanımından anlaşıldığına göre bu iki unsurun (Sabır ve Salih Amel) teorik olarak her ne kadar ayrı unsurdan oluşmuş olsalar da pratikte bir bütün oluşturduklarını ve özellikle Kasas suresi 80. ayette "Kendilerine İlim verilmiş olanlar şöyle dediler. Yazıklar olsun size Allah'ın mükafatı, iman edip iyi işler yapanlar için daha iyidir. Ona da ancak sabredenler kavuşabilir" mealinde buna değinilmiştir. Bunun yanında imansız bir amelin Allah katında bir değerinin olmadığı gibi imansız amele kuranda hiç bir yerde mükafat ve övgüde olmadığı ve kuran'dan da anlaşılacağı üzere Salih amel olmadan da sadece iman etmekle insanın kurtuluşa eremeyeceği vurgulanmıştır.

"Suriye İzlenimleri"

Bursa Özgür-Der tarafından geçtiğimiz haftalarda düzenlenen kermes den elde edilen gelirin bir kısmı ile Suriyeli kardeşlerimize yönelik bir tır erzak yardımı İHH bursa şubesi ile birlikte Suriye'ye gönderilmişti. İHH Bursa Şubesi ile Bursa Özgür-Der yönetim kurul üyesi İbrahim Taşan hem yardımı ulaştırmak hem de gözlem yakmak için Suriye'de bulunmuştur.

Özetle İbrahim TAŞAN tarafından şunlar vurgulanmıştır. Sınırda insanların Türkiye'den gelecek yardımlara çok ihtiyaçları olduğunu, buradaki Müslüman kardeşlerimize her zamankinden daha fazla bir çaba içinde olmamız gerektiğini vurgulayarak savaşan Mücahidlerin ağır silahlara karşın hafif silahlarla mücadele ettiklerini, şartların zor olduğu, elektriğin günde 3 saat verildiği, diğer zamanlarda akülerden elektrik sağlandığını ve  dünyanın farkı bölgelerinden insanların cihad için Suriye'ye geldiklerini vurgulamıştır.

Babus-Selam kampı ve Azez kasabasında gözlemlerde bulunan ibrahim kardeşimiz babusselam kampında 15.000 kardeşimizin kaldığını ve erzak yardımına ihtiyaçlarının olduğunu vurgulamıştır.  Daha sonra Azez kasabasına geçen İbrahim kardeşimiz burada Ketaib Ahrul Şam cephesi karargahında 2 gün konaklamış ve Azez bölge komutanı Abduh Muhammed ile görüşmüştür. Komutan Abduh Muhammed esed güçleri ile direnişin sonuna kadar süreceğini Allah'ın zaferinin yakın olduğunu söylemiştir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler